Ostatnia wizyta: Obecny czas: 22 Gru 2024, 11:15

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: URATUJ ASII BIBI
PostWysłany: 27 Paź 2011, 09:30 
Awatar użytkownika

Uratuj Asię Bibi. Ma zostać powieszona za wierność Chrystusowi i dwa zdania wypowiedziane do koleżanek
opublikowano: 26 Października 2011 08:39:44

Czy uda się na świecie zebrać milion podpisów w obronie życia Asii Bibi, czekającej w Pakistanie na egzekucję za wierność Chrystusowi?
Asia Bibi jest mężatką i matką 5 dzieci
Podpisać petycję można na anglojęzycznej stronie: http://www.callformercy.com. Na polskiej stronie http://www.gpch.pl/index.php/akcje/48-a ... -asie-bibi można też znaleźć instrukcję w języku polskim, która może ułatwić złożenie tego podpisu.
Na razie do miliona podpisów w obronie Asii Bibi sporo brakuje, bo podpisały się 332 tysiące ludzi, w tym ponad 150 tys. Pakistańczyków, 130 tys. Amerykanów i 8 tys. mieszkańców Federacji Rosyjskiej. Po niedawnym tekście „Gościa Niedzielnego” Polska przesunęła się pod względem liczby zebranych podpisów z ósmego na czwarte miejsce na świecie. Nadal jest to jednak bardzo niewiele, jak na 38 milionowy kraj, w dodatku katolicki: zaledwie 4984 podpisów.

Offline Profil  

Temat postu: Re: URATUJ ASII BIBI
PostWysłany: 28 Paź 2011, 10:49 
Awatar użytkownika

- 2000 lat temu przeprowadzano absurdalny proces Chrystusa, najniewinniejszego z ludzi na ziemi, za to że odpowiedział: "tak jestem Synem Bożym" sąd orzekł: "zbluźnił, co wam się wydaje?". "Winien jest śmierci" - orzekł sąd i podległy tłum.
-Dzisiaj też TŁUM świata przyzwala, że wydaje się publicznie i oficjalnie absurdalny wyrok na Asię, która powiedziała czystą prawdę."Chrystus umarł za mnie na Krzyżu a Mahomet nie". Proszę OSĄDZIĆ, jakie to jest "bluźnierstwo na Mahometa"?
- Żeby jakoś usprawiedliwić fakt ukrzyżowania Chrystusa przez Żydów, dzisiaj się SĄDZI w świecie i Kościele, że wszyscy jesteśmy winni Jego śmierci przez nasze grzechy. No dobrze, ale czy to cała prawda?
- I kolejny najbardziej dziecinny SĄD, że to nikt inny tylko SAM CHRYSTUS jest sobie winien. Dobrowolnie postanowił i dobrowolnie poniósł śmierć. To była jego DOBROWOLNA DECYZJA. Pytamy w jakim celu? Mocarz, który ucisza sztorm, chodzi po jeziorze, zamienia wodę w wino, wypedza mnóstwo złych duchów z opetanych, leczy wszelkie choroby jednym słowem, w jakim celu dobrowolnie poddaje się nieopisanym torturom i ukrzyżowaniu?
- Dlaczego tak się dzieje? Bo jest hegemonia relatywizmu."Bo nie ma obiektywnej prawdy". Nie ma "obiektywnego Rozumu w naturze". "Nie ma obiektywnych norm moralnych". Są tylko różne opinie.
- Wydaje się, że Asia nie umiera za Miłosiernego Chrystusa,tylko za sprawiedliwego Allacha i świętego Mahometa."To Twoja rzecz Asiu?!"....

Offline Profil  

PostWysłany: 28 Paź 2011, 14:45 
Awatar użytkownika

Myślę Szpaku, że mógłbyś się zdziwić jak wielu uważa, że to jej rzecz. Ostatnio znajoma po teologii, która chodzi na kursy do dominikanów w rozmowie, próbowała mnie pouczać, że wiara to jej osobista sprawa...To jest dopiero heca. Ale są jeszcze ludzie i to młodzi, którzy mają w sobie charakter i odwagę:
Polecam
http://forum.fronda.pl/forum/pokaz/id/76033

Offline Profil  

PostWysłany: 28 Paź 2011, 19:23 

**kaja** napisał(a):
Myślę Szpaku, że mógłbyś się zdziwić jak wielu uważa, że to jej rzecz. Ostatnio znajoma po teologii, która chodzi na kursy do dominikanów w rozmowie, próbowała mnie pouczać, że wiara to jej osobista sprawa...To jest dopiero heca. Ale są jeszcze ludzie i to młodzi, którzy mają w sobie charakter i odwagę:
Polecam

a moje 5letnie (5!!!!) dziecko już dziś MUSI uzbrajać się w rycerskość i stawić czoło szkolnemu halloweenowi. wyobrażacie sobie jakie to dla niej trudne? wsparcia od katechetki , czy szkolnego kapłana żadnego! ...a koleżanki, koledzy przebrani za diabły, pani na czarno...konkursy... obrazki! origami! diabły, czarownice... jakie to jest chore!!!!!
Dlaczego nikt nie zrobił konkursu na obrazek świętego???
dawniej system był jaśniejszy - komunizm zły i już. a teraz zło jest tak atrakcyjne dla dzieci. kto oszalał? dlaczego nikt nic nie powie??? oprócz mnie tylko jedna babcia zareagowała u nauczyciela!!!!
moje dziecko zrozumiało... po swojemu oczywiście, że szkoła to nie Chrystus i nie należy jej 'słuchać' bezwzględnie.

jaka będzie przyszłość tych maluchów? w jakim świecie będą żyć? co jeszcze może dalej się wydarzyć, skoro ludzie tej samej płci 'w świetle prawa!!!!!!!' pobierają się? - i będą o tym uczyć w szkołach. już uczą! co jeszcze????
kiedy 'wyjść na scenę'? czego oczekuje ode mnie Bóg dziś? czy to już czas aby 'wychodzić na scenę'? jak dalece te 'zmiany' już w nas zaszły? czy nas to już jakoś zawirusowało? czemu tylu dorosłych np. zabawia dzieci halloweenem???????????

...oj przepraszam Was. musiałam to z siebie wyrzycić. trafiło na Was:). Bóg z nami!

Offline Profil  

PostWysłany: 28 Paź 2011, 22:04 

może przesadziłam z tym brakiem wsparcia. poprostu nie wiadomo jak to wygląda od wewnątrz

Offline Profil  

PostWysłany: 29 Paź 2011, 23:22 
Awatar użytkownika

ChrzanKa napisał(a):
**kaja** napisał(a):
Polecam

a moje 5letnie (5!!!!) dziecko już dziś MUSI uzbrajać się w rycerskość i stawić czoło szkolnemu halloweenowi. wyobrażacie sobie jakie to dla niej trudne? wsparcia od katechetki , czy szkolnego kapłana żadnego! ...a koleżanki, koledzy przebrani za diabły, pani na czarno...konkursy... obrazki! origami! diabły, czarownice... jakie to jest chore!!!!!
Dlaczego nikt nie zrobił konkursu na obrazek świętego???
dawniej system był jaśniejszy - komunizm zły i już. a teraz zło jest tak atrakcyjne dla dzieci. kto oszalał? dlaczego nikt nic nie powie??? oprócz mnie tylko jedna babcia zareagowała u nauczyciela!!!!
moje dziecko zrozumiało... po swojemu oczywiście, że szkoła to nie Chrystus i nie należy jej 'słuchać' bezwzględnie.

jaka będzie przyszłość tych maluchów? w jakim świecie będą żyć? co jeszcze może dalej się wydarzyć, skoro ludzie tej samej płci 'w świetle prawa!!!!!!!' pobierają się? - i będą o tym uczyć w szkołach. już uczą! co jeszcze????
kiedy 'wyjść na scenę'? czego oczekuje ode mnie Bóg dziś? czy to już czas aby 'wychodzić na scenę'? jak dalece te 'zmiany' już w nas zaszły? czy nas to już jakoś zawirusowało? czemu tylu dorosłych np. zabawia dzieci halloweenem???????????

...oj przepraszam Was. musiałam to z siebie wyrzycić. trafiło na Was:). Bóg z nami!

Może to jest jakiś powód, że młodzież lubi Palikota?
Brak autentyzmu w tych, którzy są (a przynajmniej powinni być) nauczycielami religii?

Offline Profil  

PostWysłany: 30 Paź 2011, 08:47 

ps. być może z tym brakiem wsparcia przesadziłam. ???? może poprostu tylko ja go nie zauważyłam???? nie wiem przecież jak to tam wewnętrznie w szkole wygląda. poprostu nie zauważyłam nic kontra. to smutne.
albo może ci, co powinni coś robić, wyjść z czymś naprzeciw, nie wiedzą zwyczajnie, że istnieją rodzice, którym się to naprawdę niepodoba i widzą to realne duchowe zagrożenie? muszę z nimi pogadać... rozejrzeć się...

Offline Profil  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ]  Moderator: puniek

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 13 gości