Ostatnia wizyta: Obecny czas: 22 Gru 2024, 09:21

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 50 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: PYTANIE.
PostWysłany: 21 Mar 2011, 14:00 
Awatar użytkownika

Tak jak mówi piosenka"w życiu piekne są tylko chwile" tak jestem w stanie wykazywać tylko te piekne chwile z różnych zlotów, które utkwiły w mojej pamięci.Dobrze, że daty nie sa najwazniejsze.

Utkwił mi zlot w Chęcinach, o którym wspomniałem wczoraj w Oświęcimiu na kazaniu wielkopostnym, mówiąc "o przemienieniu na górze Tabor".

Zjechaliśmy się pod górę zamkową. Tuż obok jest klasztor klauzurowy - zamknięty- Sióstr Klarysek. Był tam też ich kapelan. Powiedział do mnie. "Niech ksiądz coś tam organizuje z młodzieżą, Siostry będą się modlić, a ja cały dzień będę sobie siedział w konfesjonale. Niech ksiądz ogłosi młodzieży, że jest taka możliwość w każdej chwili". Rzeczywiście "kapkami" przychodzili nasi do kościółka i się spowiadali. Przyjechał komendant milicji z Kielc i powiedział krótko:"możecie sobie robić zloty gdzie chcecie, ale w tym rejonie NIE"! Obiecałem, że nazajutrz wyjedziemy. Natomiast dokonał się cud zjednoczenia. W kościółku klasztornym, odprawialiśmy Eucharystię i trzymając się wszyscy za ręce byliśmy ze sobą tak blisko, jakbysmy powstali z martwych. Nazwałem ten zlot "zlotem zjednoczenia".

Offline Profil  

PostWysłany: 23 Mar 2011, 07:32 
Awatar użytkownika

Miejscowość: ŁÓDŹ
DROGI KS. ANDRZEJU .
POZNAŁEŚ SETKI LUDZI , PRZEPROWADZIŁEŚ TYSIĄCE ROZMÓW , WYSŁUCHAŁEŚ WIELE SMUTNYCH I RADOSNYCH OPOWIEŚCI ITD.
CZY PAMIĘTASZ JAKĄŚ OSOBĘ ZE ZLOTÓW I PIELGRZYMEK ,
KTÓRA WYWARŁA NA TOBIE OLBRZYMIE WRAŻENIE I BARDZO GŁĘBOKO ZAKODOWAŁA SIĘ W TWOJEJ PAMIĘCI ?

Offline Profil  

PostWysłany: 28 Mar 2011, 19:33 
Awatar użytkownika

Głosiłem rekolekcje i nie mogłem się skupic na odpowiedzi. Dzisiaj stoję ponownie przed tym pytaniem i mam podobne uczucia. Było jak mówisz: "tylu ludzi, tyle rozmów, tyle sytuacji, w których kogoś mogłeś poznać", że trudno jest wybrać. Zresztą z poprzednimi pytaniami było podobnie. Opisałem jeden zlot w Chęcinach a przecież na 350 było ich mnóstwo. Były wspaniałe zloty w Łagiewnikach,
na Rawie Blues, koncerty i spotkania w kuluarach - coś wspaniałego, w Rumii z udziałem TV program "Luz", w Warszawie z udziałem Sojki lub ks. Twardowskiego,lub ze slubem Samuraja z Agnieszką, lub w kościel św. Anny, zaraz po wyborze K.Wojtyły na papieża, kiedy Msza trwała CAŁĄ NOC!, w Poznaniu, w piwnicach z zespołami, które zapraszał Jacek Kosiak, w Nowej Soli w Domu Kultury ze wspaniałym teatrem, w Chojnicach w Domu Kultury z podobnym teatrem, w Skrzatuszu "przy browarze", gdzie NIKT WTEDY NIE PIŁ PIWA, w Ustrzykach z udziałem redaktora, w Przemyślu u Sióstr, z psycholożkami, w Miejscu Piastowym - "festiwal wolnych niecenzurowanych artystów" z udziałem Dekabrysty - tak ciekawy człowiek, choć uzależniony w Czarnej /k Tarnowa, nad grobem Otto Schimka, kiedy ludzie byli jeszcze pacyfistami, w Szczecinie, zorganizowanym przez "Kubę ze Szczecina", księża byli zachwyceni naszą Mszą i przyjaźnią na niej, w Gdańsku z papieżem, w Cieszynie na ślubie Kuby i Kołyski, bardzo wspaniałych osób, na weselu totalnie bez alkoholu...I wszędzie tam poznawałeś wspaniałych ludzi, których było tysiące. Którego wybrać? Było tam tyle uczucia, uśmiechu, wiary, rodzinności!

Offline Profil  

PostWysłany: 28 Mar 2011, 20:38 
Awatar użytkownika

Ale przepraszam bardzo! To że Kaja Administrator postanowiła sie nauczyć informatyki, żeby poprowadzić to WSPANIAŁE DZIEŁO NASZEJ STRONY, dzięki której nie dojdzie do zapomnienia wielu innych dzieł a wraz z nimi wielkich ludzi, CHYLĘ CZOŁO PRZED NIĄ I DZIĘKI TOLERANCYJNEMU JEJ MĘŻOWI PRZEMKOWI CAłUJĘ RĄCZKI ORAZ OGŁASZAM JĄ W /OSTROŻNIE/ W 1-WSZEJ DZIESIĄTCE HISTORII RUCHU.
COŚ ZACZYNA MI SIĘ WYDAWAĆ ŻE ALICJA MA ZA DUŻO CIERPIENIA W DOMU, ALE JEST NA PEWNO W 1-WSZEJ DZIESIĄTCE, NA PRAWDĘ ALICJO TYLU LUDZIOM POMOGŁAS W ZBAWIENIU! ŻEBY TAK PAN BÓG OKAZAŁ CI MIŁOSIERDZIE! NIE SPOSÓB UKAZAC TU CAŁĄ ROLĘ JAKĄ SPELNIŁAŚ
A W ZWIĄZKU Z TYMI ROLAMI O KTÓRYCH TAK MĄDRZE PISZE MAŁGOSIA I JESZCZE KIEDYŚ ZA TO CO PISAŁA NA STRONIE CYGANA, NIE BĘDĘ JEJ UMIESZCZAŁ W ŻADNEJ DZIESIĄTCE TYLKO POWIEM, ŻE JEST DLA NAS BARDZO WAŻNĄ OSOBĄ. JAK MĄDRZE ŁĄCZYSZ PSYCHOLOGIE I TEOLOGIĘ RZECZYWISTOŚCI ZIEMSKICH. REWELACJA. BĘDZIEMY SIĘ POWOLI STOSOWAĆ. DZIĘKUJEMY.
A TY PUNIEK JAKBYŚ POWTÓRNIE WSTAŁ Z GROBU! ROBISZ WRAŻENIE JAK ŁAZARZ, KTÓRY CO DOPIERO ZMARTWYCHWSTAŁ. WSZYSCY CHCĄ SIĘ CIEBIE DOTKNĄĆ.

Offline Profil  

PostWysłany: 29 Mar 2011, 21:28 
Awatar użytkownika

A. Szpaku napisał(a):
Ale przepraszam bardzo! To że Kaja Administrator postanowiła sie nauczyć informatyki, żeby poprowadzić to WSPANIAŁE DZIEŁO NASZEJ STRONY, dzięki której nie dojdzie do zapomnienia wielu innych dzieł a wraz z nimi wielkich ludzi, CHYLĘ CZOŁO PRZED NIĄ I DZIĘKI TOLERANCYJNEMU JEJ MĘŻOWI PRZEMKOWI CAłUJĘ RĄCZKI ORAZ OGŁASZAM JĄ W /OSTROŻNIE/ W 1-WSZEJ DZIESIĄTCE HISTORII RUCHU.
COŚ ZACZYNA MI SIĘ WYDAWAĆ ŻE ALICJA MA ZA DUŻO CIERPIENIA W DOMU, ALE JEST NA PEWNO W 1-WSZEJ DZIESIĄTCE, NA PRAWDĘ ALICJO TYLU LUDZIOM POMOGŁAS W ZBAWIENIU! ŻEBY TAK PAN BÓG OKAZAŁ CI MIŁOSIERDZIE! NIE SPOSÓB UKAZAC TU CAŁĄ ROLĘ JAKĄ SPELNIŁAŚ
A W ZWIĄZKU Z TYMI ROLAMI O KTÓRYCH TAK MĄDRZE PISZE MAŁGOSIA I JESZCZE KIEDYŚ ZA TO CO PISAŁA NA STRONIE CYGANA, NIE BĘDĘ JEJ UMIESZCZAŁ W ŻADNEJ DZIESIĄTCE TYLKO POWIEM, ŻE JEST DLA NAS BARDZO WAŻNĄ OSOBĄ. JAK MĄDRZE ŁĄCZYSZ PSYCHOLOGIE I TEOLOGIĘ RZECZYWISTOŚCI ZIEMSKICH. REWELACJA. BĘDZIEMY SIĘ POWOLI STOSOWAĆ. DZIĘKUJEMY.
A TY PUNIEK JAKBYŚ POWTÓRNIE WSTAŁ Z GROBU! ROBISZ WRAŻENIE JAK ŁAZARZ, KTÓRY CO DOPIERO ZMARTWYCHWSTAŁ. WSZYSCY CHCĄ SIĘ CIEBIE DOTKNĄĆ.

Witaj Andrzejku, nie jest źle, Bóg jest ponad cierpieniem i ponad trudem. Ostatnio na katechezie o Jezusie cierpiącym siadłam z wrażenia, gdy po zaśpiewaniu "Któryś za nas cierpiał rany... " drugoklasista podszedł do mnie i z oczami pełnych łez powiedział - ale to jest piękna piosenka, a na to roztrzepana Wiktoria krzyknęła na cały głos - pse pani, to prawda co mówi Kacper - ta pieśń jest piękna, że aż nasze klasowe myszoskoczki w klatce spokojnie usnęły :) a one wiedzą, co jest dobre, a co złe!!!, - no więc tego dnia dzieci i myszoskoczki przyniosły mi taka radość, że HEY!!!

PS.
Dawno mnie nie było, ale niebawem się odezwę i opowiem jak to w Rumunii było... my naprawdę nie mamy powodu narzekać na to, co mamy - do usłyszenia :D

Offline Profil  

PostWysłany: 29 Mar 2011, 22:20 
Awatar użytkownika

Szapku, dzięki za uznanie. :P . A co do rankingu :oops: to myślę, ze każdy jest tak samo wartościowy.

Offline Profil  

PostWysłany: 29 Mar 2011, 22:21 
Awatar użytkownika

alicja napisał(a):
A. Szpaku napisał(a):

Witaj Andrzejku, nie jest źle, Bóg jest ponad cierpieniem i ponad trudem. Ostatnio na katechezie o Jezusie cierpiącym siadłam z wrażenia, gdy po zaśpiewaniu "Któryś za nas cierpiał rany... " drugoklasista podszedł do mnie i z oczami pełnych łez powiedział - ale to jest piękna piosenka, a na to roztrzepana Wiktoria krzyknęła na cały głos - pse pani, to prawda co mówi Kacper - ta pieśń jest piękna, że aż nasze klasowe myszoskoczki w klatce spokojnie usnęły :) a one wiedzą, co jest dobre, a co złe!!!, - no więc tego dnia dzieci i myszoskoczki przyniosły mi taka radość, że HEY!!!

PS.
Dawno mnie nie było, ale niebawem się odezwę i opowiem jak to w Rumunii było... my naprawdę nie mamy powodu narzekać na to, co mamy - do usłyszenia :D

tęsknimy tęsknimy :cry:

Offline Profil  

PostWysłany: 30 Mar 2011, 14:32 
Awatar użytkownika

Kaju, tęsknota tylko umacnia więzi, :) wszystko u mnie ok, ale trochę muszę nadgonić pewne sprawy, w sobotę mam nadzieję, że siądę spokojnie i chociaż co nieco opiszę. Wrażeń i emocji jest tyle, że aż za bardzo nie wiem od czego zacząć, ale pomalutku , kroczkami - DO PRZODU :D DUŻO SIĘ PRZEZ TEN CZAS NIEOBECNOŚCI NA STRONCE NAUCZYŁAM i DOŚWIADCZYŁAM, życie jest PIĘKNE!!!

Offline Profil  

PostWysłany: 07 Wrz 2011, 18:23 
Awatar użytkownika

Miejscowość: ŁÓDŹ
'''
ANDRZEJU.
WAKACJE SIĘ SKOŃCZYŁY , A WIĘC WRACAM PONOWNIE DO PYTAŃ DLA CIEBIE.
NA CZYM POLEGA RELIGIJNOŚĆ ?
STARAŁEM SIĘ ŻYĆ I ŻYJĘ NADAL BARDZO PROSTO .
NIE WIDZĘ W CZŁOWIEKU WROGA ,LECZ DYSTANSUJĘ SIĘ OD WIELU LUDZI DLA WŁASNEGO BEZPIECZEŃSTWA.POSTĘPUJĘ SUGERUJĄC SIĘ PRZYPOWIEŚCIAMI CHRYSTUSA ,
CZASAMI JAK MAM MOŻLIWOŚĆ TO WPADAM NA CHWILKĘ DO KOŚCIOŁA POGADAĆ Z CHRYSTUSEM W MILCZENIU I W SAMOTNOŚCI .
NIKOMU NIE SZKODZĘ ,NIE ZADAJĘ BÓLU LUDZIOM I ZWIERZĘTOM
PISZĘ NA FORUM ZADAJĄC SETKI PYTAŃ I ODPOWIEDZI NA TEMAT WIARY.
CZY JA JESTEM RELIGIJNYM CZŁOWIEKIEM?

Offline Profil  

PostWysłany: 27 Wrz 2011, 14:23 

Hey Szpaku! Tez mam pytanie. Czy nie uważasz, że włączenie krysznaickiego kapłana tj. Jurka Apostoła do "pomocy" na ostatniej mszy pod krzyżem na polu namiotowym w Częstochowie nie było herezją?
Widzisz, zadaję to pytanie bo spotkałem się z oburzeniem i zgorszeniem, wyrażanych w opiniach uczestników tejże. Pozdrawiam

Offline Profil  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 50 posty(ów) ]  Moderator: puniek Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 16 gości