Ptica napisał(a):
"Dzielcie się nawzajem chlebem, ale nie spożywajcie jednej kromki"- Khalil Gibran
NO TO SIĘ TROCHĘ PODZIELĘ, CHOĆ NIE DA RADY OD RAZU ZE WSZYSTKIMI, więc proszę z góry o wybaczenie - mam nadzieję, że z biegiem czasu uda mi się listę systematycznie uzupełniać)
"Ptica" - Mam filmik z naszego pielgrzymkowego Misterium Pokoju - "o chlebie i o dzieleniu się nim". Był to czas, gdzie rozumiałyśmy się bez słów i to było piękne. Dzięki Ci za tamte chwile pełne POKOJU i RADOŚCI
Kaju - Dziękuję tobie - niełatwe podjęłaś zadanie, ale to "pierwsze kroki" małego brzdąca o imieniu -
http://www.doziemiobiecanej. Dzięki, że wstajesz do niego w każdej chwili, choć czasem to już naprawdę nie wiadomo - DLACZEGO WRZESZCZY?
Puniek - dzięki za bluesy i bajki ... odzyskuję wiarę w marzenia, a to wiele dla mnie znaczy
Szpaku - gdyby nie ty, nie byłoby tej stronki, tych rozmów, tych poszukiwań, rozbudzonych pragnień. Nie byłoby też i kłótni, ale i one z biegiem czasu może staną się bardziej konstruktywne niż destruktywne. W końcu - każdy z nas szuka MIŁOŚCI - ja w to wierzę
Herbert - jesteś cichym przyjacielem, nie wtrącającym się, lecz czuwającym. Nawet, gdy czasami się z tobą nie zgadzam - zawsze rozważam to, co mówisz
Janie - cieszę się, że jest między nami Przebaczenie. Zrozumienie może być, może nie być - wciąż przecież jesteśmy w drodze - ale świadomość, że jest ktoś, kto równie na serio podchodzi do Jezusa daje mi siłę wierzyć w MIŁOŚĆ
Cydon - znam twój język, jest często bardzo ostry, szorstki, ale wyczuwam w tobie szczerość, choć też szczerze powiem, że w wielu momentach nie rozumiem tego, co chcesz powiedzieć. Być może za mało się jeszcze znamy, chociaż nie raz i nie dwa przechodziliśmy koło siebie. Ale ... tę jedną rozmowę w Olsztynku pamiętam, pomogłeś mi i nadal jest ona dla mnie światłem - dzięki
Cygan - dzięki, prowadzisz stronkę
http://www.hipisi.pl już tyle lat - wiem, że zawsze się starasz nieść DOBRO
Belfegor, Łosiu - zawsze staracie się łagodzić konflikty słowne i to bardzo mnie buduje, chociaż wiem, że trudno nieraz "zacisnąć zęby", podejmujecie też wiele konkretnych spraw, o których inni nawet nie pomyślą
i wszytkim innym... ... fajnie, że jesteście!
SMACZNEGO - NIECH TYCH KROMEK NAM NIGDY NIE ZABRAKNIE! - to nic, że niektórzy wolą dżem, inni mięcho, inni jeszcze ser, a jeszcze inni w ogóle chleba nie jadają. Zawsze mogą się do nas przysiąść i choć spróbować okruszek. Jak posmakuje - to podzielę się swoją kromką. Akurat chleba - to na pewno nam nie zabraknie. HeY