Ostatnia wizyta: Obecny czas: 22 Gru 2024, 20:36

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Natanek
PostWysłany: 11 Cze 2011, 19:03 

magdziula napisał(a):
Kard. Stanisław Dziwisz pozbawił ks. Piotra Natanka misji kanonicznej do nauczania w Uniwersytecie Papieskim Jana Pawła II w Krakowie. Oświadczenie w tej sprawie pojawiło się na stronie Archidiecezji Krakowskiej.

http://www.youtube.com/watch?v=SpDx5Z-o ... r_embedded

Kurcze, to co teraz dawać na facebooka żeby być cool ;) ???

Ptica napisał(a):
W takiej postawie można łatwo wpaść w obsesję grzeszności i doszukiwać się jej na każdym kroku. Wybacz, ale nie mam ochoty na zastanawianie się, czy czarne paznokcie to już "niebezpieczny syndrom"... Życzę więcej zaufania do ludzi i samego siebie...

Widzę, że nie kojarzysz faktów. To nie ja podniosłem problem czarnych paznokci, ale zwróciłem tylko uwagę na to, co jest przedmiotem szyderstw naśmiewców ks.P.Natanka, którzy żeby być cool gotowi są zniszczyć CZŁOWIEKA.

Offline Profil  

PostWysłany: 11 Cze 2011, 19:14 
Awatar użytkownika

Nie chodziło mi o to. Dla mnie ten człowiek jest chory psychicznie, widać to gołym okiem, a ludzie robią z niego widowisko. Gdyby kościół od niego się nie odwrócił to ja bym się wypisała. Bardzo mnie cieszy ta decyzja.

Offline Profil  

PostWysłany: 12 Cze 2011, 10:31 

Powiadasz, że dla Ciebie "ten człowiek jest chory psychicznie" - i że - widać to gołym okiem. Otóż identyczne sądy ludzie wygłaszali o Panu Jezusie. Jak czytamy w Ewangelii wg. Marka: "Potem Jezus przyszedł do domu, a tłum znów się zbierał, tak że nawet posilić się nie mogli. Gdy to posłyszeli jego bliscy (matka i Jego bracia Mk 3, 31) wybrali się, żeby Go powstrzymać. Mówiono bowiem: Odszedł od zmysłów." Mk 3, 20-21
Podobnie czytamy też u Jana: "Wielu spośród nich mówiło: On [Jezus] jest opętany przez złego i odchodzi od zmysłów." Jan 10, 20
Jak widać ludzie żyjący w czasach Jezusa też "widzieli to gołym okiem". Czyli nic się nie zmieniło.
Pan Jezus mówił do swoich uczniów: Sługa nie jest większy od swego pana. Jeśli Mnie prześladowali to i was prześladować będą. Jan 15,20
Z apostołów też drwiono sobie mówiąc "Upili się młodym winem" Dz 2,13

Księże Piotrze! Błogosławiony jesteś, gdyż Pan Jezus powiedział:

Image

"Błogosławieni jesteście, gdy ludzie was znienawidzą i gdy was wyłączą spośród siebie, gdy zelżą was i z powodu Syna Człowieczego podadzą w pogardę wasze imię jako niecne; cieszcie się i radujcie w owym dniu, bo wielka jest wasza nagroda w niebie. Tak samo bowiem przodkowie ich czynili prorokom, którzy byli przed wami." Łk 6,20-26

Na koniec piosenka:
http://www.youtube.com/watch?v=TqdZl-rArSI

Offline Profil  

PostWysłany: 28 Cze 2011, 19:08 

Zobaczcie, jak stara wieszczka od druidów się nie myli. Podczas oglądania tego filmu, jak również i po nim wszystkim oglądającym życzę przyjemnych impresji.

http://www.youtube.com/watch?v=i7VvCQUCj4I

Zbuntowany

Offline Profil  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ]  Moderator: puniek Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 17 gości