Ostatnia wizyta: Obecny czas: 22 Gru 2024, 09:51

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Cywilizacja Miłości - Ziemia Obiecana
PostWysłany: 22 Lut 2011, 22:03 
Awatar użytkownika

Dn. 18.02. odbył się mały zlot w Moszczance u Ali i Krzysia Niedbalskich. Bardzo im dziękujemy za stworzenie bazy do wspaniałych klimatów.Był to spontaniczny zlo w jednym domu rodzinnym. Oby więcej takich było. Byli: Oldrzich z dziećmi i Ota Czech, Mietkowie, Halinka, Ola Karpowicz, Magda i Aneta z Gliwic, Puniek, Grażynka z dawnych lat, Leszek z żona, Bernardowie z kilkoro dziećmi no i Kajakaja z rodziną. Oglądaliśmy wspaniale zdjęcia z przeszłości. Były wspomnienia mocnych wydarzeń z pielgrzymek i zlotów. Mówiliśmy o tolerancji, która była jedną z istotnych cech Ruchu. Ruch to także ożywione kontakty i znajomości. Była modlitwa spontaniczna i piosenki pielgrzymkowe. Mówiliśmy o przyszłości, że będziemy się spotykać, u Puńka rekolekcje. Kilkoro z nas wybiera się do Łodzi na zlot. Ja mam zamiar mówić o podobieństwie Hindusów do hipisów. Wojtek przywozi rzutnik ze slajdami, miał być zespół Sacrosongu z promocją święta stworzenia. Zlot to świętowanie: wzmacnianie światopoglądu, pozytywne wibracje i relacje, spotkania i dialogi, wspólne ucztowanie, koncert, teatr, taniec, recytacje poezji, promocja nowych czasopism. prelekcja lub konferencja. Właśnie jest bardzo potrzebna konferencja wszystkich, żeby wyjasnic sobie nieporozumienia. oczyścić atmosferę i zacząć budować na nowo cywilizacje miłości - naszą Ziemię Obiecaną. (W piątek zapowiedział się Jurek Apostoł, a Pastor w sobotę)

Offline Profil  

Temat postu: Re: Cywilizacja Miłości - Ziemia Obiecana
PostWysłany: 22 Lut 2011, 23:12 
Administrator
Awatar użytkownika

wielkie dzięki dla Wszystkich za wspaniałe chwile. Chciałam jedynie dodać, że wcześniej nie zamieściliśmy informacji o spotkaniu, ponieważ była to spontaniczna, nie do końca planowana sytuacja. Hej ! :P

Offline Profil  

PostWysłany: 23 Lut 2011, 11:24 
Awatar użytkownika

Ja również dziękuję za Waszą obecność. Fakt, spotkanie "samo się zrobiło" ... nikt nawet nie myślał go nazywać zlotem. Miało nas być parę osób, które chciały odświeżyć znajomość, albo tak jak w przypadku niektórych - rozpocząć w realu to, co się poczęło w necie. Okazało się jednakże, że Bóg miał wobec nas całkiem inne plany - realizował nasze tęsknoty i marzenia skrywane gdzieś bardzo głęboko w sercu. I nie umiem wyrazić w słowach, jak jestem Mu za to wdzięczna - ZA PRAWDZIWĄ KOMUNIĘ SERC.

Offline Profil  

PostWysłany: 23 Lut 2011, 16:27 

oj tak, wspaniałe chwile. Chyba tak bardzo nie chciałam wracać do domu, że drogę wciąż gubiłam, :)) ja również dziękuję, bardzo, bardzo :))

Offline Profil  

PostWysłany: 23 Lut 2011, 18:05 
Awatar użytkownika

Cieszę się z Wami i podsyłam kilka fotek od Wyszki made in szpak
http://foty.hopto.org/picture.php?/7765/category/242

Offline Profil  

PostWysłany: 24 Lut 2011, 00:03 
Awatar użytkownika

Zaczyna mi wracac miłość dzięki Wam. Oby się rozszerzała cywilizacja miłości - sposób współzycia człowieka z człowiekiem. Do przyszłości swiata nie ma innej drogi, albo przestaniemy istnieć.

Offline Profil  

PostWysłany: 24 Lut 2011, 00:06 
Awatar użytkownika

AMEN :)

Offline Profil  

PostWysłany: 24 Lut 2011, 06:10 
Awatar użytkownika

Miejscowość: ŁÓDŹ
...
Zaczyna mi wracać miłość dzięki Wam. Oby się rozszerzała cywilizacja miłości - sposób współżycia człowieka z człowiekiem. Do przyszłości świata nie ma innej drogi, albo przestaniemy istnieć.
...
MNIE TAKŻE .
TAK TRZYMAJ ANDRZEJU .

Offline Profil  

PostWysłany: 25 Lut 2011, 13:19 
Administrator
Awatar użytkownika

Wiele było wspaniałych wspomnień, warto przypomnieć co powiedział Julian Pakuła, który kręcił filmy o pielgrzymce i Szpaku. Kiedy Andrzej zapytał go, dlaczego to robi, skoro nie wierzy w Boga (Julian Pakuła był ateistą), odpowiedział: -Bo on tu jest.
W Moszczance był także na pewno.

Offline Profil  

PostWysłany: 25 Lut 2011, 19:55 

http://www.youtube.com/watch?v=4RGODcVCih8

:)

Offline Profil  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ]  Moderator: puniek Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości