alicja napisał(a):
Odpowiedź napisał(a):
/.../
Jeżeli przyjąć, że wiadomo kim jest ,, zimny hipisowski wiatr ,, , jasnym staje się o co chodzi.
/.../
A kim jest...? Bo trochę się gubię.
A co do
"gimnastyki słowa" - to rzeczywiście nie lada sztuka.
Czemu tak piszesz? Masz tu z tym problemy? Ja naprawdę się staram i chodziło mi o "gimnastykę treści". Myślę, że łatwiej jest rozmawiać, gdy się nieco zna rozmówcę choćby z imienia... więc, z kim mam przyjemność?
alicja napisał(a):
Odpowiedź napisał(a):
/.../
Jeżeli przyjąć, że wiadomo kim jest ,, zimny hipisowski wiatr ,, , jasnym staje się o co chodzi.
/.../
A kim jest...? Bo trochę się gubię. A co do
"gimnastyki słowa" - to rzeczywiście nie lada sztuka. Myślę, że łatwiej jest rozmawiać, gdy się nieco zna rozmówcę choćby z imienia... więc, z kim mam przyjemność?
Oto odpowiedź na 1 pyt.puniek
Temat postu: Re: Na Nowy Rok-wartościowe-zagubione - życzenia
PostWysłany: 03 Sty 2011, 21:20
Miejscowość: ŁÓDŹ
(...)
Przykro mi, że musiałam usunąć jeden z nich...
Niemen śpiewa, że słowem, można ranić tak jak nożem. Choć gdy pisał te słowa, nie było internetu i nie wiedział, że można ranić z ukrycia, bez konsekwencji, dla zabawy, czy z nudów po prostu.
Jestem za wolnością słowa ale nie za zabijaniem słowem, bo to nie wolność, a przemoc, której mówię NIE !
...
BINGO.
Rozczuliłem się prawie Twoim postem, i całkowicie się z Tobą zgadzam, dziwny jest ten świat . . . Zaiste, dziwny jest ten świat, w którym. . . . Szaleniec posługuje się wizerunkiem księdza , do pisania oszczerstw na niewinnych ludzi! Dziwny jest ten świat, w którym . . . Ksiądz o tym wie, i nie robi nic, czyli akceptuje zaistniałą sytuację ! Dziwny jest ten świat, w którym . . . Gdy napisać prawdę , co się o tym myśli, to automatycznie jest się tym ,,złym'' ! Sprawdza się tu stare przysłowie ,, prawda w oczy kole''. Czyżby brak ,, ludzi dobrej woli '' ? Dziwny jest ten świat, i dziwna jesteś Ty .. . . .
Z poważaniem, aczkolwiek, bez szacunku Cydon
alicja
Temat postu: Re: Na Nowy Rok-wartościowe-zagubione - życzenia
PostWysłany: 04 Sty 2011, 08:20
"A gdy Go oskarżali arcykapłani i starsi, nic nie odpowiadał. Wtedy zapytał Go Piłat: Nie słyszysz, jak wiele zeznają przeciw Tobie? On jednak nie odpowiedział mu na żadne pytanie, tak że namiestnik bardzo się dziwił" (Mt 27, 11–14).***
DZIWNY JEST... i do tej pory dla wielu niezrozumiały ...
Z szacunkiem dla wszystkich
z brakiem akceptacji dla wielu słów wypowiedzianych
Z życzeniem zrozumienia MILCZENIA - alicja
Surowo potraktowałaś oczernianego i krzywdzonego każąc to jemu "MILCZEĆ" i być, jak Chrystus, który jest przecież Bogiem, a nie słabym człowiekiem. Dlaczego tak?h-anna napisał(a):
Z poważaniem, aczkolwiek, bez szacunku Cydon
Wybacz...ale Twoje stwierdzenie bardzo mi się kłóci, bowiem jeśli kogoś poważasz to jednoczesnie obdarzasz go szacunkiem
Pozdrawiam i życzę braterskiej miłości
,,Z poważaniem'' powinno być w cudzysłowiu, ale gdzieś mi uciekło, i było by to takie poważanie , jakie może mieć np. poganiacz niewolników , lub osoba , która jednym kliknięciem usuwa czyjąś twórczość , lub przemyślaną wypowiedź, tylko dlatego, że jest ideologicznie niezgodna z jej światopoglądem, światopoglądem jej mocodawcy, lub bezkompromisowo obnaża prawdę. Gdy te zdarzenia przestaną mieć miejsce na tym forum, wtedy może przyjdzie czas na szacunek.
"CO ZE SOBĄ ZROBI ,, zimny hipisowski wiatr ,, , GDY NIE BĘDZIE MÓGŁ WYPSTRYKAĆ NA KLAWIATURZE SWOJEGO KOMPUTERA SARKASTYCZNYCH WIERSZYKÓW LUB ZDAŃ , PONIEWAŻ NIE BĘDZIE MIAŁ EMOCJI ?"
"MY SAMI PROJEKTUJEMY WŁASNE LĘKI I PRAGNIENIA NA RZECZYWISTOŚĆ , ZNIEKSZTAŁCAMY FAKTY ; SYTUACJĘ W KTÓREJ ZNALEŹLIŚMY SIĘ INTERPRETUJEMY POPRZEZ PRYZMAT EMOCJI ."