Herbert, nie wiem, dlaczego uważasz, że jako Polak nie mam prawa utożsamiać się z dziejami Polskiego narodu. Przecież pomimo, że kilka pokoleń urodziło się już po wojnie, to dziś Żydzi również od powojennych pokoleń, a może przede wszystkim, dopominają się odszkodowania w wys. 65 mld $ za mienie utracone. To znaczy że ja, jako podatnik, który sam boryka się z utrzymaniem rodziny, powinienem chętnie odjąć jedzenie od ust swoim dzieciom po to, żeby w formie podatku dać pieniądze żydowskim bankierom, a Ty chciałbyś, abym ja nie miał prawa utożsamiać się z szlachetnymi, heroicznymi czynami Polaków, jako narodu. Gdyby nie napaść Niemców na Polskę w 1939r, nie mielibyśmy pięcioletniej okupacji, a następnie prawie 50-cio letniej niewoli sowieckiej, przez co Polska jest cofnięta cywilizacyjnie, a Żydów, których poprzez stulecia przygarnialiśmy podczas, gdy cała Europa dokonywała ich pogromów, to oni teraz wymuszają na Polsce tak straszne odszkodowania, które im się nie należą. I powiedzieli, że jak im nie wypłacimy, to nas upokorzą na arenie międzynarodowej. Prawda jest taka, że nie my na nich napadamy, ale oni na nas i to jako silniejsi. Ostatnio premier Donald Tusk obiecał im w Ameryce i w Izraelu, że Polska im to wypłaci.
Szczegóły na ten temat znajdziesz w książce Normana Finkelsteina "Przedsiębiorstwo Holocaust". Jest to wspaniały Żyd, którego Polska powinna odznaczyć najwyższym odznaczeniem Orła Białego. Spójrz, oto zamieszczam jego fotografię, aby każy dy wiedział, że są wspaniali, cudowni, wielcy Żydzi i wielcy przyjaciele Polski. Innych wspaniałych Żydów podczas swych prelekcji ciągle przywołuje prof. Jerzy Robert Nowak.
Prof. Norman Finkelstein, autor książki "Przedsiębiorstwo Holocaust"
NIECH BÓG MU BŁOGOSŁAWI