Ostatnia wizyta: Obecny czas: 22 Gru 2024, 23:13

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 188 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 19  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: KOŚCIÓŁ ULICZNY
PostWysłany: 16 Sty 2011, 19:46 
Awatar użytkownika

Cydon napisał(a):
/../
Chyba wiesz , że pielgrzymka to nie tylko kilku świętoszków, ale również dużo ludzi z normalnym stosunkiem do religii, kościoła i świata, i miałem nadzieję tutaj ich znaleźć
Cydon

Co masz na myśli mówiąc - "z normalnym stosunkiem do religii, kościoła i świata?"
No i kto jest tym świętoszkiem? Chętnie bym ich poznała i zapytała - co takiego robią, że Cydon ich zauważył? Pozdrawiam/HeY

Offline Profil  

PostWysłany: 16 Sty 2011, 20:07 

Do Cydona: Mam swoje przemyślenia na ten temat, ale zostawmy je. Zawsze gdy jest pół szklanki wody, to jeden powie, że jest do połowy pełna, a drugi, że do połowy pusta.
Chciałam zapytać Ciebie Cydon, co w związku z tym proponujesz?
Co mam zmienić. Co Ci się najbardziej nie podoba? I dlaczego jest tak żle?
Być może mógłbyś jakoś mi pomóc, jako weteran :?:
Na pewno masz wiele ciekawych wspomnień :?: . Może pomysłów na przyszły rok ?

Offline Profil  

PostWysłany: 16 Sty 2011, 20:19 

alicja napisał(a):

Co masz na myśli mówiąc - "z normalnym stosunkiem do religii, kościoła i świata?"
No i kto jest tym świętoszkiem? Chętnie bym ich poznała i zapytała - co takiego robią, że Cydon ich zauważył? Pozdrawiam/HeY

Mam na myśli Alicjo ludzi, którzy nie rzucają co chwilę cytatami z Pisma św., ani w rozmowie , ani w korespondencji, zarówno prywatnej, jak i publicznej, bo dla przeciętnego człowieka jest to po prostu męczące i nudne. Zostawmy to Jehowym i podobnym, oni są w tym na prawdę dobrzy.

Cydon

Offline Profil  

PostWysłany: 16 Sty 2011, 20:34 

Cydon napisał(a):
alicja napisał(a):

Mam na myśli Alicjo ludzi, którzy nie rzucają co chwilę cytatami z Pisma św., ani w rozmowie , ani w korespondencji, zarówno prywatnej, jak i publicznej, bo dla przeciętnego człowieka jest to po prostu męczące i nudne. Zostawmy to Jehowym i podobnym, oni są w tym na prawdę dobrzy.

Cydon

Osobiście lubię ludzi z pasją, cokolwiek by to było. Dla mnie przeciętność i normalność jest nudna, a wręcz przygnębiająca.. :mrgreen:
Ale jak ktoś ma inne zdanie, to może założyć sobie swój temat.
ZAPRASZAM CYDON DO POMOCY W PROWADZENIU STRONY !
Tylko niestety czasem się okazuje, że krytyka jest jedynym co się ma do powiedzenia i czym można na siebie zwrócić uwagę - Lans na buntownika z wyboru, jak to się mówi.
Nienawiść ma wiele wspólnego z miłością. Nienawiść jest pustką jaką się wypełnia miejsce w człowieku przeznaczone na miłość. Zło jest brakiem dobra. Dlatego czasem ludzie odczuwają większą pustkę po śmierci znienawidzonego przez siebie, przez dziesiątki lat sąsiada, niż bliskiej osoby...

Offline Profil  

PostWysłany: 16 Sty 2011, 21:00 
*kaja* napisał(a):
Cydon napisał(a):
alicja napisał(a):

Cydon

Osobiście lubię ludzi z pasją, cokolwiek by to było. Dla mnie przeciętność i normalność jest nudna, a wręcz przygnębiająca.. :mrgreen:
Ale jak ktoś ma inne zdanie, to może założyć sobie swój temat.
ZAPRASZAM CYDON.
Tylko niestety czasem się okazuje, że krytyka jest jedynym co się ma do powiedzenia i czym można na siebie zwrócić uwagę - Lans na buntownika z wyboru, jak to się mówi.

Nie rób z religii pasji, bo to podobno nie hobby :D , Przeciętność i normalność naszego środowiska jest wyjątkowo kolorowa, a wiec przygnębienie nikomu nie grozi. Jeśli przerzucanie się cytatami z Pisma św., w dodatku z pasją , jest takie ciekawe , to dlaczego statystyki są takie, jak przedstawiłem to w odpowiednim temacie ? Jeśli myślisz , ze mnie to cieszy, to bardzo się mylisz. Buntownikiem z wyboru pewnie jestem, ale ,,lans'' to na pewno nie jest. Nie te czasy . . .

PostWysłany: 16 Sty 2011, 21:05 

I bądź uprzejma co chwilę nie zmieniać treści posta, od Kai się zaraziłaś tym, czy co ? :D
Ja nie mam możliwości edycji, chyba dlatego, że nie jestem zarejestrowany na stronie.

. .. Cydon

Offline Profil  

PostWysłany: 16 Sty 2011, 21:15 

Cydon, mówiąc szczerze, to mi szkoda czasu, by poważnie się tu angażować. Mam ważniejsze rzeczy... A tu zerkam tak tylko od niechcenia i czasami coś dorzucę. W przeciwieństwie do Ciebie, to pielgrzymka zupełnie mnie nie kręci. Nie znajduję w niej nic dla siebie. Jej profil wręcz mnie irytuje. Takie pomieszanie z poplątaniem. Skąd to wiem? Ano z Waszych wypowiedzi na forach. Nie wiem, nie rozumiem co w niej szukają tacy ludzie jak Ty, który masz alergię na tle wiary innych w Boga, czy takie Kajtki, czy nawet Paweł Czekalski, który sobie zdawał z tego sprawę, że żerują na katolikach, którzy otwierają przed nimi swe domostwa i przyjmują ich jako wiernych katolików. A według mnie to ci ludzie robią to zupełnie z innych względów. Po prostu jest to dla nich frajda, możliwość rozpusty itd. itp. Dziwię się, że mają jeszcze do Szpaka pretensję o to, że na katolickiej pielgrzymce nie mogą czcić demonów poprzez czantowanie hinduskich mantr. Dziwię się też małemu, dlaczego ma pretensję do Szpaka, że a pielgrzymce, która jest kultem religijnym katolików, on chce śpiewać piosenkę heretycką "Po co wzgarda i pogarda" w której są słowa, że Jezus, Budda i Kriszna to ta sama droga, a to jest bluźnierstwo. Dobrze, że Szpaku zaczął się wreszcie powoli nawracać i nie pozwala na pogańskie praktyki w katolickiej pielgrzymce.

A co do "smutnych statystyk" to dla mnie jest to sprawa jasna. Ludzie wchodzą w coś, kiedy mają w tym jakiś interes. Kiedy łączą je silne więzy, kiedy mają wspólne wizje, plany. Natomiast stronka ta jest tylko takim zabiciem czasu jako jedna z form rozrywki. Dziś świat daje wiele różnych propozycji. W sytuacji, kiedy hippisi przestali być autentyczni, jak to napisała Kaja, że dywagowanie nad tym, kto jest hippisem, a kto nie, nie może wykraczać poza groteskę. A więc, jeśli to wszystko lipa, wszystko na niby, to co tu ma pociągać?

Offline Profil  

PostWysłany: 16 Sty 2011, 21:43 

Jan napisał(a):
Cydon, mówiąc szczerze, to mi szkoda czasu, by poważnie się tu angażować. Mam ważniejsze rzeczy... A tu zerkam tak tylko od niechcenia i czasami coś dorzucę. W przeciwieństwie do Ciebie, to pielgrzymka zupełnie mnie nie kręci. Nie znajduję w niej nic dla siebie. Jej profil wręcz mnie irytuje. Takie pomieszanie z poplątaniem. Skąd to wiem? Ano z Waszych wypowiedzi na forach. Nie wiem, nie rozumiem co w niej szukają tacy ludzie jak Ty, który masz alergię na tle wiary innych w Boga, czy takie Kajtki, czy nawet Paweł Czekalski, który sobie zdawał z tego sprawę, że żerują na katolikach, którzy otwierają przed nimi swe domostwa i przyjmują ich jako wiernych katolików. A według mnie to ci ludzie robią to zupełnie z innych względów. Po prostu jest to dla nich frajda, możliwość rozpusty itd. itp. Dziwię się, że mają jeszcze do Szpaka pretensję o to, że na katolickiej pielgrzymce nie mogą czcić demonów poprzez czantowanie hinduskich mantr. Dziwię się też małemu, dlaczego ma pretensję do Szpaka, że a pielgrzymce, która jest kultem religijnym katolików, on chce śpiewać piosenkę heretycką "Po co wzgarda i pogarda" w której są słowa, że Jezus, Budda i Kriszna to ta sama droga, a to jest bluźnierstwo. Dobrze, że Szpaku zaczął się wreszcie powoli nawracać i nie pozwala na pogańskie praktyki w katolickiej pielgrzymce.

A co do "smutnych statystyk" to dla mnie jest to sprawa jasna. Ludzie wchodzą w coś, kiedy mają w tym jakiś interes. Kiedy łączą je silne więzy, kiedy mają wspólne wizje, plany. Natomiast stronka ta jest tylko takim zabiciem czasu jako jedna z form rozrywki. Dziś świat daje wiele różnych propozycji. W sytuacji, kiedy hippisi przestali być autentyczni, jak to napisała Kaja, że dywagowanie nad tym, kto jest hippisem, a kto nie, nie może wykraczać poza groteskę. A więc, jeśli to wszystko lipa, wszystko na niby, to co tu ma pociągać?

Takie Kajtki to dla Jezusa ludzie, Janie...

Offline Profil  

PostWysłany: 16 Sty 2011, 21:53 
Awatar użytkownika

Cydon napisał(a):
alicja napisał(a):

Cydon

Broń cię Panie Boże!... dobrzy!?... jak nie mają swoich ściąg to leżą ... kiedyś próbowali rozmawiać ze mną, ale "góra" nakazała im omijać mój dom z daleka... Poza tym mam za sobą bardzo smutne doświadczenie. Nie będę opisywała szczegółów. Zbyt bolesne dla mnie, bo skończyło się samobójstwem mojej drogiej przyjaciółki. Na ostatnie spotkanie przyszła w obstawie "jasnooświeconych", by mi powiedzieć, że koniec z naszą przyjaźnią, bo do lepszego świata idzie ... wystarczył rok ...

A co do cytatów z Pisma.

Męczący i nudny jest dla mnie chiński film, bo nie rozumiem ani języka, ani obrazów, ani kultury, ani tradycji, itp, itd. Przypuszczam jednak, że gdybym poczyniła więcej starań - to i ta kultura by mnie zachwyciła swoją oryginalnością. Podobnie jest z rozumieniem Słowa Bożego. Bez dobrej woli i wysiłku umysłu ono również będzie postrzegane podobnie.

;) ... no i JESTEM NIEPRZECIĘTNA - bo lubię, gdy ktoś mi Słowo Boże zacytuje. Z jednym się jednak mogę z Tobą zgodzić - tak samo nie lubię zbytniego żonglowania. SŁOWO BOŻE NIE MOŻE BYĆ KARTĄ PRZETARGOWĄ DLA NIKOGO W ŻADNYM WYPADKU! ...ale to już kolejny temat do rozmowy. HeY

Offline Profil  

PostWysłany: 16 Sty 2011, 22:56 

Kaju, dlaczego zmieniłaś sens mojego zdania? Czyżbyś przeczytała tylko "...czy takie Kajtki..." na co odpowiedziałaś: "Takie Kajtki, to dla Jezusa ludzie, Janie..."
Jeśli chce się kogoś na siłę upupić, to jest to niewątpliwie jeden ze skuteczniejszych sposobów, a jednocześnie sposób na pogarszanie "smutnych statystyk". Bo z podobnych względów odszedł z tej stronki Belfegor.
Napisałem do Cydona: Nie wiem, nie rozumiem, co w niej szukają tacy ludzie jak Ty!!! który masz alergię na tle wiary w Boga, czy takie Kajtki - w domyśle którzy też mają alergię podobnie jak Cydon do wiary w Boga, choć w trochę łagodniejszej formie.
I taki był sens Kaju tego zdania. Natomiast Ty zasugerowałaś, jakobym ja nimi pogardzał z innego powodu. A ja w ogóle nimi nie pogardzam, tylko nie rozumiem ludzi niewierzących, czy wręcz walczących z wiarą chrześcijańską, którzy chodzą na pielgrzymkę katolicką i jeszcze się chcą na niej szarogęsić, zamiast zachować się lojalnie.

Offline Profil  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 188 posty(ów) ]  Moderator: puniek Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 19  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości