Ostatnia wizyta: Obecny czas: 22 Gru 2024, 23:17

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 188 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5 ... 19  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: KOŚCIÓŁ ULICZNY
PostWysłany: 14 Lis 2010, 17:38 
http://www.youtube.com/watch?v=gP0BGQypzQ8

Nabożeństwo w metro centrum Warszawa - kościół uliczny. POLECAM!

Temat postu: Re: ROZSTAJE
PostWysłany: 14 Lis 2010, 23:11 
Gość napisał(a):
http://www.youtube.com/watch?v=gP0BGQypzQ8

Księża muszą wyjść na ulicę do ludzi. Do marketów...

PostWysłany: 15 Lis 2010, 07:18 

... i wszędzie tam, gdzie są potrzebni. Nie mam nic do miejsc, gdzie ludzie wciąż biegną i biegną... ale ja mam również potrzebę bycia w cichych murach świątyni. Więc jak "wyjdą", to też niech "przyjdą".... A DUCH BOŻY NIECH ICH PROWADZI, BO "LISY MAJĄ SWOJE NORY, A PTAKI SWOJE GNIAZDA"... A kapłan ... niekoniecznie... Pozdrawiam - alicja :)

PostWysłany: 15 Lis 2010, 08:32 
Awatar użytkownika

... na różnych drogach i w różnych miejscach można spotkać Boga. Problem jednak nie w miejscu, ani nie w drodze, ale w sercu człowieka. Pozdrawiam - alicja

Offline Profil  

Temat postu: Re: KOŚCIÓŁ ULICZNY
PostWysłany: 15 Lis 2010, 17:41 
[quote="Gość"]http://www.youtube.com/watch?v=gP0BGQypzQ8

CZY TO TY POLECASZ, ZBUNTOWANY?
PRZYZNAM SIE, ZE BARDZO NIE LUBIE TAKICH EGZALTOWANYCH PROROKOW - TAKI PODNIESIONY GLOS KOJARZY MI SIE RACZEJ Z DOPALACZAMI - TAKI "SPEED" TO TEZ CECHA AMERYKANSKICH TELEEWANGELISTOW - ALE CZESTO TO TYLKO SLOMIANY OGIEN.
CHOC KTO WIE - INTENCJA SIE LICZY...

Herbert

PostWysłany: 15 Lis 2010, 17:43 
Awatar użytkownika

Gość napisał(a):

... i wszędzie tam, gdzie są potrzebni. Nie mam nic do miejsc, gdzie ludzie wciąż biegną i biegną... ale ja mam również potrzebę bycia w cichych murach świątyni. Więc jak "wyjdą", to też niech "przyjdą".... A DUCH BOŻY NIECH ICH PROWADZI, BO "LISY MAJĄ SWOJE NORY, A PTAKI SWOJE GNIAZDA"... A kapłan ... niekoniecznie... Pozdrawiam - alicja :)

Nie chodziło mi o to, żeby całkiem zlikwidować kościoły, ale jedynie żeby księża wyszli do ludzi, tak jak ten np. o którym głośno ostatnio:
http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/ksiadz ... 59623.html

Offline Profil  

PostWysłany: 15 Lis 2010, 17:46 
Dotknąłeś mnie do żywego. Jak można tak wspaniałych ludzi nazywać egzaltowanymi. TO słowo powinno być zakazane. Szkoda, że nie mogę napisać co myślę o takich ludziach, którzy nie lubią wspaniałych, żywych ludzi przemawiających sercem. Dla mnie są to skrajni sztywniacy, lodówy. Brak mi po prostu słów. Jesteś ewangelikiem, a nigdy nie czytałeś: "Bądźcie płomiennego ducha". No nie, brak mi słów. Uważam, że powinno się takich do więzienia zamykać, którzy używają najokropniejszego słowa jakim jest nazwanie kogoś egzaltowanym, bo jest to sztywniactwo jak na cmentarzu.

PostWysłany: 15 Lis 2010, 17:48 
Administrator
Awatar użytkownika

odnośnie powyższego Dla wielbicieli ulicy:
http://www.impresariat.teatr-a.art.pl/i ... -id-1.html

Offline Profil  

PostWysłany: 15 Lis 2010, 17:53 
Awatar użytkownika

No, no chyba zostanę na dłużej :lol:
Jestem kloszardem z ul. Krokodyli
Czy to Ten Zbuntowany od filmu i krzyża?

Offline Profil  

PostWysłany: 15 Lis 2010, 17:58 
Gość napisał(a):
Dotknąłeś mnie do żywego. Jak można tak wspaniałych ludzi nazywać egzaltowanymi. TO słowo powinno być zakazane. Szkoda, że nie mogę napisać co myślę o takich ludziach, którzy nie lubią wspaniałych, żywych ludzi przemawiających sercem. Dla mnie są to skrajni sztywniacy, lodówy. Brak mi po prostu słów. Jesteś ewangelikiem, a nigdy nie czytałeś: "Bądźcie płomiennego ducha". No nie, brak mi słów. Uważam, że powinno się takich do więzienia zamykać, którzy używają najokropniejszego słowa jakim jest nazwanie kogoś egzaltowanym, bo jest to sztywniactwo jak na cmentarzu.

OWSZEM, CZYTALEM. ALE PLOMIENNY DUCH I PLOMIENNE UCZUCIA TO NIEKONIECZNIE TO SAMO!
NO COS, TO CHYBA TEZ SPRAWA GUSTU, LUB STYLU. NP. CICHY SPIEW PRAWOSLAWNY BARDZIEJ BUDZI MNIE DUCHOWO NIZ KAZANIE TELEEWANGELISTOW!
NIE CHCIALEM CIE DOTKNAC. ALE ZEBY OD RAZU DO WIEZIENIA, NA CMENTARZ? - Herbert

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 188 posty(ów) ]  Moderator: puniek Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5 ... 19  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości