OD AUTORA.
Przygoda z poradnikiem miała swój początek , kiedy byłem w Ośrodku TERAPII Narkomanów w [ . . . ] i nie mogłem się pogodzić z faktem , że polska terapia tkwi w martwym punkcie i jest BUFONADĄ . Moi Kochani ! Minął już dawno rok 2000 , a my siedzimy 1980 roku ! Napisanie tego poradnika nie zainteresowało żadną instytucję , która jest do tego powołana , a ja miałem wiele osobistych kłopotów chcąc tę ideę zrealizować . Milcząca dezaprobata ! Milcząca dezaprobata Homo Sapiens ! Tam gdzie pojawia się pieniądz zanika pojęcie człowiek , a pojęcie ĆPUNKA nie istnieje ! Narkomania przeszła do porządku dziennego , są ośrodki , fundacje i profilaktyka ? Tylko dlaczego jest coraz więcej ćpunek ? Odpowiem Wam . Wszyscy jesteście ślepcami tak , jak ślepcami są one . Obudzicie się , kiedy Wasza córka będzie już W NARKOTYKOWEJ NOCY. To Wy musicie się obudzić , a nie ćpunki. One już nie mogą obserwować Waszej „ milczącej dezaprobaty ,, . Jest taka wartość o której zapomniała cywilizacja Homo Sapiens , a jest nią bezinteresowne ratowanie każdego życia przed jego koszmarem . To co robię ma sens , a ja nie chcę po raz drugi uczestniczyć w powolnej śmierci mojego ukochanego braciszka . On już znalazł swoje miejsce w kosmosie , a Wasze dziecko może w tej chwili tam zmierza .Czy wam się to podoba czy też nie , gdy będę mógł ,, POTRAFIĆ ,, , to nie pozwolę aby tam dotarło. Ja jestem w Narkotykowej Nocy i pomimo mojego pobytu w niej , będę chciał zatrzymać każde Dzieciątko , które będzie miało ochotę kupić bilet w jedną stronę bez powrotu. TAM NIE MA NIC OPRÓCZ SMUTKU , UPOKORZEŃ , ŁEZ , BÓLU I TĘCZY , będącej w dzień pierwszy kolorem , a w dzień ostatni ciemnością. Nie jestem ani za , ani przeciw narkotykom , lecz nie mogę patrzeć na waszą „pomoc” , która jest tylko wyścigiem po pieniądze przypominającym wyścig szczurów . Chcę też powiedzieć , że nie obchodzi mnie Wasze zdanie o moim pobycie w NARKOTYKOWEJ NOCY , to jest mój wybór pomimo , że teraz bardzo żałuję. Trzeba pomagać , bronić i ratować Wasze córki , bo może nawet nie wiecie , że one już Ćpają i trzy razy pukam w nie malowane drewno prosząc ,, świadomość kosmiczną ,, abym się mylił ! Ostrzegam was ! NARKOTYKOWA NOC , to powolne i nieuchwytne samobójstwo. Wiem , że będę miał kłopoty nawet za to , co piszę , ale mam to gdzieś. Ja nie mam nic do stracenia , a Wy możecie stracić swoje światełko , swoje szczęście i sens swojego życia , którym jest WASZE DZIECKO. Jeżeli jesteś w NN i uda się Tobie przeczytać poradnik , to nieświadomie weźmiesz udział w zabawie i na pewno też odnajdziesz ukryty w nim , ten nieuchwytny sens. Musisz go odnaleźć chyba , że nie jesteś ćpunką, albo już przegrałaś swój czas ? W takim przypadku proponuję zacząć ćpać i dopiero wtedy rozpocząć czytanie nie zapominając , że jest coś takiego, jak myślenie. Nie myśl sobie , że NARKOTYKOWA NOC zrobiła ze mnie imbecyla i nakłaniam Cię do brania narkotyków. Poradnik dla ... jest przeznaczony młodym poetyckim kobietom , które chcą ten drugi , niewinny raz puknąć . Gdy powiesz ,, chcę ,, , jesteś już ćpunką . Jest też dla tych , którzy nie mają już NIC , lecz posiadają w sobie najwspanialsze słowo - N A D Z I E J A . Jest też on dla rodziców. Działanie układów scalonych stosowane w telewizorach nie będzie interesowało prostytutki i Pani , która nią jest , specjalnie nie kupi np. poradnika dla elektroników. [ Absolutnie nie mam nic do prostytutek ; uważam nawet , że to bardzo dobrze, iż takie istoty istnieją . Lubię z nimi rozmawiać . Poza tym , jeżeli ktoś ma żonę której Libido można porównać do radzieckiej lodówki, to co ? ! Co taki pan ma robić ze swoim temperamentem ? Notoryczne onanizowanie się prowadzi do problemów emocjonalnych ! ] . Podczas jednej z rozmów odbytych w przelocie z przedstawicielkami tego najstarszego zawodu jedna z pań , stwierdziła , że [ chyba miała na mnie ochotę, lecz ja jestem biednym hippisem , a teraz też narkomanem ] chce przeczytać poradnik . Po dwóch tygodniach w / w pani oddała mi go i powiedziała, że jestem głupcem. Dodała też , że aby zrozumieć jej stwierdzenie powinienem ją odwiedzić. Tak też zrobiłem . Nie będę opisywał Ci indiańskich zabaw w jej mieszkaniu , które trwały prawie cały tydzień . Specjalnie dla mnie , wzięła urlop z pracy , a jak wiesz w tej branży można samemu sobie taki urlop wystawić. A teraz motto : -Wiesz Puniek , wystarczy tylko dopisać na przykład ,, Poradnik dla prostytutki ,, i będzie dla prostytutki . Może być to poradnik dla zdradzanego męża , alkoholika itd. Rozumiesz ? -Nie rozumiem . Ty chyba jesteś głupcem -Nie rozumiem . Dlaczego jestem głupcem ? -Jesteś głupcem dlatego , że nie rozumiesz , dlaczego nim jesteś . Ten poradnik powinien mieć zupełnie inny tytuł ! -Ja się na to nie zgadzam ! Protestuję ! -Dlatego właśnie jesteś głupcem . On powinien mieć tytuł ,, Profesjonalny drogowskaz życiowych wyborów dla dewiantów ,, . Puniek , musisz z tym skończyć . Szkoda mi Ciebie. -Teraz zrozumiałem . Powinienem przestać ćpać. Rozumiesz mnie WSPANIAŁA MŁODA KOBIETO ! Nie chcesz ćpać i nie będziesz ćpać , to kup sobie książkę pt. ,, LOT NAD KUKUŁCZYM GNIAZDEM ,, , a nie coś CHOREGO napisanego przez jakiegoś faceta , którego iloraz inteligencji jest co najmniej podejrzany, a w dodatku ćpa ! Ponieważ czytasz ten poradnik , jest to dla mnie malutki sygnał o Tobie - powtarzam - dla mnie , a nie dla Ciebie. Masz dzisiaj malutki problem , malutki dzisiaj , a jutro ? Jutro , być może , będziemy musieli się spotkać , a ja tak bardzo bym chciał , aby do tego nie doszło . Nasze spotkanie oznaczałoby tylko jedno . . . ! Przeczytaj jednak ten poradnik , bo ja nie chcę się z Tobą spotkać . Rozumiesz ? Mam , - może nie tak - muszę Cię mieć totalnie gdzieś ! Nie rozumiesz jeszcze tego ? Rozumiesz , to fajnie. Do spotkania na koncercie ,,WILKÓW,,. Wracając do temaciku. Jeśli znajdziesz w poradniku BEZSENS POBYTU W NARKOTYKOWEJ NOCY , to przytulę Cię, pogłaszczę po przepięknych włosach , pocałuję w subtelny policzek i osobiście zaproszę na koncert Roberta Gawlińskiego. Na pewno wiesz dlaczego ? Ty nie będziesz , lub już nie jesteś w NARKOTYKOWEJ NOCY. A hippisi dobrze się mają
|