Ostatnia wizyta: Obecny czas: 22 Gru 2024, 17:45

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 450 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 45  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: PIEKŁO O ŚWICIE.
PostWysłany: 19 Mar 2012, 06:22 
Awatar użytkownika

Miejscowość: ŁÓDŹ
285.
E. Fromm - O sztuce miłości.

,, Kochać to przede wszystkim dawać . . .
Czynny charakter miłości ujawnia się tym , że zawsze występują w niej podstawowe składniki wspólne dla wszystkich jej form. Są to : uczciwość, troska , poczucie odpowiedzialności i bezpieczeństwa , poszanowanie , delikatność , całkowita akceptacja , czułość , bezinteresowność itd. ,,

Offline Profil  

PostWysłany: 20 Mar 2012, 06:35 
Awatar użytkownika

286.

Kiedy Ś.P. pan Marek K. ogłaszał mój wyrok - wypis z ośrodka [...] wszyscy wstrzymali oddech.
Ja też czułem , że sytuacja jest napięta , bo aż pękła mi gumka od gaci. Wyrok został ogłoszony ,
a gacie jednak były na swoim miejscu i pozostałem w ośrodku.

Offline Profil  

PostWysłany: 21 Mar 2012, 05:59 
Awatar użytkownika

287.

Nie proś świata by się zmienił , to Ty zmień się pierwsza.
Ponieważ pierwsza sprawa jest niemożliwa do zrealizowania ,
a druga jest Tobie niekoniecznie potrzebna , idź sobie puknąć.

Offline Profil  

PostWysłany: 22 Mar 2012, 06:00 
Awatar użytkownika

288.
Mt.19,24.

Łatwiej jest wielbłądowi przejść przez ucho igielne ,
niż bogatemu wejść do królestwa niebieskiego.

Offline Profil  

PostWysłany: 23 Mar 2012, 05:59 
Awatar użytkownika

*289.

Bardzo Ciebie przepraszam kochane Dzieciątko za to , że jest to poradnik ,
a ja zamiast udzielać porad , piszę jakieś kosmiczne wierszyki.
Chcę to naprawić , a więc pierwsza rada :
RADŹ SOBIE SAMA !

Offline Profil  

PostWysłany: 24 Mar 2012, 08:42 
Awatar użytkownika

*290.

JAKIE ŻYCIE TAKA ŚMIERĆ.
JACY LUDZIE TAKI SYSTEM.
JAKI CZŁOWIEK TAKA MIŁOŚĆ.
JAKI LEADER TAKI OŚRODEK.
JAKI DEALER TAKI TOWAR.
JAKI TOWAR TAKI ĆPUN.

Offline Profil  

PostWysłany: 25 Mar 2012, 07:47 
Awatar użytkownika

*291.

Wyobraź sobie zgnuśniałego człowieka obrośniętego warstwami tłuszczu , który z wielkim trudem wsiada do swojego BMW . Taki może stać się także Twój umysł - zgnuśniały i pokryty tłuszczem do tego stopnia, że stanie się zbyt tępy i leniwy , by myśleć , obserwować , badać , odkrywać. Rozejrzyj się wokół siebie , a zobaczysz , że większość ludzi ma właśnie taki umysł : stłumiony , ospały , chroniony warstwami tłuszczu , niechętny jakimkolwiek zakłóceniom czy pytaniom mogącym go obudzić.
Te warstwy to każde przekonanie , które ludzie noszą się w sobie , etykietki , którymi naznaczają innych ludzi i przedmioty , każde przyzwyczajenie i każde przywiązanie .Te warstwy to także autorytety , tradycja i konformistyczne idee. Te warstwy , to także zwariowane programy terapeutyczne i zmutowane ośrodki terapii typu [ . . . ] .
Jak to fajowo , że będąc w ciągu NN nie mamy tych warstw i nasz mózg funkcjonuje szybko i precyzyjnie , prawie , że doskonale ?
Nie jest dla nas ważne [ tak mi się wydaje ] , że po latach jest trochę lżejszy, bo w naszej główce nie ma już nic.
Sugerując się pewną sentencją ,
to pustkę można zapełnić tym co w życiu cenne ,
a więc mamy ułatwioną sprawę.

Offline Profil  

PostWysłany: 26 Mar 2012, 05:23 
Awatar użytkownika

292.

Przeanalizowałem pewnego wtorkowego dnia siedząc jak zwykle przy piwku w pubie Stereo Krogs w [ . . . ] , swój aktualny stan psychiczny i zrozumiałem , że przyczyną mojego nieszczęścia nie jest NN , lecz to , co ona mi daje .Głód psychiczny.
Co to jest ?
Czym jest dla mnie ?
Nie jest to jedna z kilkudziesięciu emocji , które wymyśliła psychologia , lecz stan emocjonalny wynikający z przekonania , że BEZ TEJ MOJEJ WIELKIEJ MIŁOŚCI nie mogę być szczęśliwy. Uważam , że stan głodu psychicznego składa się z dwóch elementów ; jednego pozytywnego i drugiego negatywnego. Pozytywnym elementem jest to , że mobilizuje on do walki , walki o towar , aby dzięki niemu otrzymać odczucie przyjemności , podniecenia , wzruszenia , jakie doświadczam w chwili osiągnięcia tego , czego pragnę.
Negatywnym elementem jest poczucie zagrożenia i napięcia , który jak wiesz występuje po [ Wielka tajemnica ] .Co jest w końcu grane ? Czy to oznacza , że głód psychiczny ma dobre i złe strony ? Wróciłem do refleksji numer czterdzieści trzy i jak na to nie patrząc bilans mojego pobytu w NN w ostateczności jest ujemny , a więc mam same straty. Stąd moje pytanie do samego siebie. Po co i dlaczego jestem w NN , jeżeli mam same straty i mam WIELKIE NIC ? Może Ty znasz odpowiedź ?

Offline Profil  

PostWysłany: 28 Mar 2012, 03:57 
Awatar użytkownika

293.
Ś.P. TADEUSZ NALEPA.

Kłamstwo ciąży ci jak kamień *
Ale spróbuj mówić prawdę , podnieś głos.
Kłamstwo ciąży ci jak kamień *
Lecz w twych rękach twoje życie i twój los.
Wśród małych ludzi żyjesz *
Musisz kłamstwem karmić ich.
Rzuć pod nogi im ten ciężar *
I wygarnij im co w sercu swoim masz.
Rzuć pod nogi im ten ciężar *
Może będziesz mógł nareszcie z klęczek wstać.
Odbij się od grząskiej ziemi *
U twych ramion wielkie skrzydła w słońcu lśnią.
Odbij się od grząskiej ziemi *
Pióra skrzydeł ołowianych w słońcu lśnią .
Wśród małych ludzi teraz musisz żyć *
Musisz kłamstwem karmić ich.

http://www.youtube.com/watch?v=GdsP3P9VvPc

Offline Profil  

PostWysłany: 29 Mar 2012, 05:19 
Awatar użytkownika

294.

Pomyśl pewnego wtorkowego dnia o godz.15 / 16 trochę o sobie np. o tym ,
gdy będąc na głodzie narkotykowym uda się Tobie załatwić działkę .Co wtedy zrobisz ?
Na pewno schowasz ją nawet przed osobą którą kochasz . Masz świadomość, że jeżeli pukniecie we dwoje , to wam obojgu nie zlikwiduje głodów . Tak więc głód ze swej natury , czyni Ciebie podatną na emocjonalne zawirowania ,
które najczęściej bardzo źle mogą mówić o Tobie .
Jeżeli jesteś zniewolona , a głód jest zniewoleniem , to nie jesteś szczęśliwa .
Tragedią głodu po NN jest to , iż jeśli nie zostanie on zlikwidowany ,
to staje się początkiem reakcji łańcuchowej Twoich życiowych nieszczęść na dzień dzisiejszy.
Jeżeli zlikwidujesz go , to staje się początkiem reakcji łańcuchowej Twoich życiowych nieszczęść na dzień jutrzejszy.
Zlikwidować nie oznacza , że jesteś szczęśliwa - zwykle stan przyjemności z dnia na dzień trwa coraz krócej , potem następuje czasowe , totalne znudzenie NN ; towarzyszy mu zawsze , co jest oczywiste , lęk , iż można całkowicie utracić stan fikcyjnej szczęśliwości. Na pewno mnie zapytasz , czy nie można zatrzymać na określonym poziomie działanie stanu , powiedzmy ; iluzorycznego stanu szczęśliwości ? Ależ oczywiście . Możesz zatrzymać na poziomie takim jak chcesz, ale ja Tobie tej tajemnicy , owiniętej siecią upokarzającego koszmaru nie zdradzę . Tylko głupiec udziela rad.
Byłbym dupkiem , bo ceną zatrzymania atrofii fikcyjnej szczęśliwości , jest utrata szczęścia na zawsze. Ja je utraciłem i tak bardzo boję się o Ciebie, bo możesz zaryzykować i dojść sama do odkrycia tej tajemnicy , lecz końcowy wynik będzie taki sam jak mój.
Pomyśl tylko.
Natura GŁODU po NN jest taka , że nawet jeśli dzisiaj się uda go Tobie zaspokoić, to za kilka dni nie będziesz miała kasy lub delader sprzeda Tobie gówno i głodu nie zaspokoisz. Będzie to Ciebie dręczyć i uczyni nieszczęśliwą. Całkowite zwycięstwo nad głodem jest niemożliwe. Jak woda nie może istnieć bez wilgoci , tak głód bez poczucia nieszczęścia.
Nie znam też takiego narkomana , który znalazłby receptę , jak można zatrzymać stan tej chwilowej szczęśliwości bez walki , obaw, lęków , wcześniej lub później nie ponosząc klęski . Istnieje tylko jeden sposób wygrania z głodem. Zapytasz jaki ? A ja Ciebie zapytam , po co ja się z satysfakcją wysilam się i piszę ten poradnik ? Nie znasz odpowiedzi ? Nie możesz jej znać , bo zabawa się jeszcze nie skończyła.
Zapytasz się , jaka zabawa ? A ja się zapytam , czy Narkotykowa Noc zostawiła Tobie trochę intelektu , jeżeli tak , to przeczytaj jeszcze raz refleksję numer osiem i trzysta osiemnaście ?
Narkotykowa Noc STWORZYŁA W NAS TAK POTĘŻNY GŁÓD PSYCHICZNY , że [ CHCIAŁBYM ABYŚ TO BYŁA TY ] tylko niektórym z NAS uda się od niej odejść. Odczujesz TEN GŁÓD dopiero gdy przestaniesz ją sobie wstrzykiwać i będziesz miała poczucie bezradności.
Ona przywiązuje nas do życia , a MY CHCEMY ŻYĆ.
W tej refleksji ukazałem także dobre strony NN. Dzięki niej poznajesz słowo PAT. PAT.
Małe postscriptum.
Głód jest silniejszy od człowieczeństwa , ale głód może zwyciężyć głód.

Offline Profil  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 450 posty(ów) ]  Moderator: puniek Idź do strony Poprzednia  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 45  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości