Cóż niewiem co powiedzieć na początku dziękuję Szpakowi i całej reszcie za zaufanie! Odnośnie Muzeum - Galerii muszę skromnie przyznać że był to mój pomysł o czym nie omieszkałem poinformować Szpaka lecz jak słusznie zauważyliście wszystko jest kwestia jakiegoś lokum. Chylę czoło me łyse przed Andrzejem ze jest w stanie udostępnic swe lokum na parafii w końcu stara się pomóc wyjśc z problemu ale jeśli wolno mi zauważyć najlepsze lokum było by neutralne wtedy zbiory faktycznie odzwierciedlały by ruch taki jakim jest i był na przelomie lat na co nie tylko ja zdążyłem zwrócic uwagę. Wczoraj otrzymałem telefony od ludzi z Polski zaczęło się od Red. Admin.Kaji która zaoferowała prawna pomoc w założeniu fundacji czy tez stowarzyszenia które według mego pomysłu mogloby dorabiać sobie na zbiorach. Finanse zebrane wg mnie jako pomysłodawcy miały by isć na utrzymanie fundacji oraz min. na wynajem szkół w których mamy zloty etc. Tuż po telefonie i dośc długiej rozmowie z Red. Kają zadzwonil do mnie Jasio Zbuntowany oferujący współpracę i pomoc w rozwijaniu mego pomyslu. Powiem jedno otwartym jest na ruszenie stowarzyszenia lecz bez was nic nie wskóram czekam na konkretne propozycje mój tel kom. 781 367 667 lub e-mail
flagowy@onet.eu na koniec pozwolę sam siebie zacytować
,,zjednoczmy się a power flower faktycznie będzie tak jak to jest u Żydów oni są potegą bo są jednością nie czekajmy aż ktoś coś za nas zrobi bo nigdy nic się nie zrobi" Pytanie czy pójdziecie za mną i coś stworzymy czy dalej jak to ujął Europa będziecie na oślep kroczyć za mą flagą?
Ze swojej strony mogę dołożyć konkretną kwotę w przypadku ewentualnego wynajmowania lokalu, zająć się formalnościami związanymi z założeniem stowarzyszenia, czy fundacji i być może uzyskaniu dofinansowania z Unii. Poza tym nie chciałabym szczególnie ingerować w sam pomysł i jego konkretny kształt. Być może Andrzej będzie na rekolekcjach u Puńka w naszych stronach - wtedy moglibyśmy omówić konkretne szczegóły. red znaczy się czerwony ?