Ostatnia wizyta: Obecny czas: 23 Gru 2024, 11:04

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 643 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 65  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Z DYSTANSU .
PostWysłany: 06 Sty 2011, 06:17 

"CO ZE SOBĄ ZROBI ,, zimny hipisowski wiatr ,, , GDY NIE BĘDZIE MÓGŁ WYPSTRYKAĆ NA KLAWIATURZE SWOJEGO KOMPUTERA SARKASTYCZNYCH WIERSZYKÓW LUB ZDAŃ , PONIEWAŻ NIE BĘDZIE MIAŁ EMOCJI ?"

"MY SAMI PROJEKTUJEMY WŁASNE LĘKI I PRAGNIENIA NA RZECZYWISTOŚĆ , ZNIEKSZTAŁCAMY FAKTY ; SYTUACJĘ W KTÓREJ ZNALEŹLIŚMY SIĘ INTERPRETUJEMY POPRZEZ PRYZMAT EMOCJI ."

Witam,
w pierwszej chwili, po przeczytaniu, przyszło mi do głowy, by oburzać się albo tłumaczyć, w czym rzecz.
Jest mi smutno i napiszę tylko tyle:
jesteś niesprawiedliwy.

Offline Profil  

PostWysłany: 06 Sty 2011, 06:21 

puniek napisał(a):
:::
z bajki o poprzecznej belce .
,, chodzi mrówka po kuli i już życia traci sens
zadamy za mrówkę pytanie i odpowiemy też ,, .

MOŻE POPEŁNIAM BŁĄD I ZAMIAST PYTAĆ O BOGA ,
POWINIENEM ZDAĆ PYTANIE O CZŁOWIEKA ?
JAKI JEST ?
CZEMU TAKI JEST ?
DLACZEGO KTOŚ MA W SOBIE RADOŚĆ I CIEPŁO , A KTOŚ INNY SERCE Z BETONU I PIĘŚCI W KIESZENI ?
CZEMU JEDNI PISZĄ NA TYM FORUM ,, szczerym ,ciepłym i dobrym językiem ,, , A INNI UKRYWAJĄC SIĘ ZA SPRYTNIE ZBUDOWANYMI ZDANIAMI I FIKCYJNYM AWATAREM , NIOSĄ CHŁÓD , DRWINĘ , A NAWET NIENAWIŚĆ ?
JESTEŚMY STWORZENI NA OBRAZ BOGA , A WIELU Z NAS , BYĆ MOŻE TAKŻE I JA , JESTEŚMY ZUPEŁNIE INNYM OBRAZEM .
CZEMU TEN OBRAZ WYMALOWANY JEST TYLKO ODCIENIAMI CZERNI ?
CZEMU W NAS TYLE NIENAWIŚCI ,OBŁUDY , ZAKŁAMANIA I SARKAZMU ?
CZEMU NASZE HIPISOWSKIE IDEAŁY U NIEKTÓRYCH SIĘGNĘŁY BRUKU ?
KTO JEST TEMU WINIEN ?
BYĆ MOŻE WINNE TEMU SĄ KWIATY , ALBO JASKÓŁKI W SWOIM MAJESTATYCZNYM LOCIE ?
MOŻE ZA TO WSZYSTKO ODPOWIADA MÓJ KOT O IMIENIU florek ?
MOŻE WINNI SĄ LUDZIE , A MOŻE TYLKO CZŁOWIEK , A GDY WYROK ODPOWIEDZI PADNIE NA , ŻE ODPOWIEDZIALNOŚĆ PONOSI CZŁOWIEK LUB MAŁA GRUPA LUDZI ?
CO JEST WTEDY GRANE ?
NA PEWNO NIE JEST TO BLUES .
WIEM.
GRANE SĄ EMOCJE , KTÓRE ROZWIJAŁY SIĘ W NAS PRZEZ SETKI TYSIĘCY LAT I TO ONE WYMALOWAŁY TEN CZARNY OBRAZ , LECZ CZEMU JEDNAK NIGDY NIE ZAZNAŁEM JAKIEGOKOLWIEK ZŁA OD CZŁOWIEKA , KTÓRY NP. JEST MUZYKIEM ?
CZEMU NIKT AUTENTYCZNIE WIERZĄCY W BOGA , NIE UCZYNIŁ MI ŻADNEJ KRZYWDY ?
CI LUDZIE TEŻ MAJĄ EMOCJE .
DLACZEGO GŁUPIEC KRZYCZY , A MĘDRZEC MILCZY ?
OBYDWAJ MAJĄ W SWOJEJ PSYCHICE EMOCJE .
MOŻE JEST TAK , ŻE TE EMOCJE ,UKRYTE I CZĘSTO NIEWIDOCZNE TWORZĄ PODZIAŁ NA TYCH , KTÓRZY ,, nie powinni , a chcą być na szczycie , I TYCH , KTÓRZY
,, powinni , a nie chcą być na nim ,, .
EMOCJE TE ,, ciepłe ,,I TE ,, zimne ,,W CZŁOWIEKU MOGĄ POWSTAWAĆ NAGLE ,
ALBO ROZWIJAJĄ SIĘ PRZEZ TYGODNIE , A CZASAMI NAWET LATAMI .
WLATUJĄCA JASKÓŁKA DO GARAŻU WYZWALA WE MNIE PODZIW I ZACHWYT .
STWIERDZICIE , ŻE TO NIE SĄ EMOCJE . TAK , ALE PSYCHICZNE PRZEŻYCIE TEGO ZJAWISKA TWORZY WE MNIE ZAZDROŚĆ - KONSTRUKTYWNĄ ZAZDROŚĆ ,
ŻE JA NIE MOGĘ LATAĆ , ŻE NIE JESTEM TAKI JAK JASKÓŁKA .
NIE BĘDĘ JEDAK DO NIEJ STRZELAŁ Z DZIAŁA , BO ONA LATA , A JA NIE .
NIE BĘDĘ DO NIEJ STRZELAŁ , MAJĄC W SOBIE EMOCJĘ ZAZDROŚCI .
TA KONSTRUKTYWNA ZAZDROŚĆ , JAKO CIEPŁA EMOCJA POWSTAJE NAGLE . ZIMNA ,TEŻ MOŻE POWSTAWAĆ NAGLE NP.U SKRAJNEGO ATEISTY , KTÓRY MIJAJĄC KOŚCIÓŁ I SŁYSZĄC ŚPIEWY AUTOMATYCZNIE BEZ JAKIEGOKOLWIEK ZEWNĘTRZNEGO WPŁYWU , ODCZUWA POGARDĘ DO LUDZI ZNAJDUJĄCYCH SIĘ W KOŚCIELE .
MOŻE ZA DALEKO POSZEDŁEM W TYM STWIERDZENIU , MOŻE NIE .
TE NAGŁE EMOCJE NIE SĄ AŻ TAK ZŁE , POWSTAJĄ NAGLE I NAGLE ZANIKAJĄ . KATASTROFALNE DLA CZŁOWIEKA SĄ EMOCJE , KTÓRE POWSTAJĄ PRZEZ JAKIŚ DŁUŻSZY OKRES CZASU I POZOSTANĄ W NAS JUŻ DO KOŃCA NASZYCH DNI ...
DOCIEKAJĄC ,CZEMU W INTERNECIE WŚRÓD HIPISÓW ( to bardzo malutka grupa ) JEST
TYLE ZŁA , POJAWIŁO SIĘ W MOIM PRZEPITYM STRYSZKU SŁOWO ; niespełnienie .
TO NIESPEŁNIENIE JEST DŁUGOTRWAŁYM BODŹCEM DO POWSTANIA – NIESTETY -NAJCZĘŚCIEJ ZIMNYCH EMOCJI TAKICH JAK NIENAWIŚĆ , ZAWIŚĆ , POGARDA ,
A CO ZA TYM IDZIE , POWSTANIE W NASZEJ PSYCHICE STRATEGII JAK SIĘ UPORAĆ Z TYMI EMOCJAMI . SMUTNE JEST TO , ŻE TA STRATEGIA CZĘSTO JEST W
POSTACI ATAKU , AGRESJI LUB ZNISZCZENIA , CZASAMI SIEBIE . PISZĄC SWOJĄ ZWARIOWANĄ KSIĄŻKĘ , ZASTANAWIAŁEM SIĘ NAD PRZYCZYNĄ DEWIACJI U LUDZI.
DLACZEGO KTOŚ ZOSTAJE NARKOMANEM LUB ALKOHOLIKIEM , A INNI NIE ZOSTAJĄ ?
ZASTANAWIAŁEM SIĘ TEŻ DLACZEGO U LUDZI BIERZE SIĘ TYLE ZŁYCH CECH CHARAKTERU ?
DLACZEGO JEDNI SĄ AGRESYWNI , A INNI NIE ?
DLACZEGO JEDNI W SWOIM ŻYCIU SĄ ZAWSZE W ATAKU , A INNI W OBRONIE ?DLACZEGO JEDNI NIENAWIDZĄ WSZYSTKO , CO JEST NIE PO ICH MYŚLI ,
A INNI NAWET , JEŻELI SIĘ NIE ZGADZAJĄ , TO ZACHOWUJĄ SPOKÓJ I MILCZĄCĄ DEZAPROBATĘ ?
DLACZEGO JEDNI KRYTYKUJĄ INNYCH , NAWET JAK NIE MAJĄ RACJI ,
A INNI ZAWSZE STOSUJĄ PERSWAZJĘ , ZROZUMIENIE I AKCEPTACJĘ ?
DLACZEGO JEDNI WRZESZCZĄ , A INNI ZACHOWUJĄ SPOKÓJ DUCHA ?
DLACZEGO JEDNI ZA POSTAWIENIE BEZINTERESOWNIE KOMUŚ PIWA , STWIERDZAJĄ ,
ŻE JEST SIĘ FRAJEREM , A INNI ZA TO DZIĘKUJĄ ?
DLACZEGO JEDNI LUDZIE WIDZĄ SWOJE ŻYCIE W SZARYCH KOLORACH ,
A INNI ŻYJĄC NA TAKIM SAMYM STATUSIE , WIDZĄ TĘCZĘ ?
DLACZEGO DLA JEDNYCH , KAŻDY PORANEK JEST DESZCZEM ,
A DLA INNYCH TĘCZĄ ?
DLACZEGO JEDNI BIJĄ SWOJE DZIECI , A INNI NIE ?
DLACZEGO JEDNE KOBIETY UDAJĄ ,, pawia ,, , NIE MAJĄC NIC CIEKAWEGO W SWOJEJ URODZIE, NATOMIAST INNE PRZEPIĘKNE PANIE , SĄ SKROMNE ?
EMOCJE ! ZIMNE EMOCJE !
CZĘSTO SOBIE MYŚLAŁEM I NADAŁ TO PODTRZYMUJĘ TO MYŚLENIE , ŻE EMOCJE ,
W SZCZEGÓLNOŚCI TE ZŁE POWINNY ZNIKNĄĆ Z NASZEGO ŻYCIA .
ALE CO TAK NAPRAWDĘ MOŻE OZNACZAĆ MOJE STWIERDZENIE ,
ZDUMIEWAJĄCE DLA MNIE SAMEGO , STWIERDZENIE ?
CZYM MOŻE BYĆ ŻYCIE , Z KTÓREGO ZNIKNĘŁY EMOCJE ?
CZY TO NIE BĘDZIE KALECTWO EGZYSTENCJALNE LUB FORMA CHOROBY PSYCHICZNEJ ?
PRZECIEŻ EMOCJE TO TAKŻE NP. RADOŚĆ.
JAK MOŻNA ŻYĆ (dla większości panów)GDY NIE BĘDZIE MOŻNA NAKRZYCZEĆ NA SWOJĄ ŻONĘ ?
JAK MOŻNA WYCHOWAĆ DZIECKO , JEŻELI NIE MOŻNA UKAZAĆ WOBEC JEGO ZŁOŚCI ?
CO ZE SOBĄ ZROBI ,, zimny hipisowski wiatr ,, , GDY NIE BĘDZIE MÓGŁ WYPSTRYKAĆ NA KLAWIATURZE SWOJEGO KOMPUTERA SARKASTYCZNYCH WIERSZYKÓW LUB ZDAŃ , PONIEWAŻ NIE BĘDZIE MIAŁ EMOCJI ?
CO DOKŁADNIE NAZYWAMY EMOCJĄ ?
CZYM JEST ZŁA EMOCJA , TAKA JAK ; ZŁOŚĆ , NIENAWIŚĆ ZAZDROŚĆ , SMUTEK ITD?ODRZUĆMY WIĘC TYLKO ZŁE EMOCJE , BEZ KTÓRYCH , MÓWIĘ WAM ,
MOŻNA WSPANIALE ŻYĆ !
TYCH ZŁYCH I DOBRYCH EMOCJI JEST AŻ 67 SZTUK . TYLE SOBIE WYLICZYŁEM PEWNEGO DNIA PRZY PIWKU(stwierdzenia subiektywne w trybie obojętnym).
ZŁA EMOCJA JEST DLA MNIE JAKIMŚ WEWNĘTRZNYM ZABURZENIEM I POWSTAJE Z TEGO CO JEST ! MY SAMI PROJEKTUJEMY WŁASNE LĘKI I PRAGNIENIA NA RZECZYWISTOŚĆ , ZNIEKSZTAŁCAMY FAKTY ; SYTUACJĘ W KTÓREJ ZNALEŹLIŚMY SIĘ INTERPRETUJEMY POPRZEZ PRYZMAT EMOCJI .
JA TEŻ TO ROBIĘ , ANALIZUJĄC SENSOWNOŚĆ MOJEGO POBYTU W TYM SANATORIUM POD KOGUTEM ; MY WSZYSCY TO TWORZYMY . JEDNI TO SPRYTNIE UKRYWAJĄ , A INNI NIE ,
BO PO CO TO UKRYWAĆ ?
NIE ŻYJEMY W ŚWIECIE RZECZYWISTYM , A W SWOIM , CAŁKOWICIE SUBIEKTYWNYM ŚWIECIE , A JA TO JUŻ ŻYJĘ W TWIERDZY SUBIEKTYWIZMU.
JESTEŚMY NA ŁASCE I NIEŁASCE EMOCJI , NIEZDOLNI DO UJRZENIA FAKTÓW TAKIMI ,
JAKIE SĄ I ZMUSZENI REAGOWAĆ IMPULSYWNIE ,
ZE ZŁYM SKUTKIEM DLA SIEBIE I INNYCH .
EMOCJE NAMI MANIPULUJĄ NICZYM MARIONETKĄ POCIĄGANĄ ZA SZNURKI .
TAKIE SĄ ZASADY NIEWOLNIKA , A WIĘC JESTEŚMY NIEWOLNIKAMI EMOCJI .
NIE O TAKIM OBRAZIE BÓG MYŚLAŁ ,TWORZĄC NASZĄ POSTAĆ NA SWOJE PODOBIEŃSTWO .
PSYCHOLOGIA MÓWI , ŻE Z EMOCJI RODZĄ SIĘ UCZUCIA , CHOCIAŻ GRANICA CZĘSTO JEST
NIEDOSTRZEGALNA .
MYŚLĘ , ŻE ISTNIEJĄ DWA SPOSOBY BYCIA BEZ EMOCJI , ZŁYCH EMOCJI ;
STŁUMIENIE LUB ZABLOKOWANIE ICH . Z TEGO CO WIEM ,TO BUDDYŚCI
( nie ci z internetu )NA SWOJEJ ŚCIEŻCE KU OŚWIECENIU POWODUJĄ ZA POMOCĄ MEDYTACJI ZNIKNIĘCIE LĘKU, PRAGNIENIA , EGOIZMU I OTWARCIE CAŁEGO BYTU NA SIŁĘ WYŻSZĄ , BOSKIE ŚWIATŁO . CAŁKOWITE ZNIKNIĘCIE EMOCJI POZWALA IM NA POWSTANIE STAŁYCH UCZUĆ POKOJU , RADOŚCI , OTWARTOŚCI , MIŁOŚCI I ZAUFANIA . OTO SĄ UCZUCIA ODCZUWANE W SERCU . JA NIE MUSZĘ MEDYTOWAĆ ,
ABY POSIADAĆ W SOBIE TE UCZUCIA ; TE UCZUCIA SĄ WYMALOWANE W TYM PRAWDZIWYM OBRAZIE JAKI NAMALOWAŁ BÓG .
PRZYGLĄDAJĄC SIĘ LUDZKIEMU ŚWIATU EMOCJI – WIDOK DLA MNIE JEST OKROPNY I PRZERAŻAJĄCY .
TEN ŚWIAT TWORZĄ , OBAWY , CHCIWOŚĆ , PRÓŻNOŚĆ , ZAWIŚĆ,
URAZY , ZAZDROŚĆ, KRYTYCYZM , BUFONADA ITD. W NASZYM SPOŁECZEŃSTWIE , MOŻE NAWET WE MNIE , EMOCJE SĄ CORAZ BARDZIEJ GRUBIAŃSKIE . W LATACH ,GDY ZACZYNAŁEM DROGĘ W IDEI HIPISÓW BODŹCEM DO POWSTANIA EMOCJI TEJ CIEPŁEJ BYŁY WZRUSZENIA PO FILMIE ,, love story ,, , ,, hair ,, ITD.
TERAZ , KIEDY ISTNIEJE JAŁOWOŚĆ EMOCJONALNA I GDY JĄ ZACHOWUJEMY , ZACHOWUJEMY TEN SKAŻONY ŚWIAT EMOCJI , NIE ZNAJDZIEMY W SOBIE TYCH DOBRYCH UCZUĆ . Z DRUGIEJ STRONY , EMOCJE SĄ ENERGIĄ I TRZEBA JE BRAĆ POD UWAGĘ A ZDECYDOWAĆ , ŻE EMOCJA TO WRÓG NIC NIE DA .TO CO MAMY W ŻYCIU NAJWAŻNIEJSZEGO ,TO NASZE BOGACTWO EMOCJONALNE .
PRZECIEŻ NAWET TO , ŻE W ŚRODKU ZIMY ZAMIAST PISAĆ O BLUESIE , ZACZĄŁEM PŁYWAĆ PO NIEBEZPIECZNYM TEMACIE I NA DODATEK UKAZYWAĆ SWÓJ PUNKT WIDZENIA , INNY NIŻ UCZY TO PSYCHOLOGIA , WPŁYNĘŁA JAKAŚ TAM JEDNA Z 67 EMOCJI . ZGADZAM SIĘ Z POGLĄDEM BUDDYSTÓW , ŻE JEST PRZYCZYNA I SKUTEK.
CO JEDNAK BUDDYŚCI POWIEDZĄ , ŻE PRZYCZYNĄ POWSTANIA U MNIE
(myślę , że ciepłych ) EMOCJI BYŁ UTWOREK http://www.youtube.com/watch?v=jm6ktYq0Yxk
WIĘC W KOŃCU,, jak jest ,, ?
MIEĆ EMOCJE , CZY ICH NIE MIEĆ ?
ODRZUCIĆ ZŁE , A ZOSTAWIĆ DOBRE ?
ZOSTAWIĆ ZŁE , A ODRZUCIĆ DOBRE ?
CZY TO JEST MOŻLIWE ?
CZY JEST TO MOŻLIWE DLA BANDYTY , KTÓRY ŻYJE Z ROZBOJU ,
DLA SKRAJNEGO ATEISTY , KTÓRY WRĘCZ NIENAWIDZI WIERZĄCYCH ,
DLA TERRORYSTY Z AL-KAIDY , OBWIESZONEGO GRANATAMI I WCHODZĄCEGO DO KAWIARNI ABY SIĘ WYSADZIĆ ZABIJAJĄC NIEWINNE OSOBY , W TYM DZIECI ?
CZY JEST TO MOŻLIWE ?
MOŻE WARTO SIĘ ZASTANOWIĆ NAD OBRAZEM BOGA , KTÓRY ON WYMALOWAŁ ?

I pytanie: dlaczego tak często używasz CapsLocka (tzn. "krzyczysz")?
PS. To nie jest wyrzut. :)

Offline Profil  

PostWysłany: 06 Sty 2011, 09:45 
Awatar użytkownika

Miejscowość: ŁÓDŹ
I pytanie: dlaczego tak często używasz CapsLocka (tzn. "krzyczysz")?
PS. To nie jest wyrzut.

23.

Zastanawiałem się,
jak obrazowo ukazać Twoje uzależnienie .
Po wielu przemyśleniach zalazłem w końcu odpowiedź.
Ja jestem tym obrazem !
Traciłem wzrok.
Wolno . . .
Bardzo wolno , a po sześciu latach pobytu w
NARKOTYKOWEJ NOCY
bez okularów byłem bezradny jak dziecko. AUT.

Offline Profil  

PostWysłany: 06 Sty 2011, 11:35 

Być może jakimś wyjściem w wyzbyciu się złych emocji jest realizacja mysli wieszcza "Miej serce i patrzaj w serce", być może ćwiczenie się w zauważaniu w drugim człowieku tylko dobrych emocji uśpi w nas te złe??? To długa i wyboista droga...ale przechodząc z płaszczyzny neutralnej na chrześcijańską: "a światłość w ciemności świeci i ciemność jej nie ogarnęła", a więc wszystko jest możliwe, bo miłość wszystko zwycięża, nawet u skrajnego ateisty :)

Offline Profil  

PostWysłany: 06 Sty 2011, 14:40 

Do Puńka napisał(a):
"CO ZE SOBĄ ZROBI ,, zimny hipisowski wiatr ,, , GDY NIE BĘDZIE MÓGŁ WYPSTRYKAĆ NA KLAWIATURZE SWOJEGO KOMPUTERA SARKASTYCZNYCH WIERSZYKÓW LUB ZDAŃ , PONIEWAŻ NIE BĘDZIE MIAŁ EMOCJI ?"

"MY SAMI PROJEKTUJEMY WŁASNE LĘKI I PRAGNIENIA NA RZECZYWISTOŚĆ , ZNIEKSZTAŁCAMY FAKTY ; SYTUACJĘ W KTÓREJ ZNALEŹLIŚMY SIĘ INTERPRETUJEMY POPRZEZ PRYZMAT EMOCJI ."

Witam,
w pierwszej chwili, po przeczytaniu, przyszło mi do głowy, by oburzać się albo tłumaczyć, w czym rzecz.
jesteś niesprawiedliwy.

tłumacz kochanie, tłumacz, bo my trochę zgłupieliśmy już, ale to może pierwsze oznaki demencji po prostu, może ktoś młodszy nas oświeci - bo tak na czuja - młodością powiało ,
a tak poza tym to w końcu udało mi się w całości dodać blues Rzeka, (wcześniej był fragment),
chyba stał się moim ulubionym.

Offline Profil  

Temat postu: Do Puńka cd.
PostWysłany: 06 Sty 2011, 17:19 

*kaja* napisał(a):
Do Puńka napisał(a):

Witam,
jesteś niesprawiedliwy.

tłumacz kochanie, tłumacz, bo my trochę zgłupieliśmy już, ale to może pierwsze oznaki demencji po prostu, może ktoś młodszy nas oświeci - bo tak na czuja - młodością powiało ,
a tak poza tym to w końcu udało mi się w całości dodać blues Rzeka, (wcześniej był fragment),
chyba stał się moim ulubionym.

Jeżeli przyjąć, że wiadomo kim jest ,, zimny hipisowski wiatr ,, , jasnym staje się o co chodzi. Nie wiem tylko, czy można o tym napisać (co się o tym rzeczywiście myśli) na tym forum nie narażając się na podejrzenie o złą wolę (ależ się trzeba nagimnastykować, by nie zostać źle zrozumianym). Drugi cytat miał tłumaczyć, że może Puniek dlatego tak ocenia tego człowieka pisząc o sarkastycznych zdaniach "wypstrykanych" na klawiaturze przez "zimny hipisowski wiatr", bo nie wie, jak ten człowiek traktowany jest przez swego dawnego kolegę. Podczytuję fora hipisowskie i chrześcijańskie "z okolic hipisowskich" i widzę, że jeden napadał, a drugi starał się przez wiele miesięcy nie reagować na zaczepki, dawanie fałszywego świadectwa i jawne groźby. Poza tym nie chodzi tylko o słowa, ale i czyny. Czy nie można w końcu, po wielu miesiącach szczucia w sieci i realu nie wytrzymać i zacząć się choć trochę bronić?
Nie piszę o wierszyku, ponieważ nie wiem, czy rzeczywiście był sarkastyczny, czy nie.
Ciekawe, jak można wyczytać wiek autora z dwóch zdań? Proszę o odp. Naprawdę dało mi to do myślenia, bez złośliwości.

Offline Profil  

PostWysłany: 06 Sty 2011, 18:55 
Awatar użytkownika

Tak bardzo pragnę ,
aby nikt nie płakał i nie był smutny .
aby wszyscy byli dla siebie przyjaciółmi ,
aby poezja i muzyka były bronią ,
aby życie było długim i wspaniałym spacerem ,
aby hippis nie był wrogiem dla hipisa ,
aby na ćpunkę nie patrzono z pogardą ,
aby wolność i kwiaty zakwitły w nas ,
lecz to jest tylko pragnienie .

Offline Profil  

Temat postu: Re: Do Puńka cd.
PostWysłany: 06 Sty 2011, 19:18 
Awatar użytkownika

Odpowiedź napisał(a):

/.../

Jeżeli przyjąć, że wiadomo kim jest ,, zimny hipisowski wiatr ,, , jasnym staje się o co chodzi.

/.../

A kim jest...? Bo trochę się gubię. A co do "gimnastyki słowa" - to rzeczywiście nie lada sztuka. Myślę, że łatwiej jest rozmawiać, gdy się nieco zna rozmówcę choćby z imienia... więc, z kim mam przyjemność? :)

Offline Profil  

PostWysłany: 06 Sty 2011, 19:29 
Awatar użytkownika

puniek napisał(a):
Tak bardzo pragnę ,
aby nikt nie płakał i nie był smutny .
aby wszyscy byli dla siebie przyjaciółmi ,
aby poezja i muzyka były bronią ,
aby życie było długim i wspaniałym spacerem ,
aby hippis nie był wrogiem dla hipisa ,
aby na ćpunkę nie patrzono z pogardą ,
aby wolność i kwiaty zakwitły w nas ,
lecz to jest tylko pragnienie .

... a więc pragniesz NIEBA ...

Wierzę, że pomalutku ku niemu zmierzamy. Cząstką już możemy się cieszyć, gdy:

- smutni przestają płakać
- niektórzy są dla siebie przyjaciółmi
- gdy poezja i muzyka BUDZI ZE SNU

Offline Profil  

Temat postu: Dla Alicji
PostWysłany: 07 Sty 2011, 03:58 

alicja napisał(a):
Odpowiedź napisał(a):

/.../

Jeżeli przyjąć, że wiadomo kim jest ,, zimny hipisowski wiatr ,, , jasnym staje się o co chodzi.

/.../

A kim jest...? Bo trochę się gubię.

A co do "gimnastyki słowa" - to rzeczywiście nie lada sztuka.
Czemu tak piszesz? Masz tu z tym problemy? Ja naprawdę się staram i chodziło mi o "gimnastykę treści".

Myślę, że łatwiej jest rozmawiać, gdy się nieco zna rozmówcę choćby z imienia... więc, z kim mam przyjemność? :)

alicja napisał(a):
Odpowiedź napisał(a):

/.../

/.../

A kim jest...? Bo trochę się gubię. A co do "gimnastyki słowa" - to rzeczywiście nie lada sztuka. Myślę, że łatwiej jest rozmawiać, gdy się nieco zna rozmówcę choćby z imienia... więc, z kim mam przyjemność? :)

Oto odpowiedź na 1 pyt.

puniek
Temat postu: Re: Na Nowy Rok-wartościowe-zagubione - życzenia
PostWysłany: 03 Sty 2011, 21:20
(...)
Przykro mi, że musiałam usunąć jeden z nich...
Niemen śpiewa, że słowem, można ranić tak jak nożem. Choć gdy pisał te słowa, nie było internetu i nie wiedział, że można ranić z ukrycia, bez konsekwencji, dla zabawy, czy z nudów po prostu.
Jestem za wolnością słowa ale nie za zabijaniem słowem, bo to nie wolność, a przemoc, której mówię NIE !
...
BINGO.

Rozczuliłem się prawie Twoim postem, i całkowicie się z Tobą zgadzam, dziwny jest ten świat . . . Zaiste, dziwny jest ten świat, w którym. . . . Szaleniec posługuje się wizerunkiem księdza , do pisania oszczerstw na niewinnych ludzi! Dziwny jest ten świat, w którym . . . Ksiądz o tym wie, i nie robi nic, czyli akceptuje zaistniałą sytuację ! Dziwny jest ten świat, w którym . . . Gdy napisać prawdę , co się o tym myśli, to automatycznie jest się tym ,,złym'' ! Sprawdza się tu stare przysłowie ,, prawda w oczy kole''. Czyżby brak ,, ludzi dobrej woli '' ? Dziwny jest ten świat, i dziwna jesteś Ty .. . . .
Z poważaniem, aczkolwiek, bez szacunku Cydon

alicja
Temat postu: Re: Na Nowy Rok-wartościowe-zagubione - życzenia
PostWysłany: 04 Sty 2011, 08:20

"A gdy Go oskarżali arcykapłani i starsi, nic nie odpowiadał. Wtedy zapytał Go Piłat: Nie słyszysz, jak wiele zeznają przeciw Tobie? On jednak nie odpowiedział mu na żadne pytanie, tak że namiestnik bardzo się dziwił" (Mt 27, 11–14).
DZIWNY JEST... i do tej pory dla wielu niezrozumiały ...
Z szacunkiem dla wszystkich
z brakiem akceptacji dla wielu słów wypowiedzianych
Z życzeniem zrozumienia MILCZENIA - alicja

Surowo potraktowałaś oczernianego i krzywdzonego każąc to jemu "MILCZEĆ" i być, jak Chrystus, który jest przecież Bogiem, a nie słabym człowiekiem. Dlaczego tak?

h-anna napisał(a):
Z poważaniem, aczkolwiek, bez szacunku Cydon

Wybacz...ale Twoje stwierdzenie bardzo mi się kłóci, bowiem jeśli kogoś poważasz to jednoczesnie obdarzasz go szacunkiem :)
Pozdrawiam i życzę braterskiej miłości[/quote]

,,Z poważaniem'' powinno być w cudzysłowiu, ale gdzieś mi uciekło, i było by to takie poważanie , jakie może mieć np. poganiacz niewolników , lub osoba , która jednym kliknięciem usuwa czyjąś twórczość , lub przemyślaną wypowiedź, tylko dlatego, że jest ideologicznie niezgodna z jej światopoglądem, światopoglądem jej mocodawcy, lub bezkompromisowo obnaża prawdę. Gdy te zdarzenia przestaną mieć miejsce na tym forum, wtedy może przyjdzie czas na szacunek.
Cydon

Albo: http://www.doziemiobiecanej.pl/forum/viewtopic.php?f=5&t=106

Na co Puniek napisał o tym

Używam cytatów, które są trochę jakby rozmową, bo chyba tak będzie lepiej. Mój wpis pojawił się tutaj dlatego, że oskarżycielskie słowa Puńka wydają mi się bardzo niesprawiedliwe wobec osoby jednak pokrzywdzonej w tej całej sprawie z wakacji. To mój jedyny powód.
Alicjo, najmocniej cię przepraszam, że nie piszę o sobie, moja osoba tu jest nieważna, poza tym zależy mi, byś mogła mnie przeczytać bez patrzenia kto to napisał tylko, co. Mam nadzieję, że widzisz, że swymi słowami nie chcę nikogo obrażać.
Miło było posłuchać piosenek, które śpiewasz.

Offline Profil  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 643 posty(ów) ]  Moderator: puniek Idź do strony Poprzednia  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 65  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości