294. Pomyśl pewnego wtorkowego dnia o godz.15 / 16 trochę o sobie np. o tym , gdy będąc na głodzie narkotykowym uda się Tobie załatwić działkę .Co wtedy zrobisz ? Na pewno schowasz ją nawet przed osobą którą kochasz . Masz świadomość, że jeżeli pukniecie we dwoje , to wam obojgu nie zlikwiduje głodów . Tak więc głód ze swej natury , czyni Ciebie podatną na emocjonalne zawirowania , które najczęściej bardzo źle mogą mówić o Tobie . Jeżeli jesteś zniewolona , a głód jest zniewoleniem , to nie jesteś szczęśliwa . Tragedią głodu po NN jest to , iż jeśli nie zostanie on zlikwidowany , to staje się początkiem reakcji łańcuchowej Twoich życiowych nieszczęść na dzień dzisiejszy. Jeżeli zlikwidujesz go , to staje się początkiem reakcji łańcuchowej Twoich życiowych nieszczęść na dzień jutrzejszy. Zlikwidować nie oznacza , że jesteś szczęśliwa - zwykle stan przyjemności z dnia na dzień trwa coraz krócej , potem następuje czasowe , totalne znudzenie NN ; towarzyszy mu zawsze , co jest oczywiste , lęk , iż można całkowicie utracić stan fikcyjnej szczęśliwości. Na pewno mnie zapytasz , czy nie można zatrzymać na określonym poziomie działanie stanu , powiedzmy ; iluzorycznego stanu szczęśliwości ? Ależ oczywiście . Możesz zatrzymać na poziomie takim jak chcesz, ale ja Tobie tej tajemnicy , owiniętej siecią upokarzającego koszmaru nie zdradzę . Tylko głupiec udziela rad. Byłbym dupkiem , bo ceną zatrzymania atrofii fikcyjnej szczęśliwości , jest utrata szczęścia na zawsze. Ja je utraciłem i tak bardzo boję się o Ciebie, bo możesz zaryzykować i dojść sama do odkrycia tej tajemnicy , lecz końcowy wynik będzie taki sam jak mój. Pomyśl tylko. Natura GŁODU po NN jest taka , że nawet jeśli dzisiaj się uda go Tobie zaspokoić, to za kilka dni nie będziesz miała kasy lub delader sprzeda Tobie gówno i głodu nie zaspokoisz. Będzie to Ciebie dręczyć i uczyni nieszczęśliwą. Całkowite zwycięstwo nad głodem jest niemożliwe. Jak woda nie może istnieć bez wilgoci , tak głód bez poczucia nieszczęścia. Nie znam też takiego narkomana , który znalazłby receptę , jak można zatrzymać stan tej chwilowej szczęśliwości bez walki , obaw, lęków , wcześniej lub później nie ponosząc klęski . Istnieje tylko jeden sposób wygrania z głodem. Zapytasz jaki ? A ja Ciebie zapytam , po co ja się z satysfakcją wysilam się i piszę ten poradnik ? Nie znasz odpowiedzi ? Nie możesz jej znać , bo zabawa się jeszcze nie skończyła. Zapytasz się , jaka zabawa ? A ja się zapytam , czy Narkotykowa Noc zostawiła Tobie trochę intelektu , jeżeli tak , to przeczytaj jeszcze raz refleksję numer osiem i trzysta osiemnaście ? Narkotykowa Noc STWORZYŁA W NAS TAK POTĘŻNY GŁÓD PSYCHICZNY , że [ CHCIAŁBYM ABYŚ TO BYŁA TY ] tylko niektórym z NAS uda się od niej odejść. Odczujesz TEN GŁÓD dopiero gdy przestaniesz ją sobie wstrzykiwać i będziesz miała poczucie bezradności. Ona przywiązuje nas do życia , a MY CHCEMY ŻYĆ. W tej refleksji ukazałem także dobre strony NN. Dzięki niej poznajesz słowo PAT. PAT. Małe postscriptum. Głód jest silniejszy od człowieczeństwa , ale głód może zwyciężyć głód.
|