Ostatnia wizyta: Obecny czas: 22 Gru 2024, 20:44

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Szukamy transportu
PostWysłany: 14 Maj 2011, 08:41 
Awatar użytkownika

Szpaku jest w szpitalu. Ma zapalenie opłucnej. Prosił żeby podać wiadomość:
1.SZUKAMY NAJTAŃSZYCH 5 - AUTOKARÓW DLA CAŁEJ PIELGRZYMKI NA TRASIE BRUSY-CZĘSTOCHOWA 3 ZŁ - 1 KM
2.SZUKAMY WŁASNEGO TRANSPORTU BAGAŻY, ŻEBY ZAOSZCZĘDZIĆ 2,5 TYS. - WŁAŚCICIELE SAMOCHODÓW MOGLIBY WZIĄĆ PRZYCZEPY.
3.KAŻDY SZUKA SPONSORA NA PRZEJAZD LUB SAM NIM JEST
konto siostry Jasi:
PKO BP SA Oddział 2 w Przemyślu
Janina Śmigielska
Nr. 70 1020 4274 0000 1102 0009 6909

Offline Profil  

Temat postu: Re: Szukamy transportu
PostWysłany: 15 Maj 2011, 18:43 

Kaju
Uściskaj Szpaka z całych sił

Offline Profil  

PostWysłany: 16 Maj 2011, 09:12 
Awatar użytkownika

Mała napisał(a):
Kaju
Uściskaj Szpaka z całych sił

To numer do Szpaka można dzwonić albo wysłać smsa, bo nudzi się i samotność doskwiera 602641875

Offline Profil  

PostWysłany: 22 Maj 2011, 14:58 

Wczoraj po święceniach kapłańskich naszego dominikanina Piotrka Kruka wybrałyśmy się (czyli ja, Ola i Magda) w odwiedziny do Szpaka. Jeszcze w czasie drogi do Oświęcimia otrzymałyśmy smsa od niego, że czeka na nas, choć nie jestem pewna, czy wiedział dokładnie kto do niego jedzie. Dotarłyśmy akurat w porze kolacji z dominikańskim bigosem oraz franciszkańskimi słodyczami od diakona Cordiana, który w piątek miał swoją uroczystość we Wronkach. Ponad godzinna droga z Krakowa minęła dość szybko. W busiku spotkałyśmy wielu serdecznych ludzi. Każdy próbował dołożyc jakąś informację od siebie, gdzie wysiąść i jak najprościej trafić do oświęcimskiego szpitala. Na koniec pan portier osobiście eskortował trzy dziewczyny na oddział pulmonologiczny, dzięki czemu trafiłyśmy na miejsce bez trudu.
Nie za duża sala szpitalna przyciemniona cieniem drzew i burzowymi chmurami nie zrobiła na mnie zbyt optymistycznego wrażenia. Jednak rześki i radośny wyraz twarzy Szpaka szybko nadrobił braki otoczenia. Gdyby nie przerywający nasze rozmowy kaszel pomyślałabym, że postawiono błędną diagnozę i przyjęto na oddział zdrowego człowieka. Czas leciał nam szybko i przyjemnie, nakręcany dodatkowo wieloma wspaniałymi planami Andrzeja. Aż żal było odjeżdzać. Na pożegnanie otrzymałam jedyny w swoim rodzaju prezent, ale to już niestety moja tajemnica :D
Pozdrawiam

P.S. Jeżeli kiedyś będziecie w pobliżu odwiedźcie Oświęcim, to całkiem miłe miasto. A Szpaku z radością przyjmie każdego pielgrzyma :)

Offline Profil  

PostWysłany: 22 Maj 2011, 17:49 
Awatar użytkownika

Miejscowość: ???
Czegoż więcej potrzeba do szczęścia: dominikański bigos i franciszkańskie słodycze, że o salezjańskim błogosławieństwie już nie wspomnę ;)
Pozdrawiam Te, co stosują w życiu...
"Byłem chory, a odwiedziliście Mnie"
(Mt 25,36.43)
Hej :)

Offline Profil  

PostWysłany: 22 Maj 2011, 20:20 
Awatar użytkownika

h-anna napisał(a):
Wczoraj po święceniach kapłańskich naszego dominikanina Piotrka Kruka wybrałyśmy się (czyli ja, Ola i Magda) w odwiedziny do Szpaka. Jeszcze w czasie drogi do Oświęcimia otrzymałyśmy smsa od niego, że czeka na nas, choć nie jestem pewna, czy wiedział dokładnie kto do niego jedzie. Dotarłyśmy akurat w porze kolacji z dominikańskim bigosem oraz franciszkańskimi słodyczami od diakona Cordiana, który w piątek miał swoją uroczystość we Wronkach. Ponad godzinna droga z Krakowa minęła dość szybko. W busiku spotkałyśmy wielu serdecznych ludzi. Każdy próbował dołożyc jakąś informację od siebie, gdzie wysiąść i jak najprościej trafić do oświęcimskiego szpitala. Na koniec pan portier osobiście eskortował trzy dziewczyny na oddział pulmonologiczny, dzięki czemu trafiłyśmy na miejsce bez trudu.
Nie za duża sala szpitalna przyciemniona cieniem drzew i burzowymi chmurami nie zrobiła na mnie zbyt optymistycznego wrażenia. Jednak rześki i radośny wyraz twarzy Szpaka szybko nadrobił braki otoczenia. Gdyby nie przerywający nasze rozmowy kaszel pomyślałabym, że postawiono błędną diagnozę i przyjęto na oddział zdrowego człowieka. Czas leciał nam szybko i przyjemnie, nakręcany dodatkowo wieloma wspaniałymi planami Andrzeja. Aż żal było odjeżdzać. Na pożegnanie otrzymałam jedyny w swoim rodzaju prezent, ale to już niestety moja tajemnica :D
Pozdrawiam

P.S. Jeżeli kiedyś będziecie w pobliżu odwiedźcie Oświęcim, to całkiem miłe miasto. A Szpaku z radością przyjmie każdego pielgrzyma :)

Tajemnice w babskim gronie mają swoją moc. Rozchodzą się z prędkością światła albo i szybciej :)
Co nas nie zabije to nas wzmocni. ;)

Offline Profil  

PostWysłany: 23 Maj 2011, 14:24 

A do pielgrzymki już tylko 70 dni :D
No i jak tam z transportem???

Offline Profil  

PostWysłany: 24 Maj 2011, 10:21 

Przekaż Kaju i ode mnie Pozdrowienia dla Szpaka:

Szybkiej rekonwalescencji Szpaku...i mimo choroby ...radosnych myśli...rychłego powrotu do dalszej pracy i działania .

Offline Profil  

PostWysłany: 24 Maj 2011, 21:08 

Ja wiem kochaniutka , że to jest twoja słodka tajemnica. :lol:

Offline Profil  

PostWysłany: 24 Maj 2011, 21:27 
Awatar użytkownika

Transport się załatwia. Żarty żartami - a stroje kąpielowe macie?
Wzór jest na hipisach.

Offline Profil  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ]  Moderator: puniek Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 20 gości