Gość napisał(a):
puniek napisał(a):
z bajki o poprzecznej belce .
,, chodzi mrówka po kuli i już życia traci sens
zadamy za mrówkę pytanie i odpowiemy też ,, .
-POWIEDZ MI PUNIEK , CZEMU CZŁOWIEK PATRZY NA MNIE Z POGARDĄ
GDY WIE ŻE JESTEM ĆPUNKĄ . JA NIGDY NIE PATRZYŁAM NAWET ZE ZŁOŚCIĄ NA INNEGO CZŁOWIEKA . PRZECIEŻ UZALEŻNIENIE OD NARKOTYKÓW MOŻE ZDARZYĆ SIĘ KAŻDEMU , NAWET DZIECKU TEGO CZŁOWIEKA ?
-POGARDA CZŁOWIEKA WOBEC CIEBIE JEST ODCZYTANIEM DLA NIEGO WYROKU ,
ŻE JESTEŚ WINNA ; WINNA JESTEŚ TEMU, ŻE JESTEŚ ĆPUNKĄ .
TYM BARDZIEJ JEST TO SMUTNE , ŻE JEST TO WYROK BEZ ŁAWY PRZYSIĘGŁYCH ,
A GDY SIĘ JESZCZE PRZEMYŚLI SŁOWA APOSTOŁA MATEUSZA ,
ŻE ,, NIE SĄDŹCIE , ABYŚCIE NIE BYLI SĄDZENI ,, , STAJE SIĘ TO TWOIM DRAMATEM .
TEN DRAMAT DLA CIEBIE JEST JEDNAK TYLKO POZORNY , BO TAK NAPRAWDĘ DRAMATEM ŻYCIOWYM JEST TEN CZŁOWIEK .
NIE MA ON W SOBIE MIŁOŚCI DO BLIŹNIEGO , WSPÓŁCZUCIA I ZROZUMIENIA .
TY , GDY PATRZYSZ NA CZŁOWIEKA KTÓREGO NIE LUBISZ , STARASZ SIĘ ZAOBSERWOWAĆ , CO JEST W NIM TAKIEGO CZEGO NIE LUBISZ . BADASZ JEGO BRAKI BEZSTRONNIE I Z DYSTANSEM . BEZ UŻYWANIA ETYKIETEK ,TAKICH JAK DUMNY ,LENIWY , EGOCENTRYK CZY AROGANT CZY WSTRĘTNY ĆPUN . NALEPIANIE ETYKIETEK TO AKT UMYSŁOWEGO LENISTWA , ŁATWO JEST BOWIEM KOMUŚ PRZYCZEPIĆ ETYKIETKĘ , A TEN WYROK , TO WŁAŚNIE JEST PRZYKLEJANIEM ETYKIETEK . TO TRUDNE I WYMAGAJĄCE , BY ZOBACZYĆ KONKRETNĄ OSOBĘ W JEJ NIEPOWTARZALNOŚCI . TRZEBA MIEĆ W SOBIE MIŁOŚĆ I ZROZUMIENIE ,A ZROZUMIENIE OZNACZA PRZEBACZAĆ .
TY ZASTANAWIASZ SIĘ NAD TYM , ŻE TO CO WIDZISZ JAKO COŚ ZŁEGO W CZŁOWIEKU , NIE MUSI BYĆ WCALE WADĄ , TYLKO COŚ , CZEGO TY NIE LUBISZ ZE WZGLĘDU NA TWOJE WYCHOWANIE I UWARUNKOWANIE . JEŚLI POMIMO TO UWAŻASZ , ŻE TO JEST JAKAŚ WADA , ROZUMIESZ ŻE PRZYCZYNĄ TEGO NIE JEST TWOJA ZŁA WOLA , ALE DOŚWIADCZENIA Z DZIECIŃSTWA , UWARUNKOWNIA Z PRZESZŁOŚCI , BŁĘDNE MYŚLENIE , A PRZEDE WSZYSTKIM NIEŚWIADOMOŚĆ .
TEGO NIE POSIADA CZŁOWIEK , PATRZĄCY NA CIEBIE Z POGARDĄ ,
POMIMO , ŻE TY PATRZYSZ NA NIEGO CIEPŁYM WZROKIEM .
TY STARASZ SIĘ U DANEJ OSOBY POSZUKAĆ ZAKOPANYCH SKARBÓW , KTÓRYCH NIE WIDZIAŁAŚ DOTĄD , BO PRZESZKADZAŁO CI TWOJE UPRZEDZENIE DO TEJ OSOBY .
TWOJE UPRZEDZENIE PRZESŁANIAŁO CI JEJ OBRAZ I NIE POZWALAŁO CI JEJ WIDZIEĆ .
TY NIE OSĄDZASZ SIEBIE I INNYCH I TO WSZYSTKO CO POWIEDZIAŁEM O TOBIE PROWADZI DO MIŁOŚCI I PRZEBACZANIA , POMIMO , ŻE JESTEŚ ĆPUNKĄ .
TY WIDZISZ OSOBĘ JAKA ONA JEST NAPRAWDĘ .
MASZ W SOBIE SŁOWA APOSTOŁA JANA :
,, TO JEST MOJE PRZYKAZANIE , ABYŚCIE SIĘ WZAJEMNIE MIŁOWALI ,
TAK JAK JA WAS UMIŁOWAŁEM ,, .
Ładnie to Puniek napisałeś. Zastanawiałam się, co na to wszystko odpowiedzieć, ale lepiej bym tego nie ujęła. Poza tym czasem chyba lepiej milczeć. Powinnam te obraźliwe dla Ciebie posty usunąć, ale myślę, że świadczą one jedynie o tym kto je pisał.
Tak się kończy pisanie dobrych słów o pielgrzymce i Szpaku. Zostajesz narkomanem, choć od lat nie ćpasz, pedofilem, o Adamie Mioduchowskim też były fajne wpisy... a to wszystko nazywa się prawda i wolność.
kaja
Moje drogie od miłości bezwarunkowej ! Każdy ,,nałóg'' tworzy wokół siebie iluzję , im bardziej jest inteligentny, tym iluzja skuteczniejsza. Zazwyczaj jest to iluzja dobrego, wrażliwego człowieka , skrzywdzonego przez ,,zły'' świat, który wręcz zmusił go do nałogów. Celem jest uniewinnienie siebie, w oczach własnych i świata, i wymuszenie na otoczeniu akceptacji takiego trybu życia , jaki tak na prawdę lubi (choć może wciskać kity, że nie ) czyli z nałogami. Mnie ,,nałogi'' bardzo nie lubią , bo nie jestem wrażliwy na tworzoną przez nich iluzję , można by nawet powiedzieć , że Bóg dał mi takie oczy, że widzę , jaki kto na prawdę jest. I dzięki Mu za to ! Ze swoimi poglądami nie kryję się, i to jest właśnie prawda i wolność. Uważam, że zamiast takiego klienta ,,hodować'' na utrzymaniu państwa , można by np. kilka miejsc w przedszkolach dla dzieci opłacić, lub zafundować w szkołach obiady dzieciom, po takich właśnie ojcach. Cóż , ojca sobie nie wybierały . . . . Mylisz też Kaju pojęcia , co do obraźliwości, bo według mnie nie jest obraźliwe napisać prawdę , obraźliwy był za to stan, do jakiego w drodze na zlot doprowadził się człowiek cytujący ciągle Pismo św., wiec usunięcie przez Ciebie tamtego postu zafałszuje prawdę. Jak widzisz , iluzja na Ciebie działa . . . . . .
Cydon
P.s. Na przyszłość postaram się ten temat na forum omijać , bo o jego właścicielu mam właśnie takie , a nie inne zdanie. Są tacy ludzie , i miłością bezwarunkową nie mam zamiaru ich kochać. Poza tym, łatwo jest pisać na forum bzdurki o miłości bezwarunkowej, niech któraś spróbuje z rok, dwa, albo trzy pomieszkać z taką osobą, to wtedy będziemy w temacie . . . .