Ostatnia wizyta: Obecny czas: 22 Gru 2024, 09:53

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Cywilizacja Miłości - Ziemia Obiecana
PostWysłany: 28 Lut 2011, 20:51 

Po prostu było pięknie i mistycznie.I ten uroczy obiad niedzielny- dziękuję Wam wszystkim za magiczne spotkanie.

Offline Profil  

PostWysłany: 11 Mar 2011, 20:02 

Dziś wysłuchałam świetnego kazania, które głoszone było w Środę popielcową przez ks. Piotra Pawlukiewicza. Na zakończenie przytoczył słowa ks. Jacka Laskowskiego. Chcę się nimi z Wami podzielić, bo myślę, że tendencja samodzielności i niezależności, tego, że chcemy wszystko sami zamyka nas w naszych skorupkach. A przecież tak pięknie jest na pielgrzymce, gdy jesteśmy razem :) Oto one:
"Pamiętaj! Nie przemieni Cię czas. Nie zmienią Cię wydarzenia. Nie uczynią Cię lepszym ludzie. Nawrócenie nie dokona się siłą naszej woli, bo tak Ci się zachciało.
Więc co??? Miłość przemienia ludzi! Ciebie i mnie! Miłość zmienia świat! Miłość czyni życie pięknym! Bóg jest miłością. Ja zwracam swe życie Bogu, a On dokonuje reszty: przemiany, nawrócenia!"

:)

Offline Profil  

PostWysłany: 12 Mar 2011, 14:30 

kaja napisał(a):
Wiele było wspaniałych wspomnień, warto przypomnieć co powiedział Julian Pakuła, który kręcił filmy o pielgrzymce i Szpaku. Kiedy Andrzej zapytał go, dlaczego to robi, skoro nie wierzy w Boga (Julian Pakuła był ateistą), odpowiedział: -Bo on tu jest.
W Moszczance był także na pewno.

Droga Kaju! Cieszę się, że tak pięknie się integrujecie i oby tak dalej. Życzę Wam powodzenia!
Mam tylko jedną uwagę do wspomnianego przez Ciebie Julian Pakuły. On nie był ateistą, on był katolikiem. Rozmawiałem z nim na tematy wiary. Był zafascynowany postacią Nicky'ego Cruse'a. Prowadził nawet jedne rekolekcje u ks. Szpaka, był u spowiedzi i przystąpił do Komunii Świętej. Tylko dziś nie pamiętam, czy opowiadał mi to Szpak, czy Julian. HeY!

Offline Profil  

PostWysłany: 12 Mar 2011, 16:27 
Awatar użytkownika

Ale to nie uwaga, a raczej dalszy ciąg.

Offline Profil  

PostWysłany: 13 Mar 2011, 14:28 

Dlaczego nie miałoby być zwróceniem uwagi na pewien fakt, i nie wiem, czego dalszy ciąg. Czy mam to odczytywać coś w rodzaju bliskich asocjacji i dalekich analogii?

Offline Profil  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ]  Moderator: puniek Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 12 gości