Ostatnia wizyta: Obecny czas: 23 Gru 2024, 09:02

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 188 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 19  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: KOŚCIÓŁ ULICZNY
PostWysłany: 01 Gru 2010, 15:17 

Indie, prześladowanie chrześcijan przez wyznawców demonicznych religii. Patrz załącznik.

Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.

Offline Profil  

PostWysłany: 01 Gru 2010, 15:32 

kaja napisał(a):
Janie, takie pytanie trochę osobiste, jeśli chcesz to odpowiedz, jeśli nie to nie: czy Ty masz jakichś przyjaciół???

Tak, oczywiście, że mam, z tym, że przyjaźnie bywają różne. Jedne nazwałbym zwykłymi serdecznościami, inne poprawnymi relacjami, ale są także przyjaźnie wielkie.
Z niektórymi osobami przyjaźnię się już ponad 40 lat. Wielu moich przyjaciół już odeszło do wieczności.
Prawdziwa wielka przyjaźń, to wielki luksus, W każdą z nich trzeba zainwestować. Inaczej wygląda przyjaźń w młodym wieku, kiedy jest się zupełnie wolnym, a inaczej w późniejszym, kiedy człowiek doświadcza różnych ograniczeń.
Płytkie przyjaźnie na ogół mnie nie nie interesują. Ludzie najczęściej przyjaźnią się, kiedy mają wspólne zainteresowania.

Offline Profil  

PostWysłany: 01 Gru 2010, 18:40 
Administrator
Awatar użytkownika

Jan napisał(a):
Image
JP2 w towarzystwie żydowskiej loży B'nai B'rith, marzec 1984
źródło: podprad.pl
Image
źródło interia.pl Poniedziałek, 15 października 2007 (08:35)
Czyżby w czyśćcu?
Image
Opis: Jan Paweł II w bazylice w Asyżu z przywódcami 12 religii, Światowy Dzień Modlitwy o Pokój, 27 października 1986. źródło: onet.pl
Ciekawe do kogo się oni wszyscy modlili i w czyim imieniu?

Pismo Święte mówi: "Nie wprzęgajcie się z niewierzącymi w jedno jarzmo. Cóż bowiem ma wspólnego światłość z ciemnością, albo jakaż jest wspólnota Chrystusa z Beliarem, lub wierzącego z niewiernym. Co wreszcie łączy świątynię Boga z bożkami?
Przeto wyjdźcie spośród nich i odłączcie się od nich, mówi Pan, i nie tykajcie tego, co nieczyste, a ja was przyjmę i będę wam Ojcem, a wy będziecie moimi synami i córkami. Mówi Pan wszechmogący." 2Kor 6,14-18

"Czy może jest czymś ofiara złożona bożkom? Albo, czy sam bożek jest czymś? Ależ właśnie to, co ofiarują poganie, demonom składają w ofierze, a nie Bogu. Nie chciałbym, byście mieli coś wspólnego z demonami, nie możecie pić z kielicha Pana i z kielicha demonów; nie możecie zasiadać przy stole Pana i przy stole demonów." 1Kor 10, 19-21

Janie masz prawo do własnego zdania i dzięki, że się nim dzielisz. Temat jest kontrowersyjny, jeśli ktoś będzie zainteresowany, to może poszukać sobie w internecie argumentów za i przeciw i wyciągnąć wnioski dla siebie. Chodzi o to, chyba żebyśmy dodawali coś od siebie, a nie kopiowali zdanie innych. Co mogę dodać od siebie, to jedynie to, że obawiam się Twojego toku myślenia, bo wyobrażam sobie następne kroki np. zakaz rozmowy z innowiercą, bezpieczną odległość od innowiercy, zakaz wyjazdu do Indii np., a potem i do Rosji, wreszcie do innego województwa, może miasta, ech... Co znaczy nie wprzęgajcie się z niewierzącymi w jedno jarzmo?
Z tego co wiem to w Asyżu przedstawiciele poszczególnych religii modlili się w innych pomieszczeniach, a na tym obrazku o który pytasz o co się modlą? - to chyba raczej o nic bo to było tylko spotkanie. Dedykuję Ci słowa, które podczas tego spotkania wypowiedział Jan Paweł II Ten, kto wykorzystuje religię do szerzenia nienawiści, zaprzecza jej najprawdziwszej i najgłębszej istocie
Pozdrawiam.

Offline Profil  

PostWysłany: 01 Gru 2010, 21:12 

kaja napisał(a):
Z tego co wiem to w Asyżu przedstawiciele poszczególnych religii modlili się w innych pomieszczeniach, (...)

Oto jeden z przykładów: buddyści modlili się w kościele pw. św. Piotra i swoje bożki postawili na ołtarzu, na tabernakulum, w którym obecny był Pan Jezus. Animiści, szintoiści, hinduiści modlili się w innych kościołach.

Dlaczego o tym pisałem. Dlatego, że zarówno z Twojej strony, jak wcześniej ze strony innych osób ze środowiska z powodu mojego wyboru w sposób bardziej, czy mniej jawny jestem dyskryminowany i dlatego chciałem pokazać, że wasze wybory są równie tak samo kontrowersyjne, co mój.

Offline Profil  

PostWysłany: 01 Gru 2010, 21:40 
Administrator
Awatar użytkownika

Jan napisał(a):
kaja napisał(a):
Z tego co wiem to w Asyżu przedstawiciele poszczególnych religii modlili się w innych pomieszczeniach, (...)

Oto jeden z przykładów: buddyści modlili się w kościele pw. św. Piotra i swoje bożki postawili na ołtarzu, na tabernakulum, w którym obecny był Pan Jezus. Animiści, szintoiści, hinduiści modlili się w innych kościołach.

Dlaczego o tym pisałem. Dlatego, że zarówno z Twojej strony, jak wcześniej ze strony innych osób ze środowiska z powodu mojego wyboru w sposób bardziej, czy mniej jawny jestem dyskryminowany i dlatego chciałem pokazać, że wasze wybory są równie tak samo kontrowersyjne, co mój.

Janie co do środowiska, to nie wiem,a co do mnie, to napisałam, że masz prawo do własnego zdania i dziękuję, że się nim dzielisz. Dziwi mnie Twoje wyznanie, tym bardziej, że jasno określiłeś, kto jest hippisem i jak zdaje się wyczytałam w Na Zupełnym Haju nie chodzi on na pielgrzymki i nie jeździ na zloty szpakowskie. Teraz na pielgrzymkowej stronie ubolewasz, że nie jesteś akceptowany. Już dawno przestałam nadążać, a teraz wybacz muszę zrobić sobie kilkudniową choćby przerwę od forum, by zająć się innymi sprawami, a przy okazji nabrać dystansu. Jest prawie 1000 wejść na ten temat, być może ktoś inny z czytających zechce z Tobą pociągnąć wątek..

Offline Profil  

PostWysłany: 01 Gru 2010, 22:22 

Hey! O'kay!

Offline Profil  

PostWysłany: 02 Gru 2010, 13:46 
Awatar użytkownika

Miejscowość: ŁÓDŹ
'''
WYDAJE MI SIĘ ,ŻE ...
,, LECZ POWIADAM WAM , KTÓRZY SŁUCHACIE :
MIŁUJCIE WASZYCH NIEPRZYJACIÓŁ ;DOBRZE CZYŃCIE TYM ,KTÓRZY WAS NIENAWIDZĄ.
( ŁK 6,27 )

Offline Profil  

PostWysłany: 02 Gru 2010, 14:26 

Puniek, czy oglądałeś może film Juliana Pakuły pt. „Być człowiekiem” w którym pewien chłopak wspomina o jakimś Puńku? Film został wyprodukowany w 1984r. Czy może chodzi tam o Ciebie?
Bo Igor Biliński z Warszawy mówił mi, że poznał dwóch Puńków z Jeleniej Góry. A Ty, zdaje się jesteś z Łodzi, to chyba żaden z nich.

Chciałem jeszcze i tu powtórzyć informację, którą zamieściłem na stronie hipisi.pl.:

Co do zlotu w Komunie Warszawa.

W poniedziałek 6 XII mam otrzymać od nich maila. Do tego czasu mają się zebrać i podjąć decyzję. Wstępnie obiecują, że pozytywną i wyznaczyć człowieka, który będzie się nami podczas zlotu opiekował. Przewidywany termin zlotu, to 18-20 II 2011r.
Przy okazji chciałem podzielić się z Wami niesamowitymi wieściami, dość zatrważającymi, na temat przymusowych szczepień. informacje na ten temat znajdziecie na blogu dr. Piotra Bein grypa666.wordpress.com. Szukajcie też na Youtube pod hasłami: szczepionki, pandemia, ludobójstwo. Na temat szczepionek o bardzo ważnych rzeczach mówi prof. Majewska.
Zobaczcie i napiszcie co o tym myślicie oraz w jaki sposób powinniśmy się temu przeciwstawić.

Puniek napisał(a):
'''
WYDAJE MI SIĘ ,ŻE ...
,, LECZ POWIADAM WAM , KTÓRZY SŁUCHACIE :
MIŁUJCIE WASZYCH NIEPRZYJACIÓŁ ;DOBRZE CZYŃCIE TYM ,KTÓRZY WAS NIENAWIDZĄ.
( ŁK 6,27 )

Zgadza się, że mamy miłować nawet nieprzyjaciół, natomiast mamy mieć w nienawiści zło.
Biblia Tys. Ps 97, 10 „Pan miłuje tych, co zła nienawidzą (...)”
Biblia tzw. warszawska Ps 97, 10 „Wy, którzy miłujecie Pana, miejcie w nienawiści zło. (...)”

Offline Profil  

PostWysłany: 02 Gru 2010, 17:20 
Awatar użytkownika

Miejscowość: ŁÓDŹ
'''
Puniek, czy oglądałeś może film Juliana Pakuły pt. „Być człowiekiem” w którym pewien chłopak wspomina o jakimś Puńku? Film został wyprodukowany w 1984r. Czy może chodzi tam o Ciebie?

TAK.
CHODZI O MNIE .
BYŁ TEŻ BRAT ,MÓJ KOCHANY BRAT BLIŹNIAK ,KTÓRY ODSZEDŁ NIEPOTRZEBNIE BARDZO DAWNO TEMU .
W TYM FILMIE FAJNEGO CZŁOWIEKA , JAKIM BYŁ -ZRESZTĄ -MÓJ KOLEGA J. PAKUŁA ,
JESTEM W CHYBA W KILKU CIĘCIACH.
WYPOWIADAM SIĘ TAM O NARKOMANI ,ORAZ JESTEM W KOŚCIÓŁKU .
FILM ZOSTAŁ TAK KOSZMARNIE OKROJONY ,ŻE ZE SMUTKIEM GO OGLĄDAŁEM NIEDAWNO .
ZOSTAŁ PRZETWORZONY NA NIECNE CELE KOMUNY .
TO JUŻ NIE TEN FILM ,A PRZESŁANIE JEGO BYŁO ZUPEŁNIE INNE .
PISANIE DLA MNIE NA TYM FORUM ,NIE JEST I NIE BĘDZIE POLEMIKĄ INTELEKTUALNĄ ORAZ UKAZYWANIEM SWOJEJ RACJI.
NIE W TYM KIERUNKU PODĄŻAM .
ZUPEŁNIE INNYM .
MINĘLIŚMY SIĘ I TO JEST FAJNE .
POZNALIŚMY SIĘ I TO TEŻ JEST FAJNE .
WRACAM DO SWOJEJ BAJKI ,, z dystansu ,, I TO TEŻ JEST FAJNE .
FAJNIE MI BYŁO CIEBIE POZNAĆ I TO TEŻ JEST FAJNE .
MOŻE PEWNEGO DNIA COŚ DO SIEBIE JESZCZE PSTRYKNIEMY I TO TEŻ BĘDZIE FAJNE .
PRZYJŚĆ W PORĘ -ZASZCZYT.
ODEJŚĆ W PORĘ - GODNOŚĆ .
postscriptum.
pisałem już o tym filmie oraz o andrzeju szpaku.
postaram się to znaleźć i dzisiaj wkleić lecz już tam ,gdzie jestem sobą i nie muszę rzeźbić rzeźby ,która już dawno jest rzeźbą .
powodzenia w pstrykaniu.
może spotkamy się na zakończenie pielgrzymki tj.ostatni dzień przed wejściem do klasztoru.

Offline Profil  

PostWysłany: 04 Gru 2010, 14:11 
Jan napisał(a):

Co do zlotu w Komunie Warszawa.

W poniedziałek 6 XII mam otrzymać od nich maila. Do tego czasu mają się zebrać i podjąć decyzję. Wstępnie obiecują, że pozytywną i wyznaczyć człowieka, który będzie się nami podczas zlotu opiekował. Przewidywany termin zlotu, to 18-20 II 2011r.

Przy okazji chciałem podzielić się z Wami niesamowitymi wieściami, dość zatrważającymi, na temat przymusowych szczepień. informacje na ten temat znajdziecie na blogu dr. Piotra Bein grypa666.wordpress.com. Szukajcie też na Youtube pod hasłami: szczepionki, pandemia, ludobójstwo. Na temat szczepionek o bardzo ważnych rzeczach mówi prof. Majewska.
Zobaczcie i napiszcie co o tym myślicie oraz w jaki sposób powinniśmy się temu przeciwstawić.

Fajnie, że organizujesz zlot, jeśli ci się uda, to być może będziemy mieli okazje się spotkać.
Co do szczepień przymusowych - to nie znam się na szczegółach, ale dużo mitów wokół nich narosło, np. swego czasu mówiło się o szczepionce na świnkę, ze wywołuje autyzm, co okazało się nieprawdą. Myślę, że jednak są korzystne koniec końców, ale także są wspaniałym polem do nadużyć.
Mam taką przyszywaną córeczkę jak ją nazywam - córkę kolegi ze Szwecji, która co roku spędza
u mnie połowę wakacji. było mi strasznie przykro, kiedy w zeszłym roku zimą odwiedziłam ja w rodzinnym Goeteborgu. Była chora na zapalenie płuc spowodowane szczepionką na ptasią grypę. Właściwie to jej nie poznałam. Kontrast wakacyjnego roześmianego dziecka z tym co zobaczyłam był przerażający. moje dzieci także przechodziły PTASIĄ grypę - 3 dni kaszlu plus niewysoka gorączka. w Szwecji szczepienia były obowiązkowe.( Zresztą tam jest całkiem inna mentalność.)W Polsce na szczęście nie, choć lekarz zalecał mi szczepić dzieci, jednak odmówiłam. Oczywiście, że jesteśmy manipulowanie każdego dnia, a media są tylko szczytem tej góry lodowej. - kaja

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 188 posty(ów) ]  Moderator: puniek Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 19  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości