A. Szpaku napisał(a):
W DZIENNICZKU ŚW. S. FAUSTYNY można przeczytać urywek odpowiedni do dzisiejszego Wielkiego Piątku: "Pan dał mi poznać, jak niepojęta chwała czeka dusze, która jest podobna do Jezusa cierpiącego tu na ziemi. Taka dusza będzie miała podobieństwo do Jezusa w Jego chwale. Ojciec niebieski o tyle nasze wielbi i uznaje o ile będzie w nas widział podobieństwo do Syna Swego. Zrozumiałam, że to upodobnienie się do Jezusa jest nam dane tu na ziemi. Widzę dusze czyste i niewinne, na które Bóg wywiera swą sprawiedliwość i DUSZE TE SĄ OFIARAMI, KTÓRE PODTRZYMUJĄ W ISTNIENIU TEN ŚWIAT I UZUPEŁNIAJĄ TO CO NIE DOSTAWAŁO MĘCE JEZUSA".
KTO NIE POTRAFI CIERPIEĆ NIE POTRAFI KOCHAĆ to jedna z sentencji z albumu Jana Dareckiego Jano, który właśnie ukończył pisanie książki nt. mistyki chrześcijańskiej, ruchu hipisowskiego, a także A. Szpaka i pielgrzymki. Dłuższa rozmowa z Jano niebawem na stronie wraz z reportażem z corocznego zlotu zakapiorów i hipisów w Bieszczadach. Dziękując wszystkim za zlot w Krakowie (szczególnie gospodarzom w Tyńcu), pozdrowiam z zimnych aczkolwiek kwitnących jabłonią Bieszczad - Kaja
(Musiałam użyć dawnych uprawnień administratora ponieważ mam tu słaby internet.)