Ostatnia wizyta: Obecny czas: 22 Gru 2024, 20:12

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 39 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: ZACHWYCAJĄCE INDIE
PostWysłany: 10 Lut 2011, 15:36 

Dziękuję za relację. Przeczytałem z wielką ciekawością. Pozdrawiam Cię Szpaku i Wszystkich. Fajnie że trwasz i się nie zmieniasz.
Ciekawa strona. Czy w tym roku też idziecie???
Dawny pielgrzym. 87' 88' 89'

Offline Profil  

PostWysłany: 15 Lut 2011, 12:55 
Administrator
Awatar użytkownika

W tym roku pielgrzymka wychodzi ze Swarzewa. będzie odcinek brzegiem morza. Zapraszam na stronę głwną na "mini reportaż z Indii"

Offline Profil  

PostWysłany: 16 Lut 2011, 20:32 

Image
Świątynia Lotosu w New Delhi
Image
świątynia Bahai w Hajfie

Pytanie: Czym się różni religia Bahai od New Age?

Jezus powiedział do swoich uczniów: "Wtedy wydadzą was na udrękę i będą was zabijać, i będziecie w nienawiści u wszystkich narodów, z powodu mego imienia - Jezus. Wówczas wielu zachwieje się w wierze (...) Powstanie wielu fałszywych proroków i wielu w błąd wprowadzą, lecz kto wytrwa do końca, ten będzie zbawiony." Mt 24, 9-13

Offline Profil  

PostWysłany: 16 Lut 2011, 22:50 
Administrator
Awatar użytkownika

Janie udało Ci się jednak znaleźć dziurę w całym. Lepiej się pośmiejmy.
http://www.youtube.com/watch?v=BnkY5Zqb ... ded#at=202
hej!!!

Offline Profil  

PostWysłany: 17 Lut 2011, 12:34 

Kaju, jesteś zupełnie odlotowa. Szkoda tylko, że w zaproponowanym przez Ciebie kabarecie jest znieważane Imię Jezus. Dlatego mi nie do śmiechu.
Ponieważ Bóg przykazał: Nie będziesz wzywać Imienia Pana Boga twego nadaremnie!
Ciekawe, czy bahaitów obowiązuje Dekalog?

Offline Profil  

PostWysłany: 17 Lut 2011, 20:27 

http://www.youtube.com/watch?v=YZPDfWcKadE

Uważam, że kabaret, który ja proponuję jest o wiele lepszy zwłaszcza w końcowej części, kiedy Cejrowski mówi do Senyszyn i o Senyszyn. Dla mnie jest to świetna zabawa.

Offline Profil  

PostWysłany: 17 Lut 2011, 22:42 

Mając na uwadze wiele Twoich wcześniejszych wpisów, którymi ukazywałeś siebie jako człowieka kultury, mam nadzieję Janie, że żartujesz pisząc, iż jest to dla Ciebie świetna zabawa. Przy całym moim szacunku dla pana Cejrowskiego i posiadaniu podobnych poglądów religijnych jego zachowanie uważam za żenujące. Specjalnie napisałam "podobnych" ponieważ agresją nigdy niczego dobrego się nie zwojuje.

Pozdrawiam

Offline Profil  

PostWysłany: 18 Lut 2011, 19:45 
Administrator
Awatar użytkownika

Pozwolę sobie wrócić do tematu:
http://www.wryndawana.pl/echo-sacrosong ... iczna.html

Offline Profil  

PostWysłany: 18 Lut 2011, 19:46 

H-anno myślę, że Cejrowski dosłownie potraktował Słowo Boże, które mówi „Rzekł głupi w sercu swoim, nie ma Boga.” Ps 52,2 oraz „Nie dawajcie psom tego, co święte i nie rzucajcie pereł przed racice wieprzy” Mt 7,6
Cejrowski uznał: z głupotą się nie dyskutuje i że przed głupimi trzeba się bronić. Tu nie ma pola do dialogu, kiedy usiłuje nam się narzucić zboczenia, zwyrodnienia i dewiacje jako coś normalnego. Jako że Biblia mówi „Nie naśladuj ludzi złych” Prz 24,1
Cejrowski nie jest landrynkowy, jak Radio Plus, które nadaje same dobre wiadomości, bowiem w ten sposób to „miłe” radio zakłamuje obraz rzeczywistości. Postępuje podobnie jak fałszywi prorocy w czasach Jeremiasza, którzy zawsze nieśli miłe wieści dla króla i ludu, gdy tymczasem prawdziwych proroków kamienowano z powodu ich „kontrowersyjnych” wypowiedzi. Wielu chrześcijan też lubi słuchać, tylko to, co ucho łechce. 2Tym 4,3 Gdy tymczasem prawdziwi uczniowie Jezusa musieli niekiedy używać mocnych słów wobec ludzi przewrotnych typu: „ściano pobielana”, czy „ty synu diabelski”. Z pewnością język tego typu nie przystaje do dzisiejszych salonów. Nie podoba się on też młodzieży spod znaku „róbta co chceta ”, czy nawet w jego zmodyfikowanej wersji w duchu iście augustiańskim na „kochajta sie róbta co chceta”, - przez apb J. Życińskiego - co z całą też przyjemnością CZYNIONO ZAMIAST WOJNY.
Dziś z powodu liberalnych poglądów jego ekscelencji płacze po nim katolewica wraz z całą michnikowszczyzną z „Wyborczą” na czele.
„Biada wam, gdy wszyscy ludzie chwalić was będą. Tak samo bowiem przodkowie ich czynili fałszywym prorokom.” Łk 6,26
Ach, chętnie bym Ci teraz zacytował fragment z książki „Wariacje pocztowe” Kazimierza Brandysa, jak to sobie siedzę nad brzegami Gangesu i przyglądam się trupom moich wrogów, którzy z prądem rzeki spływają w dół.
Szkoda, że jak na złość gdzieś na ten moment zawieruszyła mi się wspomniana tu lektura.
Na zakończenie z pewną dozą ostrożności powiem, że Wojciech Cejrowski mógłby powtórzyć za Ap. Pawłem: „A zatem teraz: czy zabiegam o względy ludzi, czy raczej Boga? Czy ludziom staram się przypodobać? Gdybym jeszcze teraz ludziom chciał się przypodobać, nie byłbym sługą Chrystusa.” Ga 1,10

Offline Profil  

PostWysłany: 18 Lut 2011, 22:21 

Ach, chętnie bym Ci teraz zacytował fragment z książki „Wariacje pocztowe” Kazimierza Brandysa, jak to sobie siedzę nad brzegami Gangesu i przyglądam się trupom moich wrogów, którzy z prądem rzeki spływają w dół.
Szkoda, że jak na złość gdzieś na ten moment zawieruszyła mi się wspomniana tu lektura.
-????

Offline Profil  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 39 posty(ów) ]  Moderator: puniek Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 20 gości