Chrzanko pomodlę się z Tobą za tatę i nie chcę żebyś pomyślała, że Cię pouczam, ale może pomogłoby zastanowienie się, dlaczego tata uciekł w inny świat? Miłosierdzie czyni cuda...[/quote]
ale pomogło w czym? (nota bene: ja znam przyczyny)
ad rem:
sekty są od diabła, religia od Boga. to nie ma nic wspólnego z ekumenizmem! ruch harekrsna - o ile mi wiadomo - nie przyszedł do Polski z Indii, ale z USA, a to że jakiś ludzki sąd nazwie ten ruch religią nie ma żadnego znaczenia. Co wie sędzia z urzędu o Boskiej Rzeczywistości?
domyślam się, że być może w niektórych grupach - nawet i być może działających przy Kościele (???), może wytwarzać się coś o działaniu psychologicznym podobnym do sekty - dlatego podstawą Każdej wspólnoty nie powinien być omylny po grzechu pierworodnym człowiek ale NIEOMYLNY BÓG W SAKRAMENCIE ŚWIĘTYM.
Odebrałaś Kaju mój komentarz jako jakies potępienie człowieka? proszę! NIE!!!!
To strach, obawa o ludzi będących pod wpływem złego ducha!!!! rzeczy są czym są i nie ma co kolorować, ale walczyć o dusze w PRAWDZIE! ludzie w sektach nie są ani gorsi, ani lepsi. to Bracia i Siostry! Uważam że trzeba o nich walczyć. Wojna światów trwa.
Dużo, dużo się za nich modlić
i za samych siebie..., bo pułapki złego są przecież wszędzie.
Pokój i Dobro człowieczemu stworzeniu
a Chwała Panu Jedynemu!
spokojnej nocy
Kasia