Ostatnia wizyta: Obecny czas: 23 Gru 2024, 00:02

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 188 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 19  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: W wigilię zaatakują chrześcijan
PostWysłany: 20 Gru 2010, 20:51 

W wigilię Bożego Narodzenia w Pakistanie muzułmanie zapowiadają protesty przeciwko uwolnieniu Asii Bibi, chrześcijanki skazanej na śmierć za rzekome bluźnierstwo przeciwko Mahometowi. Zachodzi obawa, że sprowokują one ataki na chrześcijan.

Wigilia Bożego Narodzenia będzie w Pakistanie dniem masowego protestu muzułmanów przeciwko uwolnieniu Asii Bibi, chrześcijanki skazanej na śmierć za rzekome bluźnierstwo przeciwko Mahometowi. Manifestacja ma się odbyć w Islamabadzie, po tradycyjnej piątkowej modlitwie w meczetach. Do inicjatywy przyłączają się kolejne muzułmańskie ugrupowania i organizacje, także te utożsamiane z islamskim terroryzmem. Budzi to poważny niepokój, ponieważ istnieje realne zagrożenie, że manifestacja stanie się pretekstem do zaatakowania chrześcijańskiej mniejszości.

Cała akcja promowana jest jako „obrona honoru Proroka Mahometa”. Stanowi jednocześnie wyraźny sprzeciw wobec planów zmiany tzw. ustawy o bluźnierstwie. Ze strony radykalnych ugrupowań islamskich coraz częściej podnoszą się głosy, że nie tylko nie można pozwolić na uwolnienie skazanej kobiety, ale należy również ukarać wszystkich tych, którzy jej pomagają, ponieważ „są oni współwinni obrazy Mahometa” i to niezależnie od tego, czy mowa jest tu o rodzinie kobiety, czy o politykach i ministrach. Pogróżki pod swoim adresem otrzymał m.in. pastor Samson Delawar, który odwiedził Asię Bibi w więzieniu.

Manifestacja w wigilię Bożego Narodzenia będzie pierwszą z całej serii. Na Sylwestra wyznawcy islamu zapowiedzieli ogólnonarodowy strajk, a na 9 stycznia manifestację w Karaczi. Te działania mają wywrzeć presję na sąd federalny i parlament, które właśnie w okresie Bożego Narodzenia mają zająć się zarówno kwestią uwolnienia kobiety, jak i podjąć debatę nad zmianą niesprawiedliwej ustawy o bluźnierstwie.

Źródło: info.wiara.pl

Offline Profil  

Temat postu: Re: KOŚCIÓŁ ULICZNY
PostWysłany: 31 Gru 2010, 14:37 
Dzieci moje kochane. Zbuntowany i Kaja. Weźcie się wreszcie do roboty, oczekuję pierwszych rozdziałów lada dzień. Co to za bumelanctwo i inne? Na nonszalancję i beztroskość mogę sobie sobie pozwolić tylko ja.
Nie powinno nic Was wstrzymywać, ani Indie, ani Abisynia, ani Donald T.czy W.B., ani C i A.SZ. Liczy się tylko pasja i działanie. Konkrety. Bo nie ręczę za dalsze moje posty. :)
Nio, Nowy Rok, to najlepszego, jak to się mówi. Hej

PostWysłany: 31 Gru 2010, 17:10 

A nie wpadłeś drogi Jasiu na tak genialny pomysł, że gdyby Watykan nie pchał się do krajów muzułmańskich ( wszelkich innych też ! ), z czymś , co popularnie nazywa się ,,działalność misyjna\'\', a de facto nie jest niczym innym, tylko podbojem religijnym, to nie było by takich problemów ? Jeśli ludzie mają potrzebę wierzenia w bogów , to niech sobie wierzą w swoich własnych, tak jest po prostu rozsądniej, i na pewno uniknie się wielu konfliktów na całym świecie.

Offline Profil  

PostWysłany: 03 Sty 2011, 11:17 
Awatar użytkownika

Miejscowość: ???
Tolek Banan napisał(a):
Dzieci moje kochane. Zbuntowany i Kaja. Weźcie się wreszcie do roboty, oczekuję pierwszych rozdziałów lada dzień. Co to za bumelanctwo i inne? Na nonszalancję i beztroskość mogę sobie sobie pozwolić tylko ja.
Nie powinno nic Was wstrzymywać, ani Indie, ani Abisynia, ani Donald T.czy W.B., ani C i A.SZ. Liczy się tylko pasja i działanie. Konkrety. Bo nie ręczę za dalsze moje posty. :)
Nio, Nowy Rok, to najlepszego, jak to się mówi. Hej

Tolku, przyjacielu mój najdroższy :)
Nikogo nie wstrzymuję przed pisaniem.
Sam nie mogę się doczekać kiedy kochana Kaja i drogi Jan skoncentrują się na swoich dziełach. Ja sobie mogę pozwolić na chwilową przerwę w pisaniu mojej książki o hipisach, gdyż obecnie jako osoba zakochana nie mam czasu na wspomnienia, co było 20 lat temu.Ale kiedyś napiszę całą prawdę i tylko prawdę o tym co się działo na pielgrzymkach w latach 1991 do teraz.A dzieła Kaji i Jana na pewno będą miały wpływ na moje pisanie.Oraz oczywiście forum hipisów antyszpakowskich na dziecięcym portalu Nasza Klasa :lol:

Offline Profil  

PostWysłany: 08 Sty 2011, 12:26 
Kontemplacja wyboru właściwego zajęcia

Usiądź na chwilę. Cokolwiek robisz, przerwij to. Rozluźnij się. Uspokój. Uspokój ręce, głowę, serce. Osiądź w pełni w bezpośredniości i bogactwie chwili obecnej.
Zastanów się teraz, jak spędzasz czas, jak spędzasz życie. Przyjrzyj się swoim wyborom i obecnemu położeniu; sprawdź, w którym miejscu jesteś. Dostrój się i słuchaj; otwórz trzecie ucho, wewnętrzne ucho prawdziwego słuchania - i sprawdź, czy słyszysz, wyczuwasz i wiesz, czy masz pewność, co cię pociąga i porusza. Przekonaj się, czy potrafisz odnaleźć i wypełnić swoje prawdziwe powołanie, prawdziwy wewnętrzny zew – nie tylko zarabiając na życie, ale także to życie przerabiając.
Zapytaj siebie: Jak spędzam dzień za dniem? Czy najczęściej robię to, co kocham, czy tylko zabijam czas? Czy moja praca składa się głównie z czarnej roboty i kompromisów, odpowiedzialności, obowiązków i zobowiązań? Czy też może z pasją oddaję się podążaniu za własną gwiazdą? Co bym zrobił inaczej, gdybym mógł? (Bo mogę). Jaka jest najbardziej bezpośrednia droga do najwyższego, najgłębszego szczęścia i powodzenia?
Czy u podstaw moich działań leżą uczciwość i pomoc sobie i innym – czy też, jeśli już nic innego, to chociaż nieszkodzenie? Czy daje mi to emocjonalne zaspokojenie; jest finansowo, psychicznie i społecznie satysfakcjonujące? Czy wydobywa ze mnie to, co najlepsze, poprzez wykorzystanie i rozwój mojej indywidualnej kombinacji szczególnych talentów, zdolności, doświadczeń i zainteresowań? Czy też ukrywam przed sobą prawdę, żeby tylko przetrwać albo czegoś uniknąć? (Może implikacji własnych działań?).
Czy moja praca daje odpowiednie utrzymanie bliskim i mnie samemu, stanowiąc jednocześnie wkład w mądrzejszy, szczęśliwszy, bezpieczniejszy świat i lepsze społeczeństwo? Czy też może jest przeciwna tym pozytywnym celom?
Czy jest coś, co odkładam ciągle na później, a co najlepiej byłoby przedsięwziąć teraz? Jak często czekam tylko, żeby się coś wreszcie skończyło i żeby zacząć coś innego? Albowiem zabijanie czasu prowadzi do otępienia.
Gdybym mógł zrobić coś, co rzeczywiście chciałbym zrobić dla świata – gdybym był właścicielem kosmicznej karty kredytowej – co by to było?
Co mnie teraz powstrzymuje przed uczynieniem tego właśnie teraz?
Jeffrey Miller

PostWysłany: 15 Sty 2011, 14:06 

Image
Prawda, że superowskie?

Offline Profil  

PostWysłany: 15 Sty 2011, 14:37 

http://www.youtube.com/watch?v=J47EyUcPkmM&NR=1
Piekło istnieje.

Offline Profil  

PostWysłany: 16 Sty 2011, 13:02 

Jan napisał(a):
http://www.youtube.com/watch?v=J47EyUcPkmM&NR=1
Piekło istnieje.

Podobne ,,widoczki'' są na ścianach, o ile dobrze pamiętam, katedry Sandomierskiej. Przekaz ten sam, i cel też ten sam, tylko technika poszła do przodu, i daje znacznie większe możliwości. Samo umieszczenie linku w zasadzie nic mi nie mówi o poglądzie umieszczającego, fajnie by było jak byś kilka słów napisał, jaki jest Twój stosunek do tego przekazu. Cydon

Offline Profil  

PostWysłany: 16 Sty 2011, 16:26 

No cóż Cydon vel Aqa. Myślę, że moje poglądy na temat piekła są Ci znane, podobnie jak Twoje mi. Pamięć mam dość dobrą. Pamiętam Twoje różne wywody na te i pokrewne tematy, jeszcze kiedy pisałeś na stronce Cygana. Nie sądzę, by się one u Ciebie zmieniły. Natomiast to, co się u Ciebie zmieniło, to z pewnością forma. Ciekaw jestem, jak się czujesz na stronie Szpaka. Bawi mnie Twoje zatroskanie o "smutną statystykę". Czyżbyś stał się ukrytym katolikiem? Śmiesznie wyglądasz w tej owczej skórze w której przypominasz mi wilka przebranego za babcię z bajki o Czerwonym Kapturku. Nie męczą Cię te role? Weź no pokaż, co potrafisz. Pokaż zęby, wysuń pazury i połknij babcię i Czerwonego Kapturka. Ale pamiętasz, czym ta bajeczka się skończy, kiedy ze strzelbą pojawi się gajowy...

Offline Profil  

PostWysłany: 16 Sty 2011, 19:34 

Myślałem, że umieszczając taki link, masz coś do powiedzenia , a tu okazało się, że Tobie bliżej do Bonka niż do Boga. Cóż , w końcu też na ,,B'' . . . . . . Mój krytyczny stosunek do kościoła, że względu na jego ingerowanie w politykę , jest każdemu dobrze znany, i to od lat. Statystyki strony bardzo mnie martwią , bo to miała być strona pielgrzymkowa, czyli strona środowiska, z którym od 26 lat jestem związany, nie licząc wcześniej zlotów w Częstochowie. Chyba wiesz , że pielgrzymka to nie tylko kilku świętoszków, ale również dużo ludzi z normalnym stosunkiem do religii, kościoła i świata, i miałem nadzieję tutaj ich znaleźć , ale ja na razie , to porażka . . . I chyba w końcu zaczynam rozumieć dlaczego. Proponowałem kilku znajomym z pielgrzymki, aby tu pisali, ale , albo zdecydowanie odmówili, albo wykręcili się ,,chwilowym'' brakiem czasu.

Cydon

Offline Profil  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 188 posty(ów) ]  Moderator: puniek Idź do strony Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 19  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości