„Przyjście Pana jest bliskie. Jak było za dni Noego, tak będzie i za przyjścia Syna Człowieczego. Jak w czasie przed potopem ludzie jedli, pili, żenili się i za mąż wydawali, aż do dnia w którym Noe wszedł do Arki i nie spostrzegli się, aż przyszedł potop i pochłonął wszystkich, tak będzie również z przyjściem Syna Człowieczego. Mt 24, 37-39 Albowiem jak błyskawica zabłyśnie na wschodzie, a świeci aż na zachodzie, tak będzie i z przyjściem Syna Człowieczego.” Mt 24,27
http://www.youtube.com/watch?v=Ck6aji4bdWU„Czuwajcie, bo nie wiecie w którym dniu Pan wasz nadejdzie. Mt 24,42 Wtedy dwóch będzie na polu: jeden będzie wzięty, drugi zostawiony. Dwie będą mleć na żarnach: jedna będzie wzięta, druga zostawiona.” Mt 24,40-41
http://www.youtube.com/watch?v=wlz79qOLnss„Zanim to wszystko nadejdzie będziecie słyszeć o wojnach i pogłoskach wojennych, ale nie trwóżcie się, to musi się stać. Powstanie naród przeciw narodowi. Będzie głód i zaraza, a miejscami trzęsienia ziemi. Mt 24,6-7 Biblia zapowiada też prześladowania chrześcijan. Wtedy wydadzą was na udrękę i będą was zabijać, i będziecie w nienawiści wszystkich narodów z powodu mego imienia. Wówczas wielu zachwieje się w wierze, a ponieważ wzmoże się nieprawość, a oziębnie miłość wielu. Lecz kto wytrwa do końca ten będzie zbawiony. A ewangelia będzie głoszona po całej ziemi na świadectwo wszystkim narodom. I wtedy nadejdzie koniec. A gdy ujrzycie ohydę spustoszenia, o której mówił prorok Daniel – kto czyta niech rozumie. Będzie bowiem wówczas wielki ucisk jakiego nie było od początku świata.”
„Spójrzcie, jak wszystko się wypełnia, jednoczy się Europa. Następuje globalizacja świata. Na naszych oczach przygotowuje się system elektronicznego pieniądza i elektronicznej identyfikacji za pomocą elektronicznych chipów. Ale to zostało zapowiedziane w Biblii. Bestia, czyli rząd światowy sprawia, że wszyscy mali i wielcy, bogaci i biedni, wolni i niewolnicy otrzymają znamię na prawą rękę, lub na czoło i że nikt nie może kupić ni sprzedać, kto nie ma znamienia – imienia Bestii, lub liczby jej imienia. Tu jest potrzebna mądrość. Kto ma rozum, niech liczbę Bestii przeliczy. A liczba to bowiem człowieka. A liczna jego 666.” Ap 13,16-18
http://www.youtube.com/watch?v=gSP-sfGCehAW ten sposób powstanie globalna okupacja świata, na której czele z rządem światowym, który Biblia nazywa Bestią, a będzie kierował nim wybitny geniusz ludzki, konkurent Chrystusa, który siebie ogłosi mesjaszem i bogiem i zasiądzie w odbudowanej świątyni jerozolimskiej. Biblia mówi: „Nastąpi odstępstwo i objawi się człowiek grzechu, syn zatracenia który się sprzeciwia i wynosi się ponad wszystko i tym, co odbiera cześć, tak że zasiądzie w świątyni Boga dowodząc, że sam jest bogiem. Albowiem już działa tajemnica bezbożności. Niech tylko ten, co teraz powstrzymuje ustąpi miejsca, wówczas ukaże się Niegodziwiec, którego Pan Jezus zgładzi tchnieniem swoich ust i w niwecz obróci swym objawieniem swego przyjścia.(…)” 2 Tes 2,3-12
http://www.youtube.com/watch?v=pklr44_w-7QBiblia w Starym Testamencie nazywa niewierny lud pierwszego przymierza Nierządnicą. W Apokalipsie również czytamy o Nierządnicy, którą jest niewierna oblubienica Chrystusa, czyli niewierny Kościół.
Biblia przedstawia cudzołożny kościół jako Nierządnice siedzącą na Bestii. Bestią jest władza świecka – polityczna, ale ta władza światowa – jak mówi Biblia – tylko do pewnego czasu Bedzie ją toletować nosić na swym grzbiecie. „Ale będzie ją nienawidzić i sprawi, że będzie spustoszona i naga. I będą jedli jej ciało i spalą ją ogniem, bo Bóg natchnął ich serca, aby wykonali Jego zamysł i to jeden zamysł wykonali i dali Bestii królewską swą władzę, aż Boże słowa się spełnią” Ap 17, 1-17
Już teraz widzimy nienawiść do Kościoła na całym świecie. Kiedy nastanie władza globalna, wówczas cały majątek Kościoła zostanie zarekwirowany, a wierni chrześcijanie zejdą do podziemia. Wówczas globalistyczny rząd wystąpi przeciwko nim: „Ci będą walczyć z Barankiem, a Baranek ich zwycięży, bo Panem jest panów, a także i ci, którzy z nim są: powołani, wybrani i wierni.” – czyli wierny prawdziwy Kościół Chrystusowy – wierna oblubienica Baranka. Ap 17,14
O tych sprawach Duch Święty mówił w proroctwach w bazylice św. Piotra w Rzymie podczas Eucharystii zamykającej konferencję charyzmatyczną w czerwcu 1975r. (dzień Zielonych Świąt) „Ponieważ was kocham, chcę wam pokazać, co robię dzisiaj dla świata. Chcę was przygotować na to, co ma przyjść. Dni ciemności przychodzą na świat, dni utrapienia… Domy, które teraz stoją nie będą stały. Podpór, które ma teraz mój lud, nie będzie. Chcę, byście byli przygotowani mój ludu, chcę, byście znali tylko Mnie, byście byli Mi wierni i zjednoczyli się ze mną w sposób głębszy, niż kiedykolwiek przedtem. Poprowadzę was na pustynię… Obedrę was ze wszystkiego, na czym teraz polegacie, tak, byście polegali tylko na Mnie. Czas ciemności przychodzi na świat, ale czas chwały przychodzi dla mojego Kościoła, czas chwały przychodzi dla mojego ludu. Wyleję na was wszystkie dary Mojego Ducha. Przygotuję was na walkę duchową. Przygotuję was na czas ewangelizacji, jakiej świat nigdy nie widział…
I kiedy nie będziecie mieli niczego oprócz Mnie, będziecie mieli wszystko: ziemie, pola, domy, braci i siostry, miłość, radość i pokój, więcej niż kiedykolwiek przedtem. Bądźcie gotowi mój ludu. Chcę was przygotować… Potrzebujecie ode mnie mądrości, której jeszcze nie macie. Potrzebujecie mocy mojego Świętego Ducha w taki sposób, w jaki jeszcze nie macie. Potrzebujecie zrozumienia mojej woli i dróg, jakimi działam, takiego, jakiego jeszcze nie posiadacie. Otwórzcie wasze oczy, otwórzcie wasze serca, aby się przygotować na mnie i na dzień, który teraz zacząłem. Mój Kościół będzie inny, mój lud będzie inny. Przyjdą na was trudności i próby. Komfort, który teraz znacie, będzie daleko od was, ale komfort, który będziecie mieli, będzie pocieszeniem mojego Ducha Świętego. Przyślą po was, aby odebrać wam życie, ale Ja was osłonię.”
A GDY SIĘ TO DZIAĆ ZACZNIE NABIERZCIE DUCHA I PODNIEŚCIE GŁOWY, PONIEWAŻ ZBLIŻA SIĘ WASZE ODKUPIENIE. Łk 21,28