A. Szpaku napisał(a):
Ale przepraszam bardzo! To że Kaja Administrator postanowiła sie nauczyć informatyki, żeby poprowadzić to WSPANIAŁE DZIEŁO NASZEJ STRONY, dzięki której nie dojdzie do zapomnienia wielu innych dzieł a wraz z nimi wielkich ludzi, CHYLĘ CZOŁO PRZED NIĄ I DZIĘKI TOLERANCYJNEMU JEJ MĘŻOWI PRZEMKOWI CAłUJĘ RĄCZKI ORAZ OGŁASZAM JĄ W /OSTROŻNIE/ W 1-WSZEJ DZIESIĄTCE HISTORII RUCHU.
COŚ ZACZYNA MI SIĘ WYDAWAĆ ŻE ALICJA MA ZA DUŻO CIERPIENIA W DOMU, ALE JEST NA PEWNO W 1-WSZEJ DZIESIĄTCE, NA PRAWDĘ ALICJO TYLU LUDZIOM POMOGŁAS W ZBAWIENIU! ŻEBY TAK PAN BÓG OKAZAŁ CI MIŁOSIERDZIE! NIE SPOSÓB UKAZAC TU CAŁĄ ROLĘ JAKĄ SPELNIŁAŚ
A W ZWIĄZKU Z TYMI ROLAMI O KTÓRYCH TAK MĄDRZE PISZE MAŁGOSIA I JESZCZE KIEDYŚ ZA TO CO PISAŁA NA STRONIE CYGANA, NIE BĘDĘ JEJ UMIESZCZAŁ W ŻADNEJ DZIESIĄTCE TYLKO POWIEM, ŻE JEST DLA NAS BARDZO WAŻNĄ OSOBĄ. JAK MĄDRZE ŁĄCZYSZ PSYCHOLOGIE I TEOLOGIĘ RZECZYWISTOŚCI ZIEMSKICH. REWELACJA. BĘDZIEMY SIĘ POWOLI STOSOWAĆ. DZIĘKUJEMY.
A TY PUNIEK JAKBYŚ POWTÓRNIE WSTAŁ Z GROBU! ROBISZ WRAŻENIE JAK ŁAZARZ, KTÓRY CO DOPIERO ZMARTWYCHWSTAŁ. WSZYSCY CHCĄ SIĘ CIEBIE DOTKNĄĆ.
Witaj Andrzejku, nie jest źle, Bóg jest ponad cierpieniem i ponad trudem. Ostatnio na katechezie o Jezusie cierpiącym siadłam z wrażenia, gdy po zaśpiewaniu "Któryś za nas cierpiał rany... " drugoklasista podszedł do mnie i z oczami pełnych łez powiedział - ale to jest piękna piosenka, a na to roztrzepana Wiktoria krzyknęła na cały głos - pse pani, to prawda co mówi Kacper - ta pieśń jest piękna, że aż nasze klasowe myszoskoczki w klatce spokojnie usnęły
a one wiedzą, co jest dobre, a co złe!!!, - no więc tego dnia dzieci i myszoskoczki przyniosły mi taka radość, że HEY!!!
PS.
Dawno mnie nie było, ale niebawem się odezwę i opowiem jak to w Rumunii było... my naprawdę nie mamy powodu narzekać na to, co mamy - do usłyszenia