Ostatnia wizyta: Obecny czas: 22 Gru 2024, 09:48

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 16 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Na Nowy Rok-wartościowe-zagubione - życzenia
PostWysłany: 05 Sty 2011, 06:54 
Awatar użytkownika

Miejscowość: ŁÓDŹ
,,Z poważaniem'' powinno być w cudzysłowiu, ale gdzieś mi uciekło, i było by to takie poważanie , jakie może mieć np. poganiacz niewolników , lub osoba , która jednym kliknięciem usuwa czyjąś twórczość , lub przemyślaną wypowiedź, tylko dlatego, że jest ideologicznie niezgodna z jej światopoglądem, światopoglądem jej mocodawcy, lub bezkompromisowo obnaża prawdę. Gdy te zdarzenia przestaną mieć miejsce na tym forum, wtedy może przyjdzie czas na szacunek.

Cydon

...
IN SILVAM LIGNA FERES .

Offline Profil  

PostWysłany: 05 Sty 2011, 12:32 
Administrator
Awatar użytkownika

Cydon napisał(a):
h-anna napisał(a):
Z poważaniem, aczkolwiek, bez szacunku Cydon

Wybacz...ale Twoje stwierdzenie bardzo mi się kłóci, bowiem jeśli kogoś poważasz to jednoczesnie obdarzasz go szacunkiem :)

Pozdrawiam i życzę braterskiej miłości

,,Z poważaniem'' powinno być w cudzysłowiu, ale gdzieś mi uciekło, i było by to takie poważanie , jakie może mieć np. poganiacz niewolników , lub osoba , która jednym kliknięciem usuwa czyjąś twórczość , lub przemyślaną wypowiedź, tylko dlatego, że jest ideologicznie niezgodna z jej światopoglądem, światopoglądem jej mocodawcy, lub bezkompromisowo obnaża prawdę. Gdy te zdarzenia przestaną mieć miejsce na tym forum, wtedy może przyjdzie czas na szacunek.

Cydon[/quote]

Cóż Cydon, teraz jak już się przyznałeś do swojej twórczości, to nie pozostaje nic innego, jak wysłać wiersze do antologii poezji hipisów - jest tej "poezji" przecież więcej. Olga na pewno się u cieszy. Tylko nie zapomnij podpisać, koniecznie imieniem i nazwiskiem - taki jest wymóg. Jeśli masz potrzebę, to u nas też wklejaj do woli, skoro już wiadomo, że to Ty, choć wyszło w sumie przypadkiem. Prawda lubi przypadki ;)

Offline Profil  

PostWysłany: 05 Sty 2011, 15:58 
kaja napisał(a):
Cydon napisał(a):
h-anna napisał(a):
Z poważaniem, aczkolwiek, bez szacunku Cydon

Wybacz...ale Twoje stwierdzenie bardzo mi się kłóci, bowiem jeśli kogoś poważasz to jednoczesnie obdarzasz go szacunkiem :)

Pozdrawiam i życzę braterskiej miłości

Cydon

Cóż Cydon, teraz jak już się przyznałeś do swojej twórczości, to nie pozostaje nic innego, jak wysłać wiersze do antologii poezji hipisów - jest tej "poezji" przecież więcej. Olga na pewno się u cieszy. Tylko nie zapomnij podpisać, koniecznie imieniem i nazwiskiem - taki jest wymóg. Jeśli masz potrzebę, to u nas też wklejaj do woli, skoro już wiadomo, że to Ty, choć wyszło w sumie przypadkiem. Prawda lubi przypadki ;)[/quote]

Nic nie stało się przypadkiem, post ten pisałem późno w nocy, natomiast w popołudniowej korespondencji prywatnej z Tobą napisałem przecież , że piszę wiersze , oraz wyłożyłem jasno mój pogląd na temat usuwania postów, a więc żadnego przypadku tu nie widzę. Do antologii poezji hipisowskiej nie pcham się, bo poeta ze mnie marny, ale za to wszystko, co napisałem, mogę imieniem i nazwiskiem podpisać. Poza tym, wiersz ten, który tak ,,namiętnie'' usuwałaś, może funkcjonować tylko jako całość z wierszem na początku tematu, bo jest na niego krótką odpowiedzią. Pierwszy wiersz, jak na razie nie jest podpisany, oby tylko jego autor przez roztargnienie nie podpisał się SAT. Aby to wszystko zrozumieć , trzeba znać kulisy sprawy . . . Trochę Ci współczuję , bo akceptując moją obecność na forum, w trakcie konfliktu z właścicielem strony, spowodowanego przez chyba niezrównoważonego psychicznie znajomego, znalazłaś się ,,między młotem, a kowadłem'', ale rozwiązywanie trudnych sytuacji, i znajdowanie kompromisów wiele nasz uczy . . . . . Mam nadzieje , że w najbliższym czasie, nie będziemy musieli do tych drażliwych kwestii wracać. Cydon

PostWysłany: 05 Sty 2011, 16:51 

Wiesz co Cydon, niekiedy mam wrażenie, że to co zrobimy lub nawet powiemy wraca do nas z najmniej oczekiwanego kierunku i w najmniej oczekiwanym momencie, obojętnie, czy dobro, czy zło...
Czasem bywa to niechciany prezent krążący po rodzinie, czasem życzenia po skrzynkach mailowych, a czasem bardziej nieuchwytne zjawiska...
Czy aby tym razem tak nie jest ???

Offline Profil  

PostWysłany: 05 Sty 2011, 17:23 

Gdyby obowiązywała zasada , ze kto daje światu ( ludziom? ) dobro , ten dobro również otrzymuje , to ludzie byli by dobrzy z wyrachowania, więc tak nie jest, choć będąc dobrym, na otrzymanie dobra ma się większe szanse, ale to chyba bardziej dlatego, że dobry człowiek potrafi jakoś bardziej pozytywnie rozwiązywać problemy wokół siebie, i cieszyć się nawet drobnostkami. A ,,kto sieje wiatr, ten zbiera burzę'' , ale każdy z nas czasami trochę ,,wiatru'' posieje, więc dobrze jest mieć na wszelki wypadek parasol. Cydon

Offline Profil  

PostWysłany: 05 Sty 2011, 17:27 

No ale NIEKIEDY tak się może zdarza... Pewnie nie zawsze, bo było podejrzanie prosto, ale z tym wiatrem i burzą coś jest na rzeczy, więc może lepiej nie siać zła to i parasolem nie będzie sobie trzeba głowy zaprzątać

Offline Profil  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 16 posty(ów) ]  Moderator: puniek Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 11 gości