## ## IZZAK GOLDSTEIN WPADŁ NA JEDNEGO ZE SWYCH KUZYNÓW W NOWYM JORKU -jak tam u ciebie ? -nie słyszałeś-zapytał kuzyn .Jestem wspólnikiem w firmie ,,GOLDSEIN & MURPHY ,,. ,,GOLDSTEIN & MURPHY ,, czyż to nie cudowne !to właśnie na tym polega Ameryka : ludzie różnych narodowości prowadzą wspólne interesy .Ale wyznam ci , że jest to trochę niespodzianką . -To ty nazywasz to niespodzianką ? -cóż ,mam dla ciebie większą niespodziankę .Jestem murphy. A DE MELLO.
ETYKIETKA. (etykietki ) JEST TO ZWIĄZANE Z NASTĘPNYM GRZECHEM NISZCZĄCYM IDEĘ RUCHU HIPIE . LUDZIE CZĘSTO ŻYJĄ ETYKIETAMI , TO ICH ŻYCIE . ŻYWIĄ SIĘ NIMI . EGZYSTUJĄ NIMI. OTWIERAJĄ LEWE OCZKO RANKIEM I ZAMYKAJĄ WIECZORKIEM ETYKIETKAMI . TO ŹLI LUDZIE LUB BARDZO ZAGUBIENI W SWOICH WYIMAGINOWANYCH WARTOŚCIACH . NAWET W INTERNECIE NP. PRZYKLEJAM SOBIE ETYKIETKĘ HIPISA : ,, jestem mądrym(ą) i autentycznym(ą) polskim hipisem i proszę się liczyć z moim zdaniem. byłem(am) w ruchu od początku jego powstania ! ŻABKI ŚMIESZKI TAK MAJĄ ORAZ SŁONIE I DZIOBAKI . CI OSTATNI : to lepiej bez wszystkich tomów historii filozofii pana Tatarkiewicza nie podchodź do niego. ,, ni masz ,, szans przyjacielu . Powinieneś mieć też wszystkie książki pana Kępińskiego .
postscriptum. nie napiszę kto dla mnie jest słoniem ,a kto dziobakiem . Nie chcę się włóczyć po sądach. Wiadomo ,że słoń ,a dziobak to dziobak.
|