Ostatnia wizyta: Obecny czas: 22 Gru 2024, 15:45

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 39 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: SMUTNE STATYSTYKI STRONY
PostWysłany: 18 Sty 2011, 18:14 

Ptica napisał(a):
Kaju ty właśnie zrobiłaś to samo...

Problem tak naprawdę polega na tym, że ludzie nie chcą rozmawiać o tym, co jest realnym problemem, tylko najczęściej o science fiction sobie dyskutują , bo tak im ładnie i przyjemnie.

Cydon

Offline Profil  

PostWysłany: 18 Sty 2011, 18:18 

a miłość to jest science fiction?

Offline Profil  

PostWysłany: 19 Sty 2011, 01:33 
Awatar użytkownika

Rozbawił mnie ostatni tekst
Bardzo ciekawe miejsce. Jedyne forum na którym cokolwiek, kiedykolwiek napisałem. Teraz wszystko dzieje się na facebooku. Ciekawe jak, Szpak wytrzymał "pewne zjawiska" 26 lat, a mój szacunek jest jeszcze większy. Pozdrawiam wszystkich.

Offline Profil  

PostWysłany: 19 Sty 2011, 12:25 

DEZERTER napisał(a):
Rozbawił mnie ostatni tekst
Bardzo ciekawe miejsce. Jedyne forum na którym cokolwiek, kiedykolwiek napisałem. Teraz wszystko dzieje się na facebooku. Ciekawe jak, Szpak wytrzymał "pewne zjawiska" 26 lat, a mój szacunek jest jeszcze większy. Pozdrawiam wszystkich.

A mnie Twój post rozbawił. Jeśli jestem według Ciebie ,,pewnym zjawiskiem'' , to muszę ci napisać , że to ,,zjawisko'' było lojalnym, i nawet pożytecznym pielgrzymem. Nigdy nie jeździłem stopem na pielgrzymce ( a w latach 80 - 90 były dosłownie grupy autostopowiczów, stawiające się na obiad i nocleg ) , nie ćpałem, a po latach chodzenia, zacząłem pracować w transporcie pielgrzymki, i czasami w kuchni. Przejęcie transportu stało się w pewnym momencie koniecznością , bo działał tam śp. Samuraj z kolegami, wybierali z bagaży to , co dało się sprzedać , i natychmiast przepijali. Nie muszę Ci chyba tłumaczyć, jakie były realia cenowe w połowie lat osiemdziesiątych, i że śpiwór czy namiot był wtedy towarem deficytowym, bardzo łatwym do sprzedania. Szpak prawie codziennie ogłaszał, że znowu coś zginęło, i bardzo prosi, żeby się znalazło.Nie znajdowało się nigdy, z czasem odkryliśmy dlaczego. Od czasu, gdy przejęliśmy transport, nie zginęło nic, a jak kiedyś jedna karimata słabo przypięta do plecaka , odpięła się gdzieś po drodze , i ją zgubiliśmy, to zrzuciliśmy się , i kupiliśmy tej osobie nową. Po wielu latach rozstałem się z transportem w wyniku konfliktu ze Szpakiem, spowodowanego przez kogo ? No zgadnijcie ? Przez W.B. ale to już inna historia , która mogę kiedyś opowiedzieć. Zbiegło się to też w czasie z chorobą kręgosłupa , więc i tak z pracy w transporcie musiał bym zrezygnować , bo tych plecaków do przerzucenia wtedy trochę było, nie to, co teraz. Od tego czasu przyjeżdżam na pielgrzymkę zazwyczaj samochodem, w celu towarzysko-turystycznym, i cieszę się , że mogę tam być , bo nadal wielu znajomych tam przyjeżdża , bardzo często na takich zasadach jak ja. Przez te lata miałem do czynienia z człowiekiem, który z pianą na ustach potrafił rzucać się na otoczenie, i według własnego upodobania wywracać wcześniejsze ustalenia. Masz mgliste pojęcie o pielgrzymce, a o jej kulisach w szczególności, więc z tym szacunkiem może nie bądź tak rozrzutny. Ja również Szpaka szanuję , ale nie znaczy to absolutnie , że z tego powodu będę o nim mówił wyidealizowaną nieprawdę.

Cydon

Offline Profil  

PostWysłany: 19 Sty 2011, 17:20 

Jak wy zażarcie do siebie skaczecie chłopcy. Ale o co w ogóle tak walczycie?Zastanawialiście się? O historię? O swój wizerunek? A może o względy Andrzeja?
:)

Offline Profil  

PostWysłany: 19 Sty 2011, 19:26 

Ptica napisał(a):
Jak wy zażarcie do siebie skaczecie chłopcy. Ale o co w ogóle tak walczycie?Zastanawialiście się? O historię? O swój wizerunek? A może o względy Andrzeja?
:)

Nie walczę , tylko przedstawiam fakty, bo to interesuje mnie najbardziej, i jeśli fakty były by dla mnie niekorzystne , to też je przedstawię. Względy Andrzeja mi niepotrzebne, zresztą jestem z nim w paskudnym konflikcie, spowodowanym przez głupotę i próżność W.B. bo zachciało mu się publicznie jako Szpak pisać. Nie wiadomo, co z tego wyniknie, na razie jest w Indiach. Szczerze mówiąc , to wolę Was wszystkich w realu, a pisać nie ma ani czasu, ani ochoty, tylko jakoś tak wyszło. Pewnie czasami tu zajrzę, choćby na statystyki popatrzeć. . . . . .

Cydon

Offline Profil  

PostWysłany: 03 Lut 2011, 20:38 

OOO! :roll: jak dobrze, że bycie hipisem nie jest konieczne do zbawienia duszy :P

Offline Profil  

PostWysłany: 21 Lut 2011, 20:50 

Spotkanie w Asyżu widziane z Mekki
Aktualizacja: 2011-02-21 10:40 am

Dlaczego zaplanowanie międzyreligijnego spotkania w stylu Asyżu nie jest możliwe w Mekce?Aby odpowiedzieć na to pytanie pomocne będą odpowiedzi na trzy pytania wstępne:

- Dlaczego nie można zbudować kościoła w Arabii Saudyjskiej?
Ponieważ państwo to ściśle stosuje prawo islamskie.

- Dlaczego możliwe jest zbudowanie meczetu gdziekolwiek na Zachodzie?
Ponieważ te kraje zdominowane są przez wynikającą z Oświecenia umysłowość.

- Dlaczego Kościół katolicki jest organizatorem spotkania w Asyżu?
Ponieważ – w przeciwieństwie do islamu – otworzył się w czasie Soboru Watykańskiego Drugiego na idee oświeceniowe i od tego czasu propaguje wolność religijną, ekumenizm i dialog międzyreligijny.

Zatem, aby było możliwe kiedyś zaplanowanie spotkania w stylu Asyżu w Mekce, musiałby istnieć “oświecony islam”, który by był poprzedzony “jego własnym Soborem Watykańskim Drugim”. W żadnym z krajów muzułmańskich nie ma znaków to zapowiadających, poza ustami nielicznych zeuropeizowanych intelektualistów, wyżej ceniących media niż islam.

Oto dlaczego przez ostatnie 25 lat spotkanie w Asyżu pozostało jednostronnym zaproszeniem bez jakiejkolwiek nadziei na wzajemność, jednokierunkową, ślepą uliczką.

o. Alain Lorans
dici.org/en/news/the-assisi-meeting-seen-from-mecca
Za: Radix blog

Źródło: Bibuła.com

Offline Profil  

PostWysłany: 23 Maj 2011, 11:21 
Awatar użytkownika

Taaa...
Piorun strzelił naszemu kochanemu Cydonowi w internet.
I jak tu w Boga nie wierzyć :?: :?: :?: ;)

Offline Profil  

PostWysłany: 23 Maj 2011, 22:19 

**kaja** napisał(a):
Taaa...
Piorun strzelił naszemu kochanemu Cydonowi w internet.
I jak tu w Boga nie wierzyć :?: :?: :?: ;)

Biedny Cyduś.Wyroki boskie są niezbadane a jakże sprawiedliwie.

Offline Profil  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 39 posty(ów) ]  Moderator: puniek Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 23 gości