Ostatnia wizyta: Obecny czas: 22 Gru 2024, 09:43

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Zlot w Łodzi
PostWysłany: 03 Mar 2011, 12:18 

Apropo ksiązek pod mym piorem faktycznie szykuję drugą ksiązkę czas planowy na jej wydanie przypada na Krakowski zlot b.r tym razem jeszcze będzie to liryka natomiast faktycznie powstaje powoli tomik z opowiadaniami których próbki mozecie przeczytać w Łopocie oraz na stronie www.doziemiobiecanej.pl beda i są to wybrane wspomnienia z mych licznych podrózy po tym pięknym kraju tematem który się bedzie naogól przewijal bedzie bezdomnośc włóczega autostop itp. Niewykluczam ze porusze temat zlotów czy pielgrzymek Szpaka ale to czas pokaze na prozę jeszcze trzeba poczekac bo w końcu muszę oddychac własnie wydałem 56 str Łopotu pomału zaczynam kolejne 56 str następnego by za niecały rok na zlot w łodzi wyszedł następny a i twardo pracuję nad mym drugim tomikiem nie pomne o wstępnych projektach mej kolejnej flagi której projekt pomalu uklada się w głowie. I ach propos flagi ogłaszam wszem i wobec ze jeśli ktokolwiek znajdzie ma flage z poprzedniego roku która mi zaginęła wyznaczyłem nagrodę nie mniejszą niz jej wartośc wytworzenia także nie mniej niż 50 zł gotówka! Dla uczciwego znalazcy!!!

Offline Profil  

PostWysłany: 03 Mar 2011, 14:47 
Awatar użytkownika

Flagowy napisał(a):
Cóż niewiem co powiedzieć na początku dziękuję Szpakowi i całej reszcie za zaufanie! Odnośnie Muzeum - Galerii muszę skromnie przyznać że był to mój pomysł o czym nie omieszkałem poinformować Szpaka lecz jak słusznie zauważyliście wszystko jest kwestia jakiegoś lokum. Chylę czoło me łyse przed Andrzejem ze jest w stanie udostępnic swe lokum na parafii w końcu stara się pomóc wyjśc z problemu ale jeśli wolno mi zauważyć najlepsze lokum było by neutralne wtedy zbiory faktycznie odzwierciedlały by ruch taki jakim jest i był na przelomie lat na co nie tylko ja zdążyłem zwrócic uwagę. Wczoraj otrzymałem telefony od ludzi z Polski zaczęło się od Red. Admin.Kaji która zaoferowała prawna pomoc w założeniu fundacji czy tez stowarzyszenia które według mego pomysłu mogloby dorabiać sobie na zbiorach. Finanse zebrane wg mnie jako pomysłodawcy miały by isć na utrzymanie fundacji oraz min. na wynajem szkół w których mamy zloty etc. Tuż po telefonie i dośc długiej rozmowie z Red. Kają zadzwonil do mnie Jasio Zbuntowany oferujący współpracę i pomoc w rozwijaniu mego pomyslu. Powiem jedno otwartym jest na ruszenie stowarzyszenia lecz bez was nic nie wskóram czekam na konkretne propozycje mój tel kom. 781 367 667 lub e-mail flagowy@onet.eu na koniec pozwolę sam siebie zacytować
,,zjednoczmy się a power flower faktycznie będzie tak jak to jest u Żydów oni są potegą bo są jednością nie czekajmy aż ktoś coś za nas zrobi bo nigdy nic się nie zrobi" Pytanie czy pójdziecie za mną i coś stworzymy czy dalej jak to ujął Europa będziecie na oślep kroczyć za mą flagą?

Ze swojej strony mogę dołożyć konkretną kwotę w przypadku ewentualnego wynajmowania lokalu, zająć się formalnościami związanymi z założeniem stowarzyszenia, czy fundacji i być może uzyskaniu dofinansowania z Unii. Poza tym nie chciałabym szczególnie ingerować w sam pomysł i jego konkretny kształt. Być może Andrzej będzie na rekolekcjach u Puńka w naszych stronach - wtedy moglibyśmy omówić konkretne szczegóły. red znaczy się czerwony ?

Offline Profil  

PostWysłany: 03 Mar 2011, 17:23 
Awatar użytkownika

Wrócę do tematu Galerii. W ub. roku, 10 kwietnia był zlot w Galerii prof. Chromego. Smoleńsk zniweczył całkowity i ambitny program Świeta Stworzyciela świata i człowieka przez ogłoszenie żałoby narodowej. Ale zdążyliśmy wysłuchać 2 wierszy o stworzeniu prof. Alicji Baluch mamy naszej kochanej lekarz Basi, prelekcji założyciala Sacrosongu, oraz kilku sympatycznych fraszek Flagowego, np."cudowne widowisko,Bóg i szpakowisko", odprawiliśmy Eucharystię w prywatnej willi pewnego kapłana, ponieważ nie można było w Galerii. Chce powiedzieć tutaj, że prof. Chromy wykupił starą muszlę koncertową w parku Decjusza, obudowal ją z przedniej strony szkłem, założył ogrzewanie, wykopał podziemia na dalsze zabytki, umieścił w niej swoje rzeźby, założył kawiarenkę "spacerową" przy parku z obsługą i strażnikami muzeum galerii. MIejsce REWELACYJNE dla Świeta stworzenia. Ale myślę o nas jako rezerwacie, bo Marek Lessing mówi na zlocie: :"jest nas coraz mniej", że tak możnaby założyć to muzeum - galerię.

Offline Profil  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ]  Moderator: puniek Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 12 gości