Ostatnia wizyta: Obecny czas: 22 Gru 2024, 11:17

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Hey Europo witaj nam :) EUROPA DA SIĘ LUBIĆ !!!
PostWysłany: 18 Paź 2011, 12:24 
Awatar użytkownika

Miejscowość: ???
Szukamy dziewczyny dla Europy
wymagania:
dziewica do 24 lat
bez nałogów
mało mówi
mało je
- najlepiej z własnymi 4 kółkami ;)

Offline Profil  

Temat postu: Re: Hey Europo witaj nam :) EUROPA DA SIĘ LUBIĆ !!!
PostWysłany: 26 Paź 2011, 11:31 
Awatar użytkownika

Europa należy do wielkich w Ruchu. Pamiętam jak ustalaliśmy razem tytuł pisma, które postanowił redagowac razem z Frantzem. I redagowali. Ile podróży, wywiadów, nieprzespanych nocy, skrajnych niewygód musieli ponieść. I ile tych wywiadów z ludźmi o naprawdę niepowtarzalnych drogach przeprowadzili. Ich redakcja uzyskała duży status wśród pism w Polsce. Jestem troche podobny do Europy i Franza, bo lubię zbierać. Można składać różne kwiaty w piękną ikebanę, różne głosy w jedno pismo, różne instrumenty w jedną orkiestrę i różnych hipisów w jeden Ruch. Pomyślało mi się tylko, czy można różne religie w jedną? I wyobraźcie sobie Drogi Europa i Frantz i Wszyscy, że katolicki ksiądz, razem z Hinduistą Rakeshem z Indii i Maharadżem Jerzym z Vrindavan, razem tworzą "Nabożeństwo Stworzyciela Świata i Człowieka wokół Jednego Boga". Przecież ruch hipisowski w świecie do tego dążył. Tylko ja się chyba wściekłem, kiedy zaczął mi ktoś podważać prawdziwość mojej religii. Ja wiem, że ona jest z nieba. Ale Jezus nie potępial innych wyznawców, tylko chciał, zeby w Niego także uwierzyc. I wyobraźcie sobie, kiedy Maharadż Jerzy przemawia podczas naszego ekumenicznego nabożeństwa w kościele do katolików, mówi na początku: "Niech będzie pochwalony Jezus Chrystus". A potem mówi o miłości Bożej. Europa! Jeteśmy ludźmi poszukującymi POKOJU Wasze pismo było oryginalne i niepowtarzalne. Wyparły Was media. Mnie też. Dostałem srogie cięgi za miłość. Europa, zparafrazuję powiedzenie św. Augustyna: "Kochaj i pisz"! /na naszej stronie/ a znajdziesz dziewczynę", tzn ona Cię znajdzie. A Ty Wojtek MIMO WSZYSTKO CHCIEJ!!!DALEJ KOCHAĆ!!!!!!! TZN. DAWAĆ I ODDAWAĆ, WYNAGRADZAĆ, ODPUSZCZAĆ, SŁUŻYĆ. NIE SZYDŹMY Z SIEBIE LECZ CEŃMY, NIE PONIŻAJMY LECZ WYWYŻSZAJMY, BO KAŻDY Z NAS POSIADA SWĄ GODNOŚĆ DZIECKA BOŻEGO. ALE JAK TO ZROBIĆ? W NIENAWIŚĆ W SERCU WPROWADZAĆ BOGA, KTÓRY JEST MIŁOŚCIĄ I KTÓREGO NIESKOŃCZONA MIŁOŚĆ POTRAFI SPALIĆ NIESKOŃCZONĄ NAWET NIENAWIŚĆ. A RUCH SIĘ NIE SKOŃCZYŁ PÓKI MY ŻYJEMY. WSZYSCY ZA JEDNEGO, JEDEN ZA WSZYSTKICH. Pisane prosto z serca, dlatego proszę o odpisywanie również z serca.

Offline Profil  

PostWysłany: 26 Paź 2011, 12:28 
Awatar użytkownika

To był taki niewinny żarcik :)
Chciałem wprowadzić odrobinę humoru, ale nie było moim zamiarem szydzić z kogokolwiek. Ot taka reakcja na inny wpis kolegi. Przepraszam, jeżeli uraziłem honor kolegi hipisa. Mam od dziś poważniejsze sprawy na głowie. Inny znany "hipis" równie zasłużony dla Ruchu (pracował ze mną nawet kilka lat w transporcie) nie chciał w sądzie zgody, lecz domaga się 50 tyś. PLN za znieważenia i pomówienia jakie zostały opublikowane na forum antyklerykalnym "hipisi" Naszej Klasy.
A wszystko dlatego, że odkryłem i ujawniłem fakt, iż osoba walcząca z Ks. Szpakiem i używająca pseudonimu "Aqua" to mój wieloletni "przyjaciel". Od tego momentu (tj. sierpień 2010) w/w osoba wieloma prowokacjami doprowadziła do mojego słusznego gniewu na w/w forum "hipisi". Jestem osobą spontaniczną i łatwo dającą się sprowokować, więc napisałem trochę prawdy o naszej "przyjaźni". Moje odkrycie dot. tożsamości może poświadczyć osoba kompetentna, mająca na to dowody. A teraz "hipis " w ramach miłości bliźniego zrobi wszystko by zniszczyć moje (od ponad 3 lat) życie... pełne wiary, miłości i nadziei.

Offline Profil  

PostWysłany: 26 Paź 2011, 20:15 
Awatar użytkownika

Chociaż puste masz kieszenie,
No i domu czasem brak
Ty już nigdy się nie zmienisz
Zawsze będziesz żył już tak

Nie słuchałeś nigdy siostry
Choć krakała "Zgnoją Cię!"
Z naiwności w oczach chłopca
Dziś już wielu śmieje się

Ale jedno wiem po latach
Prawdę musisz znać i ty:
Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy

Kumpel zdradził cię niejeden
I niejeden przegnał, lecz
NIE SZUKAJ ZEMSTY W NIEBIE
Co kto robi jego rzecz

Ta dziewczyna, którą miałeś...

Offline Profil  

PostWysłany: 26 Paź 2011, 21:16 
Awatar użytkownika

forum & hipisi...to był mój błąd

Offline Profil  

PostWysłany: 26 Paź 2011, 21:22 
Awatar użytkownika

TWOJWOJ napisał(a):
Szukamy dziewczyny dla Europy
wymagania:
dziewica do 24 lat
bez nałogów
mało mówi
mało je
- najlepiej z własnymi 4 kółkami ;)

Kaju to też usuń !!!
już nie będę żartował w necie
niedługo zlikwiduję NK i FB ( po I sprawie z MM )
i chyba wreszcie będę wolny :)
daleko stąd...

Offline Profil  

PostWysłany: 26 Paź 2011, 22:17 
Awatar użytkownika

Moim zdaniem sąd nakaże jedynie Wam się przeprosić na forum na którym wzajemnie się obrażaliście. Na pewno nie ma żadnej mowy o odszkodowaniach. Strata czasu.

Offline Profil  

PostWysłany: 27 Paź 2011, 23:07 
Awatar użytkownika

Ja tez chyba zbyt poważnie Wojtek potraktowałem twój żart. Ale z tego wyszło takie dobro, że się odezwałem do Europy, a do Ciebie ODEZWAŁA SIĘ "ta którą miałeś". To że się odezwała to bardzo dobry znak. Podtrzymaj Jej odezwanie i napisz Jej życzliwe słowo. Jeśli to Ty Ewo, to Wam powiem jako szafarz Waszego małżeństwa. W Was siedzi głęboko pragnienie dawnej wzajemnej miłości, lecz strasznie obrażona miłość nie pozwala Wam zblizyć sie do siebie. Bóg jest MIłością Nieskończoną, wieczną. Jak pokochał Lucyfera tak wiecznie kocha i nie wie dlaczego jest linczowany. Myślcie obydwoje o tej Niezmierzonej Miłości i napełniajcie się Boską Miłością nieustannie. Jak słońce jest olbrzymim światłem tak Bóg jest olbrzymią MIłością. Boga Miłość można zobaczyć: w przelicznych postaciach biblijnych, w życiorysach świętych, w otaczającyh nas rodzinach, w zakochanych, u tych którzy wracaja od spowiedzi, w ludziach na tej stronie, w Waszym rodzeństwie, wspominajcie dawną Waszą Miłość, upajajcie się nią, tęsknijcie do niej, "ZAŚNIEWAJCIE SIĘ NIĄ". Mówcie w swoim sercu jak mantrę kiedy przyjdzie nienawiść: "odpuść nam nasze winy jako i my odpuszczamy naszym winowajcom"...odpuść nam nasze winy..wiele, wiele razy, aż poczujecie topniejąca nienawiść. I będą topnieć lody Waszego serca, gdy Bóg Miłość zamieszka w Waszych osobach. Wpatrujcie sie w Krzyż jak zeniści w jeden punkt i kontemplujcie Znak Niskończonej Miłości Boga, ktora powoli będzie nasączać Wasze serca.
koncentracją. Postać z Krzyża zacznie do Was przemawiać i budzić Miłość Chrystusową i ta miłośc dopiero będzie w stanie kochać OSOBOWO. Zaśniewajcie się pragnieniem Miłości drugiej osoby. Powtarzajcie sobie: "Tak Cię kocham jak Cie nienawidzę, bo nienawiść jest tylko drugim końcem miłości". A sw Tomasz zdefiniował MIłośc krótko. Jest to nieustanna życzliwość. Taka heroiczną miłością odznaczają sie ofiary wobec katów. Jest ona rozwinietą miłością do szczytu."Jesli mamy na coś umrzec, a umrzemy, to z Miłości. Szpaku. Warsztaty 19.XI o godz. 9.00 w tym roku będą tego rodzaju terapią serca wszystkich, którzy nigdy nie rozwinęli w sobie MIłości.

Offline Profil  

PostWysłany: 28 Paź 2011, 13:08 
Awatar użytkownika

To nie Ewa tylko Aqua podał mnie do Sadu i chce 50 tyś. PLN odszkodowania za to, że pisałem na niego obraźliwe słowa. To po co mnie prowokował ? A ja taki wyrywny i naiwny jestem...
Ewa natomiast to już tylko mój błąd i porażka...
...a nienawiść to ma niestety w genach i nic już tego nie zmieni :(
ps. coma to nie Ewa !!!

Offline Profil  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ]  Moderator: puniek

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 14 gości