Ostatnia wizyta: Obecny czas: 22 Gru 2024, 23:02

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 657 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 66  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Czy wierzysz w MIŁOŚĆ?
PostWysłany: 09 Lis 2013, 19:36 
Awatar użytkownika

TROSZKĘ Z INNEJ BECZKI ... :)

Długo się nie odzywałam, bo.... zresztą, sami popatrzcie ...

https://www.youtube.com/user/MillionYou/videos

Tam jest film, który zrobiłam z koleżankami na konkurs ... jak się spodoba ... można głosować ...

"Podążając za π"

Uczeń w nowoczesnej szkole rozwija swoje pasje. Jego wartość jest niezmienna, jak liczba π. Zmieniają się jedynie okoliczności zewnętrzne. W filmie biorą udział uczniowie klas od 1 do 6 SP. Pokazują oni jak ważną rzeczą w nowoczesnej szkole jest wzajemna współpraca i kontakt z naturą. Ona jest źródłem poznania. Nowoczesne sprzęty, wspaniała technologia są jedynie narzędziami w poszukiwaniu niezmiennego π, które jest tu synonimem wartości każdej osoby ludzkiej, której nie można zgubić w procesie wychowania młodego pokolenia.

1. Scenariusz filmu - Małgorzata Żuk
2. Montaż - Anna Włodarczyk
3. Muzyka autorska - Alicja Niedbalska

Offline Profil  

PostWysłany: 10 Lis 2013, 12:30 
Awatar użytkownika

alicja napisał(a):
TROSZKĘ Z INNEJ BECZKI ... :)

Długo się nie odzywałam, bo.... zresztą, sami popatrzcie ...

https://www.youtube.com/user/MillionYou/videos

Tam jest film, który zrobiłam z koleżankami na konkurs ... jak się spodoba ... można głosować ...

"Podążając za π"

Uczeń w nowoczesnej szkole rozwija swoje pasje. Jego wartość jest niezmienna, jak liczba π. Zmieniają się jedynie okoliczności zewnętrzne. W filmie biorą udział uczniowie klas od 1 do 6 SP. Pokazują oni jak ważną rzeczą w nowoczesnej szkole jest wzajemna współpraca i kontakt z naturą. Ona jest źródłem poznania. Nowoczesne sprzęty, wspaniała technologia są jedynie narzędziami w poszukiwaniu niezmiennego π, które jest tu synonimem wartości każdej osoby ludzkiej, której nie można zgubić w procesie wychowania młodego pokolenia.

1. Scenariusz filmu - Małgorzata Żuk
2. Montaż - Anna Włodarczyk
3. Muzyka autorska - Alicja Niedbalska

Ala ale czy to nie ten link?

http://www.youtube.com/watch?v=UwAbPNr6 ... ture=share

Offline Profil  

PostWysłany: 10 Lis 2013, 16:10 
Awatar użytkownika

Kaju, film jest i tu i tu. A tak wogóle, to głosuje się na ten film tam:

PRACE - http://millionyou.com/nowoczesna-edukacja/submissions

"Podążając za π" jest już tam umieszczony - MOŻNA GŁOSOWAĆ :)

PS

Liczę na Was, gdyż nasza mała szkółka nie jest wstanie przebić wielkie szkoły

Offline Profil  

PostWysłany: 13 Lis 2013, 17:31 
Awatar użytkownika

Tam łatwiej znaleźć nasz film i łatwiej zagłosować ...

Głosowanie kończy się 18 listopada

http://millionyou.com/nowoczesna-edukac ... map=%5B%5D

Offline Profil  

PostWysłany: 20 Lis 2013, 20:56 
Awatar użytkownika

Proszę, pomódlcie się za mojego Tatę, który leży w szpitalu bardzo chory. Niech dobry Bóg będzie dla niego łaskawy ...

ODDECH ŚMIERCI ...

Poczułam jej oddech
zimny, bezlitosny, płytki
z coraz dłuższymi bezdechami

nie wróży on nic dobrego
gasi radość i pobudza umysł
do patrzenia głębiej i dalej

znam go, gdyż nie raz
czynił mnie i moich bliskich
bezradną wobec prawdy.

O przemijaniu to pieśń
którą rozumem przyjmuję
choć serce wciąż pyta
...

dlaczego tak trudno przejść
do Twego królestwa ...
Panie panów i Królu królów?

(alicja)

Offline Profil  

PostWysłany: 24 Lis 2013, 09:08 
Awatar użytkownika

Wykonało się ...

Tak powiedział Tato zaraz po śmierci Mamy; dzisiaj ja tak mogę powiedzieć względem Niego.

... rozerwały się więzy śmierci ...

Zmarł w sobotę, 24.11.2013 roku o godzinie 20.15. Telefon ze szpitala zadzwonił o 21 - szej. Pojechaliśmy się jeszcze pomodlić przy jego ciele. Mam w sercu POKÓJ i WDZIĘCZNOŚĆ. Wszystko zamknęło się po Bożemu i to poczytuję sobie za łaskę. Teraz przygotowania do pogrzebu. Zaczynam od jutra rana. Niedzielę mam na przemyślenia ...

Śmierć naprawdę została pokonana... jestem tego pewna!

Offline Profil  

PostWysłany: 25 Lis 2013, 22:41 
Awatar użytkownika

To masz Alu kolejnego Orędownika po tamtej stronie. Cieszę, się że mogłam poznać Twojego Tatę, bo był wspaniałym człowiekiem.
Może tak tam jest? albo jakoś tak?
[Image

Offline Profil  

PostWysłany: 09 Gru 2013, 20:23 
Awatar użytkownika

Może się nie odzywam, ale wszystko toczy się Bożym torem.

Przed nami srebrny jubileusz konsekracji naszego kościoła w parafii. Mnóstwo przygotowań, bo jest to osobliwa biesiada i świętowanie całej parafii ... Wydaliśmy broszurę, zrobiliśmy 46 minutowy film. Postaram się jakoś wrzucić go w internertową przestrzeń ... ale dopiero po premierze :)

Przyjaciółka niedawno powiedziała:

"Pokój nie jest tam, gdzie nie ma trudności, lecz tam - gdzie jest Jezus"

Doświadczam tego pokoju w sobie ... a z trudnościami ... jak zwykle, wciąż mi pod górkę :)

Pozdrawiam, heyka :)

Offline Profil  

PostWysłany: 14 Gru 2013, 11:38 
Awatar użytkownika

RADOSNE OCZEKIWANIE …

Jutro kolejna niedziela adwentu - niedziela RADOŚCI...

Mój przyjaciel, kapłan, poprosił mnie o refleksję na temat RADOŚCI. Wiedział, że jestem w stanie żałoby po śmierci Taty i oczekuję narodzenia bardzo długo oczekiwanej wnuczki, bądź wnuka ...

Widzę młodą matkę w stanie błogosławionym i zastanawiam się na ile ona przeżywa RADOŚĆ w sobie? Czy troska o małe dzieciątko w jej łonie, albo ubogość stajenki, w której ma się ono urodzić nie zabija tego wspaniałego stanu duszy i nie gasi uśmiechu na twarzy? Ból rodzenia również może wystraszyć, bywa przecież różnie. A jednak …

Patrząc na Matkę Jezusa ufam, że uda jej się wytrwać w RADOŚCI OCZEKIWANIA. Przecież ta święta Matka też nie miała lekko; stale narażona na ludzkie niezrozumienie i strach przed biedą nie przestała ani na chwilę śpiewać pieśń RADOŚCI na cześć Boga - Stwórcy Nowego Życia.

Stoję nad grobem kochanej mi osoby. Wszyscy wokół życzą mi siły do przezwyciężenia smutku. Czy jednak zawsze tak musi być?! Czy tylko łzy, ból i cierpienie są siostrami śmierci? A gdzie podziała się ta siostra, która potrafi przezwyciężyć lęk przed śmiercią i zamienić go na radość ponownego spotkania.

Często o tej siostrze zapominamy, a przecież w tym wydarzeniu właśnie ona powinna usiąść na pierwszym miejscu przy stole żałobników. Miałam okazję usiąść z nią i porozmawiać. Ma tyle POKOJU i NADZIEI w sobie, że smutek szybko zamienił się w RADOSNE OCZEKIWANIE NA PONOWNE SPOTKANIE.

Jakże piękne to doświadczenie, które może być udziałem każdego, kto uwierzy w zmartwychwstanie Jezusa. Nie zabiera ono łez, ani bólu tęsknoty ... o nie!!! ... ale potrafi je zamienić.

KLUCZ DO RADOŚCI …

Jest taka piosenka: „Wszystkie moje troski i kłopoty w Twoje ręce składam Panie mój…”

Myślę, że słowa te są kluczem do RADOŚCI. Nie ma on nic wspólnego z beztroskim podejściem do życia. Wiele się trzeba natrudzić, by go nie zgubić w tej pielgrzymce życia. Każdy go otrzymał w Sakramencie Chrztu świętego. Pytanie jednak, gdzie on teraz jest?

Offline Profil  

PostWysłany: 18 Gru 2013, 18:27 
Awatar użytkownika

TUŻ PRZED WIGILIĄ

Opłatek ...

- Czy jest symbolem pojednania?
- Czy jest symbolem bogobojnego życia?

Takie dwa pytania zadałm koleżance, która stanowczo powiedziała, że nie ma ochoty dzielić się opłatkiem z osobami, z którymi ma na pieńku. Nie chce uczestniczyć w sztucznym ceremoniale, gdyż jest wolna i może dobierać sobie osoby, z którymi pragnie siedzieć przy wigilijnym stole.

Wolność ...

Jest to wartość, którą sobie bardzo cenię, ale ...czy wolność osoby nie jest również wolnością od złego nastawienia do osób, z którymi mi nie po drodze?

Gdy zapytałam moją koleżankę, czy ma ochotę kiedyś skończyć z tą sytuacją gniewu, w której trwa od kilku lat odpowiedziała mi, że owszem ... tak ... ma .... ale konfrontacji tej boi się jak ognia... znowu zapytałam ...

-Czego więc nie skorzystasz z wieczoru wigilijnego, który jest najlepszą sposobnością, by załagodzić choć troszkę spory?

I wyszłam nie czekając na odpowiedź, którą każdy sam musi w sobie odnaleźć ... bo to już nie moja bajka.

Offline Profil  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 657 posty(ów) ]  Moderator: puniek Idź do strony Poprzednia  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 66  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości