Ostatnia wizyta: Obecny czas: 22 Gru 2024, 20:12

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: HEYKA
PostWysłany: 09 Maj 2011, 13:35 
Awatar użytkownika

Mała napisał(a):
Z wielką radością i wzruszeniem trafiłam na ślad Szpaka w necie,człowieka który jest nieodłącznym elementem mojej młodości a i później dalszego funkcjonowania.Opowiadałam chyba z milion razy o nim swoim dzieciom, zawsze dając Go jako przykład kapłana,który jest dla ludzi,my wówczas zbuntowani,pokręceni zawsze byliśmy odpychani za wygląd,za przekonania,za pacyfki,koraliki itp.Tylko On potrafił nas tolerować i kochać takimi jakimi byliśmy na prawdę i za to my kochaliśmy go szczerze.pamiętam go jak siedział otoczony ludźmi i zawsze cierpliwie tłumaczył,wyjaśniał a Msze św. w których wówczas brałam udział to już mistrzostwo świata,nigdy więcej już nie było mi dane tak przeżyć mszy,kiedy głośno mogliśmy mówić swoje modlitwy,swoje prośby,to było niesamowite przeżycie,pełne wzruszenia ale i tez poczucia wspólnoty,która była nam potrzebna.Dzieki temu,że mogłam wówczas czerpać tak wiele z tego człowieka ,nauczyłam się szacunku przede wszystkim do siebie,własnego zdania i do innych ludzi tego samego uczę teraz moje dzieci i jestem przekonana,że kiedyś wezmę je aby poznały osobiście Księdza Szpaka bo to człowiek przez duże C .Chciałabym tu jeszcze wtrącić do tego co napisała Ala i wymieniła tylu cudownych ludzi ja bym jeszcze tu dorzuciła Misia,Fazzi dokładnie nie pamiętam ich ksywek byli chyba z Wrocławia,ale pamiętam ich- wspaniali przyjaciele, a i jeszcze jedno z wielką duma czytam o Adamie Mioduchowskim =Admim to0 wspaniałe,że można sie tak podnieść i służyć sobą innym. Pozdrawiam was wszystkich ogromnie

Hej dziewczyny ! (Jest jeszcze Mała z Chojnic). Podobno dobre jak i złe słowa oraz uczynki do nas wracają. Puniek jutro wraca ze szpitala i zaproponował, że utworzy chronologicznie galerię zdjęć ze zlotów i pielgrzymek. Jeśli ktoś ma ochotę dołożyć coś z własnych zbiorów to jego mail:
piciatek@interia.pl

:P Buziaki :P

Offline Profil  

Temat postu: Re: ZACHWYCAJĄCE INDIE
PostWysłany: 09 Maj 2011, 14:06 

hehehe tak akurat Mała to nie oryginalna ksywka,ja sama znam jeszcze parę małych,ale cóż zrobić tak mnie nazywali i już.Ja osobiście zdjęć nie mam,po wielu wędrówkach i przeprowadzkach zgubiłam cenny album gdzie miałam przecudowne {unikatowe}zdjęcia z Brodnicy i Zlotu w Radomiu {nie pamiętam który to rok}ale jeśli ktoś takowe ma i wrzuci na pewno z zapartym tchem obejrzę

Offline Profil  

Temat postu: Re: ZACHWYCAJĄCE INDIE
PostWysłany: 09 Maj 2011, 15:50 
Awatar użytkownika

Mała napisał(a):
hehehe tak akurat Mała to nie oryginalna ksywka,ja sama znam jeszcze parę małych,ale cóż zrobić tak mnie nazywali i już.Ja osobiście zdjęć nie mam,po wielu wędrówkach i przeprowadzkach zgubiłam cenny album gdzie miałam przecudowne {unikatowe}zdjęcia z Brodnicy i Zlotu w Radomiu {nie pamiętam który to rok}ale jeśli ktoś takowe ma i wrzuci na pewno z zapartym tchem obejrzę

Do Brodnicy to i ja jeździłam, bo to moje okolice :P
Pewnie tak ze 2 lata temu ;)
ups 20. :roll:

Offline Profil  

Temat postu: Re: HEYKA
PostWysłany: 10 Maj 2011, 08:10 

czekaj czekaj,ja ostatni raz byłam w Brodnicy bodajże w 89 roku....o matko to chyba nie możliwe heheh to już tyle lat....a mam przed oczami kolorowy tłum który kroczy z pola namiotowego w stronę miasta....
jak sie tu dobrze rozgoszczę to dam jakieś swoje foto i dodam dane ale na razie jeszcze sie motam..

Offline Profil  

Temat postu: Re: HEYKA
PostWysłany: 10 Maj 2011, 12:08 
Awatar użytkownika

Heyka ! w Brodnicy 89 r to zdaje się była ta słynna rozróba z rozwaleniem radiowozu.
dla zainteresowanych:
http://www.youtube.com/watch?v=BgXeGNr3 ... laynext=10
Z tego co pamiętam to Szpakowi także się kiedyś oberwało i to za hippisa :!:

Offline Profil  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ]  Moderator: puniek

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 16 gości