Ostatnia wizyta: Obecny czas: 22 Gru 2024, 16:54

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: UWAGI ODNOŚNIE FORUM i STRONY
PostWysłany: 03 Lis 2011, 17:20 
Awatar użytkownika

W związku z różnymi pytaniami, domysłami jakie do mnie docierają chciałam wyjaśnić, że strona niniejsza, jak i forum powstało z inicjatywy ks. Andrzeja Szpaka.
Powodów było kilka:
– Andrzej - uwzględniając krytykę, nie chciał, jako ksiądz, narzucać katolickiego charakteru ruchowi hipisowskiemu i dlatego zrezygnował z udzielania się na stronie hipisi.pl. Postanowił stworzyć własne miejsce w sieci nie narzucając się tym osobom, które sobie tego nie życzą.

-zebranie w jednym miejscu materiałów związanych z Pielgrzymką Młodzieży Różnych Dróg oraz zlotami tzw. szpakowskimi z uwzględnieniem charakteru religijnego, jaki niewątpliwie tym wydarzeniom towarzyszył i towarzyszy.

-Integracja środowiska i być może dalszy jego rozwój poprzez zapraszanie nowych osób itp.

(Początkowo podjęłam się technicznego prowadzenia tego forum, teraz głównie zajmuje się nim Puniek)
Jednak mój wpływ na merytoryczną treść strony i forum jest w zasadzie znikomy i zależy krótko mówiąc od tego co kto zechce przysłać. Spotykam się z zarzutami, od konkretnych osób, że strona jest mało hipisowska, jednak mój wpływ jest na to żaden - strona jest na tyle hipisowska, na ile hipisi mają ochotę brać w niej udział.
Nie jest to moja strona - ale strona każdego, kto zechce się podzielić, przyłączyć, kto w jakiś sposób czuje się związany ze środowiskiem pielgrzymki i zlotów współorganizowanych przez ks. Szpaka.
Wszystkich zainteresowanych niezmiennie zachęcam do współpracy, przesyłania materiałów, uwag itd.

Offline Profil  

Temat postu: Re: UWAGI ODNOŚNIE FORUM i STRONY
PostWysłany: 04 Lis 2011, 22:28 
Awatar użytkownika

Miejscowość: ŁÓDŹ
'''
ŚWIETNIE TO NAPISAŁAŚ.
NIE JEST TEŻ PRAWDĄ ,ŻE JEST TO STRONA ,,mało hipisowska,,.
WRĘCZ ODWROTNIE .
SPOKÓJ ,
MĄDROŚĆ ,
CIEPŁO,
TWÓRCZOŚĆ ,
SZACUNEK,
SKROMNOŚĆ ,
AKCEPTACJA ,
WOLNOŚĆ ...
TACY BYLIŚMY W LATACH SIEDEMDZIESIĄTYCH I TACY JESTEŚMY TU.

Offline Profil  

PostWysłany: 07 Lis 2011, 22:41 
Awatar użytkownika

Im więcej razy na dzień jesteś znieważony,
Im śmieszniejsze na Ciebie wkładają korony
I krzyczą urągając: pokaż swoją siłę,
Albo liczą Cię miedzy pamiątki niebyłe,
Im więcej żalu, drwiny, gniewu, oskarżenia,
Bo słowo Twoje z miejsca nie rusza kamienia,
Tym bardziej pewnym mogę być tego jednego:
Że Ty jesteś zaiste, Alfą i Omegą.

Offline Profil  

PostWysłany: 08 Lis 2011, 12:59 
Awatar użytkownika

A niech tam:
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, gdy nasze skrzydła zapomniały jak latać.

Offline Profil  

PostWysłany: 08 Lis 2011, 15:08 

**kaja** napisał(a):
Spotykam się z zarzutami, od konkretnych osób, że strona jest mało hipisowska, jednak mój wpływ jest na to żaden - strona jest na tyle hipisowska, na ile hipisi mają ochotę brać w niej udział.

nigdy nie byłam hipiską, a robiłam wiele jak hipisi, czego nie byłam nawet świadoma:). wielu z moich przyjaciół poznanych m. in. na pielgrzymce nie było hipisami, a robiło wiele jak hipisi. nie wyglądaliśmy jak hipisi, kilku 'idei' wręcz nie pochwalaliśmy. i co z tego? Jakie ma znaczenie to wobec Boga? hipis? niehipis? nie byliśmy nimi, w latach 90tych któryś(?) dołączyliśmy do pielgrzymki i... poczuliśmy się jak w DOMU!!!!
patrząc na filmy o pielgrzymce, jestem Wam ogromnie wdzięczna, najbardziej oczywiście ks. Szpakowi, s. Jasi i innym mi nieuświadomionym, za Wasze pionierstwo ku wolności!!!! Świadectwo które napisał tu Ota, o sobie i o Was!!!! o tym ciut starszym pokoleniu jest niezwykłe!!! Komuna, skrępowanie... a Wy WOLNI!!!! wolnością wewnętrzną, oczywiście dojrzewającą, szukającą sensu po za sobą samym. Tej wolności szukaliśmy i my juz niehipisi. Artyści od Jezusa wyzwolonego w nas i dla nas samych, a wcześniej skrępowanego przez grzech...

dziś świat ma łatwiej, ale przez to trudniej! wiecie o czym mówię?
tym bardziej potrzeba nowego pionierstwa! Takiego jak Wasze wtedy!!!!
chodzi zawsze o to samo: dziabeł walczy o człowieka, czy to komuną, czy dobrobytem... czy inaczej...
Wsparłszy się na Was - Chrystusowych Hipisach Polski, trza nam dalej walczyć z Wami. i tak do śmierci - wyzwolenia całkowitego.

Offline Profil  

PostWysłany: 08 Lis 2011, 15:41 

oczywiście nie z Wami w sensie 'przeciw', ale z Wami w sensie 'razem'. :))))

Offline Profil  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ]  Moderator: puniek

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 11 gości