Ostatnia wizyta: Obecny czas: 22 Gru 2024, 22:34

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: INTERNETOWY KLASZTOR INTEGRACYJNY
PostWysłany: 24 Sie 2011, 14:33 
Awatar użytkownika

Drodzy Przyjaciele. Zauważyłem, że zbiegły sie na naszej stronie dwie propozycje. Propozycja Andrzeja odnośnie wspólnej modlitwy nas wszystkich w niedziele, która z reguły jest dniem modlitwy, oraz propozycja Perełki"Klasztoru Integracyjnego". Celem takiego klasztoru jak czytalismy byłoby "uzdrawianie niepełnosprawnych" przez pełnosprawnych. Z czym mi sie to jeszcze kojarzy. Z przepiekną nauką św. Pawła o "Mistycznym Ciele Chrystusa". Zdrowi mają leczyć mniej chorych". Kojarzy mi się to również z nauką profesora pedagogiki na KUL-u, że konwertyci są powołani do dawania świadectwa wobec tych, którzy jeszcze nie doświadczyli dotknięcia milości Jezusa. Mistycy mają pokazać choćby narkomanom, ze osobista modlitwa do Ojca prowadzi do ekstazy szczęścia, który jest wiecznym szczęściem i niebem. każdy z nas, jesli chce byc autentycznym chrześcijaninem , musi stac sie apostołem.troche w tym apostolstwie wyprzedzaja katolików nawet jehowici, mormoni, którzy chodza po ulicach i z odwagą mówią o Królestwie Bożym. Katolicy najbardziej daja świadectwo gdy staraja sie żyć w łasce, uczestnicząc we wspólnocie łaski żyjąc codziennie w Komunii z Chrystusem eucharystycznym, jak np. podczas pielgrzymki.Bardzo mi odpowiada teoria ks. Szeligi, salezjanina w Peru, który odkrył lecznicze właściwości vilkakory i założył klinikę lecznicza z filiami w całym świecie, że Chrystus powadził dwie ewangelizacje:"ewangelizację ducha i ciała".

Offline Profil  

PostWysłany: 25 Sie 2011, 10:54 
Awatar użytkownika

bardzo mi się podobają te myśli, jestem ZA :D :D :D

Offline Profil  

PostWysłany: 25 Sie 2011, 11:03 
Administrator
Awatar użytkownika

Założyłam temat na głównej stronie, tak aby ewentualni chętni mogli się zgłosić do Perełki - czyli Ani Wilk - ja już nie wstąpię, ale pomysł duchem i ciałem (oraz torebką ;) popieram - (ktoś żartował na pielgrzymce, że kobieta składa się z duszy, ciała i torebki ). Co do wspólnej modlitwy to myślę, że obowiązkowo do intencji musimy dodać kontynuację modlitwy za Kasię córkę Alicji i męża Kasi oraz .....TROJACZKI !!!!!, których spodziewa się córka Ali.

Offline Profil  

PostWysłany: 25 Sie 2011, 18:50 
Awatar użytkownika

Miejscowość: ŁÓDŹ
(...)
Z DUSZY ,CIAŁA ,TOREBKI I MUZYKI.

Offline Profil  

PostWysłany: 09 Wrz 2011, 16:48 

Jeśli jesteś osobą, która ma w sobie pragnienie życia zakonnego, a nie może go realizować z powodu słabszego zdrowia proszę o kontakt pod adresem anna_wilk@autograf.pl. Jeśli znasz taką osobę proszę o przekazanie jej tej wiadomości.

Offline Profil  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ]  Moderator: puniek

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości