Jeśli chodzi o emotikiony z rogami i inne tego typu symbole, to wszystko zależy z jaka intencją są używane myślę, że mają one moc o ile w nią wierzymy - czyli chcemy by ja miały. Tak samo krzyż, czy komunia działa tylko na zasadzie wiary. Co do satanizmu to przygotowuję właśnie rozmowę z Metalem z naszej pielgrzymki, który zna niestety temat z autopsji. Można palić biblię itd. np. dla skandalu, poklasku i nie być satanistą, a można się niczym nie wyróżniać- chodzić w tzw. garniturze, a nim być w istocie. Kwestia nie w symbolach, tylko w pierwszym przykazaniu - Nie będziesz miał cudzych Bogów przede mną. Satanistą jest przede wszystkim ten, kto siebie uważa za Boga. Tego zdania jest Metal, a ja się podpisuję, choć nie jestem wielką znawczynią tematu.
Z tego co słyszałam, to ze zgłaszających sie do egzorcystów ludzi, tylko kilku na tysiąc, faktycznie potrzebuje ich pomocy - reszta zwykłej rozmowy, lub lekarza - więc chyba nie ma co przesadnie się nakręcać. Wystarczy skupić się na Jezusie. Na trasie naszej pielgrzymki przyszłorocznej będzie parafia Dólsk - a w niej egzorcysta i wspólnota ludzi z całej Polski, wspierająca go, która obiecała zebrać się na nasz przyjazd, by modlić się w naszych intencjach. Poza tym chciałam skromnie zauwazyć, że nasza strona nie ogranicza sie wyłacznie do treści chrześcijańskich, tak samo jak Pielgrzymka Młodzieży Różnych Dróg jest otwarta dla wszystkich.
Co do aniołów to faktycznie powinnam napisać zdecydowanie zamiast brutalnie.