Ostatnia wizyta: Obecny czas: 18 Kwi 2025, 12:10

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 40 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: ZLOT CZĘSTOCHOWA
PostWysłany: 23 Lis 2010, 01:49 
Awatar użytkownika

Miejscowość: ???
Yosarian napisał(a):
kaja napisał(a):
Yosarian napisał(a):
Może by tak napisać trochę o sympozjum i zlocie, bo nie każdy przecież mógł być, a ludzie są ciekawi, co w ich środowisku się dzieje. Niektórzy od lat nie jeżdżą , i to nie z własnej winy, tylko z różnych względów , niezależnych od ich dobrych chęci, ale dzięki internetowi mogą być na bieżąco z wydarzeniami, które ich interesują. Yosarian

Jeśli chodzi o sympozjum, to warsztaty były zdaniem wszystkich najlepsze od kilku lat. Ich tematem było świętowanie jako alternatywa uzależnień. Szpaku trochę wspominał, było dużo ciekawych wypowiedzi, wystawa Adama. Z obecnych osób na warsztatach to np. terapeuta uliczny z dworca we Wrocławiu, rodzice dzieci uzależnionych, Dominikanie, Janina Iwański, Wojtek Bonk. Nocleg w końcu się znalazł. Jacek Sztuka zaprosił nas do swojego domu, oglądaliśmy jego niesamowite obrazy. Potem Szpak odprawił mszę w nastrojowej kaplicy na której był m.in. brat Jacka z żoną i dziewięciorgiem dzieci. Potem były pogaduchy, dużo wspomnień,trochę bluesa, dużo śmiechu i rozważania Andrzeja na temat wystąpienia z Salezjanów i założenia "parafii", dla Ruchu. Jednak wielu ludzi podobnie jak Ty od wielu lat nie przyjeżdża, młodych nie przybywa, więc czy jest sens? Czekam na zdjęcia od Jacka, które damy na stronę z komentarzem, to może więcej Ci powie o zlocie. Nawet nie wiem co napisać bo przewinęło się z 20-30 osób, ale niektórzy wpadali dosłownie tylko na chwilkę i każdy w innym celu. Ktoś np. przyjechał na egzorcyzmy, które w tym czasie odbywały się w jednym z kościołów. To co udało się jeszcze zrobić większą grupą - to odwiedziny Sabiny, która jest w Karmelu - czyli zamkniętym zakonie. Rozmawialiśmy oczywiście przez kratę i to tyle z tego co można opisać na forum. Ducha raczej się nie odda ;)

Przeczytałem, i dziękuję, ale muszę Ci się przyznać , ze niewiele rozumiem, to nie było zlotu ? Czy te 20 - 30 osób, to łącznie z tymi dziewięcioma dziećmi, o których wspominasz ? Pamiętam, że jak się,, pojawiło'' sympozjum, to zaczęło się coś psuć, ale nie myślałem, że zostało już tylko sympozjum. Temat parafii dla Szpaka jeszcze istnieje ? W latach osiemdziesiątych nocowaliśmy na pielgrzymce we wiosce , która sobie właśnie wybudowała nowy kościół, stary drewniany był im już niepotrzebny. Dyskutowaliśmy wtedy możliwość przejęcia tego obiektu, rozbiórki, przestawienia w inne miejsce , i opodatkowania się na ten cel, ale sam ,,główny zainteresowany'' , zainteresowany nie był. Wtedy miało to sens , teraz , to trzeba by się zastanowić.

Był jeszcze ktoś podobno sławny w świecie hipisów ale nie dziwię się Kaji ,że go nie wymieniła nawet z ksywki.Jest go tak pełno na wszystkich forach pod wieloma ksywkami, że nie ma sensu go tu wymieniać.Są niestety tacy co chcieliby zostać hipisowskimi guru,ale to Szpak pozostanie najbardziej rozpoznawalną ikoną polskiego hippizmu a nie jacyś mędrkowie z Bożej łaski :lol:

Offline Profil  

PostWysłany: 23 Lis 2010, 13:14 
Awatar użytkownika

dostałem ciekawy link od wokalisty TSA :
http://www.youtube.com/watch?v=FTKyn7nEYlw
pozdrawia Szpaka i wszystkich zlotowiczów.
Czasami warto o czymś powiedzieć ... ;)

Offline Profil  

PostWysłany: 23 Lis 2010, 23:37 

Jeśli chodzi o sympozjum, to warsztaty były zdaniem wszystkich najlepsze od kilku lat. Ich tematem było świętowanie jako alternatywa uzależnień. Szpaku trochę wspominał, było dużo ciekawych wypowiedzi, wystawa Adama. Z obecnych osób na warsztatach to np. terapeuta uliczny z dworca we Wrocławiu, rodzice dzieci uzależnionych, Dominikanie, Janina Iwański, Wojtek Bonk. Nocleg w końcu się znalazł. Jacek Sztuka zaprosił nas do swojego domu, oglądaliśmy jego niesamowite obrazy. Potem Szpak odprawił mszę w nastrojowej kaplicy na której był m.in. brat Jacka z żoną i dziewięciorgiem dzieci. Potem były pogaduchy, dużo wspomnień,trochę bluesa, dużo śmiechu i rozważania Andrzeja na temat wystąpienia z Salezjanów i założenia "parafii", dla Ruchu. Jednak wielu ludzi podobnie jak Ty od wielu lat nie przyjeżdża, młodych nie przybywa, więc czy jest sens? Czekam na zdjęcia od Jacka, które damy na stronę z komentarzem, to może więcej Ci powie o zlocie. Nawet nie wiem co napisać bo przewinęło się z 20-30 osób, ale niektórzy wpadali dosłownie tylko na chwilkę i każdy w innym celu. Ktoś np. przyjechał na egzorcyzmy, które w tym czasie odbywały się w jednym z kościołów. To co udało się jeszcze zrobić większą grupą - to odwiedziny Sabiny, która jest w Karmelu - czyli zamkniętym zakonie. Rozmawialiśmy oczywiście przez kratę i to tyle z tego co można opisać na forum. Ducha raczej się nie odda ;)[/quote]

Był jeszcze ktoś podobno sławny w świecie hipisów ale nie dziwię się Kaji ,że go nie wymieniła nawet z ksywki.Jest go tak pełno na wszystkich forach pod wieloma ksywkami, że nie ma sensu go tu wymieniać.Są niestety tacy co chcieliby zostać hipisowskimi guru,ale to Szpak pozostanie najbardziej rozpoznawalną ikoną polskiego hippizmu a nie jacyś mędrkowie z Bożej łaski :lol:[/quote]

Belfegora faktycznie z imienia wymieniać nie trzeba , gdyż sama myśl o tak pozytywnie nastawianym do świata człowieku, bez względu na wolę piszącego, wysyła we wszechświat tyle dobrych wibracji, że każdy wie , o kim mowa. To jeden z nielicznych ,, sprawiedliwych'' , którzy podjęli się niewdzięcznej roli prostowania kłamstw o ruchu hipisowskim. Pustelnik

Offline Profil  

PostWysłany: 23 Lis 2010, 23:52 
Administrator
Awatar użytkownika

W porządku.
Ale czy udałoby się jakoś tak konkretnie wymienić, wypunktować te kłamstwa i sprostowania tych kłamstw? W rozstajach nie ma aż tak wiele o historii w sumie, a wystarczy prześledzić księgę gości hipisi. pl, żeby zauważyć, że jednak kilka razy jego wypowiedzi były niezgodne z rzeczywistością.
Nie ukrywam, że nie jestem zorientowana w sprawach Ruchu i wiele słyszę o różnych kłamstwach,
różnych wypowiedziach takich czy owych itp. itd.
Tak sobie zadałam to pytanie, nie licząc właściwie na odpowiedź.

Offline Profil  

PostWysłany: 25 Lis 2010, 04:27 
Awatar użytkownika

kaja napisał(a):
W porządku.
Ale czy udałoby się jakoś tak konkretnie wymienić, wypunktować te kłamstwa i sprostowania tych kłamstw? W rozstajach nie ma aż tak wiele o historii w sumie, a wystarczy prześledzić księgę gości hipisi. pl, żeby zauważyć, że jednak kilka razy jego wypowiedzi były niezgodne z rzeczywistością.
Nie ukrywam, że nie jestem zorientowana w sprawach Ruchu i wiele słyszę o różnych kłamstwach,
różnych wypowiedziach takich czy owych itp. itd.
Tak sobie zadałam to pytanie, nie licząc właściwie na odpowiedź.

Kaju, w tym tzw.Ruchu jest tylu sprawiedliwych i wysyłających we wszechświat pozytywnych wibracji,że czasami się nimi wymiotuje.Im dłużej w tym siedzę (tylko 20 lat), tym więcej spotykam hipokryzji,zakłamania i gwiazdorstwa.Nie wspominam już o animowości , która pozwala niektórym mieć na różnego rodzaju forach wiele twarzy.Raz taki nazywa się Aquą,potem Satem ,pustelnikiem czy innym Galem anonimem.I piszą tacy filozofowie z Bożej łaski nt. hipizmu takie głupoty, które świadczą jedynie ,że trawa wciąż niektórym daje poweru.Ot takie emerytowane Power-Flower :lol:

Offline Profil  

PostWysłany: 25 Lis 2010, 07:23 
Awatar użytkownika

...a może wprowadzić miniaturki zdjęć naszych twarzy? To dawny pomysł Marcepana, ale wydaje mi się, że miał on wtedy dobre wyczucie sytuacji. Poza tym nasza anonimowość by się nieco zmniejszyła. Sama kiedyś chciałam umieścić swoje zdjęcie, ale nie wiem jak to zrobić. Pozdrawiam - alicja

Offline Profil  

PostWysłany: 25 Lis 2010, 11:52 
Administrator
Awatar użytkownika

po zalogowaniu pod napisem doziemiobiecanej jest napis ZARZĄDZAJ PROFILEM, następnie po lewej stronie PROFIL, a potem EDYTUJ AWATAR i wkleja się zdjęcie z pulpitu...

Offline Profil  

PostWysłany: 25 Lis 2010, 21:11 
TWOJWOJ napisał(a):
Kaju, w tym tzw.Ruchu jest tylu sprawiedliwych i wysyłających we wszechświat pozytywnych wibracji,że czasami się nimi wymiotuje.Im dłużej w tym siedzę (tylko 20 lat), tym więcej spotykam hipokryzji,zakłamania i gwiazdorstwa.Nie wspominam już o animowości , która pozwala niektórym mieć na różnego rodzaju forach wiele twarzy.Raz taki nazywa się Aquą,potem Satem ,pustelnikiem czy innym Galem anonimem.I piszą tacy filozofowie z Bożej łaski nt. hipizmu takie głupoty, które świadczą jedynie ,że trawa wciąż niektórym daje poweru.Ot takie emerytowane Power-Flower :lol:

A propos swiatopogladu osobnika podpisujacego sie TWOJWOJ wzloyonego na jego wlasnzm forum.

imię: Wojciech B. zwany Kiepur :)
miasto: Lubliniec
data: 2010-11-20 02:51:00
email:
gg:
www:
Mam w dupie ,co pisze zołza z Hitlerlandu.Mam w dupie do kogo się w tym roku przykleiłem.Mam w dupie co myślą o mnie ćpuny.I mam w dupie co mają do mnie starzy ,brzydcy ,mali,grubi,śmierdzący wódą,trawą i fajkami człekopodobne stwory nazywający się hipisami.Mam Was wszystkich głęboko w mojej discopolowej dupie, bo nie zobaczę już więcej waszych ryjów w realu ,wy straszący mnie ciągle policją błazny :)))

PostWysłany: 26 Lis 2010, 02:00 
Awatar użytkownika

zima idzie ,zaczyna nawiewać na ciepła stronę ziemiobiecanej różne dziwne stworki z NK.Nie macie tematu u siebie, to tutaj próbujecie swoich sił.Biedne ,śmieszne dziadki błąkające się po Europie i sieci :lol:

Offline Profil  

PostWysłany: 26 Lis 2010, 03:40 
Awatar użytkownika

Miejscowość: ŁÓDŹ
imię: Wojciech B. zwany Kiepur :)
miasto: Lubliniec
data: 2010-11-20 02:51:00
email:
gg:
www:
Mam w dupie ,co pisze zołza z Hitlerlandu.Mam w dupie do kogo się w tym roku przykleiłem.Mam w dupie co myślą o mnie ćpuny.I mam w dupie co mają do mnie starzy ,brzydcy ,mali,grubi,śmierdzący wódą,trawą i fajkami człekopodobne stwory nazywający się hipisami.Mam Was wszystkich głęboko w mojej discopolowej dupie, bo nie zobaczę już więcej waszych ryjów w realu ,wy straszący mnie ciągle policją błazny :)))

'''
MAŁPA ,KTÓRA GRA NA SAKSOFONIE NIE JEST JESZCZE MUZYKIEM.

Offline Profil  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 40 posty(ów) ]  Moderator: puniek Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 31 gości