Z pośród tych kapel i wykonawców Alice Cooper śpiewając piosenkę Cold Etyl [ Zimna Etyl ] rąbał na kilkadziesiąt kawałków naturalnej wielkości lalkę , symulując uprawianie seksu z wijącym się wężem, a czasami wieszanie na szubienicy. Pewnego razu na scenę wskoczył jakiś mężczyzna i próbował zabić Coopera nożem do rozcinania listów . I love the Dead [ Kocham umarłych ] , hymn na część nekrofilli , śpiewał Cooper symulując akt seksualny z naturalnej wielkości lalką. Pomijając styl muzyki , który określa się mianem psychopatycznego, sadomasochistycznego rocka , sam dał się poznać jako walczący homoseksualista. Elton John dla ,, Rolling Stone Magazine ,, powiedział: ,, Nie ma w tym nic złego , jeśli pójdziesz do łóżka z kimś twojej płci . Uważam , że ludzie powinni traktować seks w sposób wolny. Granicą są może kozy. . . Jimi Morrison [ The Doors ] Jacyś dziwni fachowcy twierdzą , że podczas koncertu odsłonił genitalia i podniecał się przez masturbację oraz oralny stosunek z innym członkiem grupy . Dla mnie jest to totalna bzdura ale nie chcę się wykłócać z panami, którzy to napisali. Dla mnie był to ponadczasowy wokalista , kompozytor i autor tekstów.
ROLLING Stones. To co wydarzyło się w Altmont w Kalifornii na koncercie Stonesów , które odbył się w 1969 roku , można z całą pewnością uznać za rytuał satanistyczny. W wywołanej obecnością ,, Aniołów Piekła ,, w atmosferze brutalnej przemocy zginęło wtedy czworo ludzi . Kamery wytwórni Maysles Brothers zarejestrowały wówczas prawdopodobnie najbardziej brutalne sceny, jakie kiedykolwiek utrwalono na taśmie filmowej , i w ten sposób możemy zobaczyć , jaki był stan młodego pokolenia w kulturze rockowej. Podczas tego incydentu Stonesi śpiewali ,, Symphaty for the Devil ,, , niejako przygotowując publiczność do spotkania z diabłem . Na pewno nie jest absurdem myśleć , że zamordowany wtedy Murzyn był ofiarą złożoną szatanowi . Jest to kapela ponadczasowa. Ted Nugent w 1978 roku zapowiedział jedną ze swych piosenek słowami : ,, A oto mała piosenka miłosna . Chciałbym ją poświęcić wszystkim słodkim p . . . z Nashville ,, . Oto fragment tekstu tego utworu : ,, Oh , Nadine , jesteś królową nastolatek , umyj się , szczególnie między nogami ,, .
Queen. Teksty tej kapeli często przepojone są treściami seksualnymi ? Bardzo często Sam Freddy Mercury wyznawał w wywiadach : ,, Na scenie jestem diabłem . Sądzę za kilka lat stracę rozum ,, . I dalej mówił : ,, Gdy występuję na scenie , szczegolną przyjemność sprawiają mi moje ubrania . Ludzie nie oglądają mnie , lecz pokaz mody .Ubieram się jak morderca ale ze smakiem . Czy maluje paznokcie ? Kiedyś używałem lakierów firmy ,, Biba ,, , a teraz wolę ,, Miners ,, . Ludzie myślą , że jestem potworem . Na scenie tak .Ale przede wszystkim jestem przypadkiem społecznym ,, . [ Circus Magazine z 17 marca 1977 , str. 42 ]. Była to ponadczasowa grupa.
|