Większość wiadomości jakie przychodzą na kontakt doziemiobiecanej to miłe informacje, ale jest mały procent takich, według których chrześcijanie właściwie zasłużyli sobie na takie traktowanie i dobrze im np.
Wasze struktury i tak juz dobrze okradly Polske.Ja nie wiem lepiej ale opieram sie na historii swiata i wiem jedno,ze w sprawach zbrodniczych i pedofilskich to Hitler i Stalin ze swoimi zbrodniami to do kosciola katolickiego to amatorzy.Kosciol katoliocki wymordowal setki milionow ludzi a o swietej inkwizycji nie wspomne.To byli dopiero zabojcy w czarnych kieckach.Krzaz!!??.To nie jest nic innego jak znak meczenstwa ludzi wolnych lub innego wyznania przez katolikow.Ja rozumiem,ciemnota i glupota to wasz talizman ale powoli ludzie maja dosc kleru i ich pazerstwa.Pomysl.Wierzysz w Boga!?.Czy Tobie jest potrzebny posrednik w rozmowie z nim?.Nie!!!!.Kupisz zbawienie?.Po to sa odpusty.Katolicyzm wstrzymal swiat o setki lat i strach pomyslec gdzie byla by Polska gdy by nie kosciol katolicki.Ta czarna zaraza jest w Polsce bardzo zakorzeniona ale mysle,ze dozyje dnia kiedy sami wyznawcy jedynej slusznej wiary beda utrzymywac swoj kosciol rzymsko-pedofilski.Wiesz.Pytaja mnie koledzy kiedy przyjade na stale do Polski a ja im odpowiadam,ze bedzie to mozliwe gdy ostatni kleryk opusci Polske.Pomysl.Wszyscy mowia jakie zaslugi mial polski papiez dla Polski?.A ja sie pytam jakie?.Zadalem tlo pytanie duzo ludziom i nikt mnie nie potrafil odpowiedziec na to pytanie.Ja osobiscie nie dal bym nawet ostatniego grosza na ta zbrodnicza organizacje pedofilska i mysle,ze takich ludzi jak ja jest w Polsce wiele i czas zaczynac odbierac ziemie i lasy a o budynkach nie wspomne tej zbrodniczej organizacji.Niemieccy adwokaci juz wystosowali akt oskarzenia przeciwko szefowi pedofili koscielnym i czekamy jaki bedzie odzew.Warto chyba takie FAKTY I MITY prostować, choć to orka na ugorze i syzyfowa praca, bo ludziom do szczęścia zwykle wystarcza krótkie info na onecia. Ten Pan pewno nie ma pojęcia, że Kościół Katolicki stoi na stanowisku, ze zbawieni mogą być ludzie którzy do niego nie należą. Wiara jest tajemnicą. Jedni ją mają inni nie.
Schemat jest zwykle ten sam:
1. Wyprawy Krzyżowe
Symbol krzyża kojarzy się jednoznacznie z wyprawami krzyżowymi
Dlaczego w imię Chrystusa Ukrzyżowanego mordowano ludzi innych wyznań?
Nie można mówić o wyprawach krzyżowych, pomijając kontekst historyczny, tj. okoliczności, w jakich miały one miejsce. W VII w. należąca do Cesarstwa Bizantyjskiego Ziemia Święta została opanowana przez muzułmańskich Arabów. Jednak chrześcijanie mieli tam względną swobodę kultu i możliwość odbywania pielgrzymek aż do XI w., kiedy tereny te zagarnęli Turcy Seldżuccy, którzy zaczęli prześladować i mordować pielgrzymujących chrześcijan. W odpowiedzi na nasilające się prześladowania religijne rycerstwo chrześcijańskie na wezwanie papieża podjęło zbrojną akcję mającą zapewnić bezpieczeństwo chrześcijanom przebywającym w tamtym regionie.
Chrześcijanie mają takie samo prawo do zbrojnej obrony, jak wszyscy inni ludzie. Warto też zauważyć, że ci, którzy krzyczą o mordowaniu ludzi innych wyznań, milczą o tym, że najbardziej prześladowaną religią było i jest chrześcijaństwo. Co roku ginie od 20 do 50 tysięcy chrześcijan, głównie w krajach islamskich. I jakoś dziwnie cicho o tym wśród obrońców praw człowieka i wolności religijnej.2. Inkwizycja, plecam:
http://www.doziemiobiecanej.pl/notka/11 ... nkwizycji/3. Pedofilia
http://marucha.wordpress.com/2010/04/08 ... od-ksiezy/
Jak ten temat jest rozdmuchany miałam okazję przekonać się na własnej skórze, kiedy moje kochane córeczki, gdy były jeszcze małe na widok męża w czarnej czapce zaczęły się w markecie wydzierać z uroczymi uśmieszkami - TATA PUDOFIL !!!
4. Czasem coś jeszcze o Hitlerze
na to nie mam już siły
5. Pazerność
na tace daje kto chce. dotowane są różne instytucje pożytku społecznego więc uważam, że Kościół ma także do tego prawo ponieważ jako katolicy jesteśmy takimi samymi obywatelami jak wszyscy. choć niektórzy Ojcowie mogliby się ulitować i nie robić obciachu swymi Maybachami.
A gdzie byśmy byli gdyby nie Kościół Katolicki? Może jeszcze chodzilibyśmy w skórach, mieszkali w szałasach, obdzierali z siebie skalpy i składali ofiary z własnych dzieci. Ale przynajmniej byłoby bliżej natury