Ostatnia wizyta: Obecny czas: 22 Gru 2024, 20:06

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 39 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: SMUTNE STATYSTYKI STRONY
PostWysłany: 14 Sty 2011, 15:59 
Przez naszą pielgrzymkę przewinęły się tysiące ludzi, dlatego bardzo mnie martwi ilość osób dyskutujących na tej , w końcu naszej stronie. Postanowiłem zrobić statystyki tej strony, i ...... przeraziłem się , bo wyglądają one tragicznie. Pod koniec roku na stronie było napisanych ogółem około 900 postów , z czego połowę napisały trzy osoby: Kaja około 180, Puniek około 130, Alicja około 120, daje to prawie połowę całości forum. Wynika z tego że jest to forum trzech osób, z których tylko jedna tak na prawdę bywała na pielgrzymkach. Ja byłem na pielgrzymce chyba 26 razy, chętnie bym tu spotkał znajomych, ale oprócz Alicji, nikogo z dawnych czasów tu nie znajduję. Wypadało by w tym momencie zastanowić się , co się stało z naszym środowiskiem ? Czy to sam Szpak ludzi zniechęcił, przed kilku laty bardzo krytykowanym manewrem przesuwając się w prawą stronę, czy też sama strona zniechęca ? Nawet statystyki życzeń Andrzejkowych są smutne : 18 wpisów w temacie ! W tym 4 Szpaka , 3 Kai, dalej nie liczę . . . Jak naprawić sytuację ? Ma ktoś pomysł ? Czy pomysłem na naprawę sytuacji jest sprowadzenie na mnie ,,najemników'' ż forum ,, hipisi 80'' , co Kaja właśnie usiłuje zrobić ? Cytuję jej wpis z ,,hipisi 80'' ,, Witajcie.Mam pytanie. Nasza strona jest jakoś tam powiązana z hipisami. Może nie do końca, ale pisze tam Puniek. Chciałam zapytać, jako prowadząca tę stronę, co o niej sądzicie o tej stronie, o naszym forum. Proszę o szczere odpowiedzi, bo jak mówi Puniek ostatnia koszula nie ma kieszeni kaja'' koniec cytatu. Czy ktoś chce podyskutować na ten temat ? Cydon

Mały
a o czym tu mówić Szpak przepędził hipisów z pielgrzymki i pozostała mała grupka katolików którzy kiedyś nosili długie włosy  
to co hipisowski i dla nas normalne szpak (który sam to aprobował) nagle po latach zaczął tępić 
przykład 2 lata temu dałem się wyciągnąć Cyganowi na zlot do częstochowy Szpak poprosił mnie abym grał na mszy Powiedziałem ok ale zagramy "Bóg na podobieństwo Swoje..." Na co szpak :
NIE!!!!! Bo to za bardzo hipisowskie 

paranoja

ot i cała prawda
Ted Moraczewski powiedział w 92 na promocji książki Tarzana w SDK w Warszawie

"PROSZĘ ODRÓŻNIĆ HIPISÓW OD hipisów księdza andrzeja"

i ja się pod tym podpisuję Mały

Temat postu: Re: SMUTNE STATYSTYKI STRONY
PostWysłany: 14 Sty 2011, 16:46 

Mały, a Ty z Niemiec ten post wysłałeś? Myślałam, że jesteś z Czarnym w Warszawie.

Offline Profil  

PostWysłany: 14 Sty 2011, 17:25 
Awatar użytkownika

Miejscowość: ŁÓDŹ
...
TO JA JESTEM NA DRUGIM MIEJSCU !?
BARDZO ŹLE TO O MNIE ŚWIADCZY.
OBIECUJĘ ,ŻE RAZ W TYGODNIU NAPISZĘ POST I...
ZA MAŁO...
DWA RAZY W TYGODNIU NAPISZĘ I DO ZLOTU BĘDZIE ICH RAZEM 64 POSTY .
MOŻE MI SIĘ UDA ZDOBYĆ PIERWSZE MIEJSCE .
TAK ZROBIĘ .

Offline Profil  

PostWysłany: 14 Sty 2011, 17:28 

Dla Wszystkich zanadto utrudzonych swą drogą. Tych z Niemiec i Polski.
http://www.youtube.com/watch?v=ItwDvDfGGyc
http://www.youtube.com/watch?v=lt-UrlAK1xc

Offline Profil  

PostWysłany: 14 Sty 2011, 18:33 

Chciałem przywołać dość interesujące spojrzenie pewnej niepodpisanej osoby zamieszczonej na stronie Cygana pod datą 13.12.2010.

Nieznajomy napisał(a):
Zlotowa refleksja

Chciałbym podzielić się refleksją odnośnie ruchu, po tym, co zobaczyłem na ostatnim zlocie w Częstochowie. Otóż przyjechało dosłownie kilka osób. Jeszcze kilka, kilkanaście lat temu zloty w Częstochowie - i nie tylko tam - tętniły życiem, przyjeżdżało mnóstwo ciekawych ludzi. W tej chwili ruch umiera śmiercią naturalną, widać ludzie się zmienili, mają inne priorytety, spoważnieli, założyli rodziny czy też po prostu wyrośli z tego a nowych już takie hipisowanie chyba nie interesuje. Cóż, znak czasu. Jak trafnie zauważył Cygan, tworzą sie sztuczne podziały, które nic dobrego nie wnoszą i jakby nie spojrzeć, wszystko to idzie w złym kierunku. Brakuje mi tej starej, dobrej hipisowskiej atmosfery, jaka kiedyś panowała na pielgrzymkach i zlotach...

Offline Profil  

PostWysłany: 14 Sty 2011, 18:46 
Gość napisał(a):
n

Mały
a o czym tu mówić Szpak przepędził hipisów z pielgrzymki i pozostała mała grupka katolików którzy kiedyś nosili długie włosy  
to co hipisowski i dla nas normalne szpak (który sam to aprobował) nagle po latach zaczął tępić 
przykład 2 lata temu dałem się wyciągnąć Cyganowi na zlot do częstochowy Szpak poprosił mnie abym grał na mszy Powiedziałem ok ale zagramy "Bóg na podobieństwo Swoje..." Na co szpak :
NIE!!!!! Bo to za bardzo hipisowskie 

paranoja

ot i cała prawda
Ted Moraczewski powiedział w 92 na promocji książki Tarzana w SDK w Warszawie

"PROSZĘ ODRÓŻNIĆ HIPISÓW OD hipisów księdza andrzeja"

i ja się pod tym podpisuję Mały

W ubiegłym roku na pielgrzymce ( w tej wiosce , co była huta szkła ), ponieważ ludzie nie weszli ,,na gwizdek'' do kościoła, Szpak bardzo wymownie patrząc na mnie, zakrzyknął - Kto się czuje wolnym hipisem, niech jedzie do domu ! '' Przyznaję , że bardzo mnie to zaskoczyło, bo przez tyle lat nie pozwolił wyrzucić z pielgrzymki żadnego narkomana , choć w latach osiemdziesiątych mieliśmy z tego powodu poważne problemy, a teraz sam wypędza ludzi. Coś jest nie tak . . . - pomyślałem, ale jak przystało na buntownika z wyboru, poczułem się dowartościowany. Cydon

PostWysłany: 14 Sty 2011, 18:54 
Awatar użytkownika

Też się kiedyś zastanawiałam ... - gdzie ONI SĄ? ... ale dałam sobie spokój z tym pytaniem. Chyba Jan ma rację wpisując refleksję z 13 grudnia ... A może się zaczął CZAS BUDOWANIA NOWYCH WIĘZI, KTÓRE W SWYM ZARODKU BĘDĄ MIAŁY DAWNE, SPRAWDZONE PRZEZ HISTORIĘ, IDEE HIPPISOWSKIE I ODRADZANIA SIĘ TYCH STARYCH, KTÓRE: "kurz przykrył"? Nie wiem tego, tylko taka myśl mi przeszła teraz po głowie.

A na razie siadam "przy wirtualnym ognisku". Każdy jest zaproszony. Warunek tylko jeden - SZACUNEK DO DRUGIEJ OSOBY. Nie wiem, może się mylę, ale mam takie wrażenie, że w świetle "ognia" jest o wiele więcej osób, niż na to wskazują smutne statystyki, ale z jakiegoś powodu nie mają ochoty na rozmowę. To też wolny wybór, który szanuję. Nie ukrywam jednak, że miło by mi było usłyszeć nowe głosy.

A co do odmiennych poglądów, z chęcią bym ich posłuchała. One nadają pikanterii, ostrzejszego smaku. Od słodkości bowiem można się jedynie zamulić. Ale ... niech się nikt nie dziwi, ani też nie obraża jak się wzdrygnę, skrzywię, pogrymaszę ... albo też i gwałtownie oburzę na czyjeś mądrości. Jestem wolna i mam prawo myśleć po swojemu, odczuwać po swojemu, rozumieć po swojemu. Ty też masz do tego prawo! Oboje zaś NIE MAMY PRAWA SIĘ Z TEGO POWODU ZABIJAĆ MYŚLĄ, MOWĄ i UCZYNKIEM. BO W TAKIM WYDARZENIU i PRZY TAKIM "OGNISKU" to i ja nie mam ochoty siedzieć. Pozdrawiam/HeY - alicja

Offline Profil  

PostWysłany: 14 Sty 2011, 21:53 
Administrator
Awatar użytkownika

Na przykład przy Małolacie, która śpiewa już na stronce. Ale macie tempo. I fajnie, energetycznie wyszło!
Ala ma swój temat, Jan, Puniek, a ja nie, :cry:
więc chyba zaadoptuję sobie ten - SMUTNE STATYSTYKI STRONY ;)

Offline Profil  

PostWysłany: 15 Sty 2011, 01:13 

kaja napisał(a):
Na przykład przy Małolacie, która śpiewa już na stronce. Ale macie tempo. I fajnie, energetycznie wyszło!
Ala ma swój temat, Jan, Puniek, a ja nie, :cry:
więc chyba zaadoptuję sobie ten - SMUTNE STATYSTYKI STRONY ;)

Ani mi się waż ! To mój temat, hahaha. Ale postaraj się za to statystyki poprawić , żeby nie były ,,smutne''

Cydon

Offline Profil  

PostWysłany: 15 Sty 2011, 08:43 
Awatar użytkownika

Kaju - piszesz świetne refleksje - to TWÓJ TEMAT, np ta myśl z "poczekalni u lekarza" /KATAKUMBY/ , ... a teraz może z "jakiejś innej kolejki"? Stale przecież na coś, albo na kogoś czekamy, więc temat prawie nie do wyczerpania. ;)

Offline Profil  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 39 posty(ów) ]  Moderator: puniek Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości