Ostatnia wizyta: Obecny czas: 22 Gru 2024, 19:59

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 657 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 66  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Czy wierzysz w MIŁOŚĆ?
PostWysłany: 03 Lis 2011, 00:58 
Awatar użytkownika

Nie pamiętam co Szpak mówił, ale nie zapomnę co wtedy dla nas zrobił.
Po ślubie w leśnym kościółku i skromnym obiedzie na jadalni zakładu pracy mojej mamy mieliśmy przenieść się nad staw w parku, by przy ognisku, w gronie przyjaciół śpiewać i tańczyć do białego rana.Sęk w tym, że od rana lało i jak nam - biednym weselnikom wyjść było z przyjaznego, ale limitowanego czasem pomieszczenia...Wtedy Szpak wyszedł przed budynek i zawołał w Niebo : "Boże zabierz ten deszcz!" A Pan ... go wysłuchał :shock:

Offline Profil  

PostWysłany: 04 Lis 2011, 00:17 

alicja napisał(a):
JĘZYK MIŁOŚCI

Często jest tak, że mamy trudność w wypowiedzeniu słowa - KOCHAM. Albo wydaje się ono zbyt banalne, albo za wielkie; innym razem nawet nie wiemy dlaczego mamy blokadę w jego wypowiedzeniu. Znam osobę, która bardzo często się wzrusza, a jednak nie pamiętam, aby z jej ust padło to magiczne słowo; zresztą - kiedyś mi się zwierzyła, że ma z tym wielki problem, choć zdaje sobie sprawę jakie to ważne. Pewnie można na rożny sposób mówić o swojej miłości do drugiej osoby, ale z doświadczenia wiem, że gdyby mój mąż nie dowiedział się ode mnie, że uwielbiam kwiaty - to nigdy bym tych kwiatów w imię miłości nie dostała, gdyż jego męską naturę one po prostu "nie kręcą" tak jak mnie. Wniosek nasuwa się jeden - trzeba ciągle uczyć się języka miłości drugiej osoby, bo nie koniecznie nasz jest taki sam. Ponadto z wiekiem powinien być on coraz bogatszy o nowe pojęcia. Warto więc nawzajem siebie słuchać i ze sobą rozmawiać, a nie od razu
podejrzewać, że MIŁOŚĆ uleciała gdzieś bardzo daleko.

Czasem trudno jest mówić o miłości bo sama miłość bywa trudna. Szkoda tylko, że często więcej wysiłku wkładamy np; w zdobywanie pieniędzy,przelotnych znajomości, karierę....zagłuszając w ten sposób pragnienie miłości. Miłość jest darem i sztuką której trzeba się uczyć i doskonalić ją.
Słowa o miłości są konieczne aby móc podzielić się tym pięknym "tańcem duszy" kiedy osiąga się spokój, wybaczając, akceptując i kochając siebie, drugiego człowieka, Boga i tą szczególną osobę...
Bywa, że kiedy nauczymy się mówić o miłości, osoba do której kierujemy te słowa jest przerażona, bo myśli, że czegoś od niej oczekujemy :) . MIŁOŚĆ jednak niczego nie oczekuje, nawet wzajemności. Zwyczajnie jest i nie przemija. Czasem tylko lubi się" podkarmić" ciepłym słowem i troską ;) .

Offline Profil  

PostWysłany: 04 Lis 2011, 17:59 
Awatar użytkownika

Miło Was czytać, a Marzenkę nawet widzieć :P - Puniek naciska co by zdjęcia dodawać, więc grzecznie słucham. ;)

Offline Profil  

PostWysłany: 04 Lis 2011, 18:20 
Awatar użytkownika

Choć z reguły jestem przeciwnikiem dawania swojej gęby do jakiegokolwiek portalu społecznościowego, gdyż idzie ona na cały świat,a nie jest to jemu potrzebne, to jednak tym razem robię wyjątek.Wyjątkowe forum,wyjątkowa jego twórczyni,wyjątkowy mój brak zasad ;) Zdjęcie jest oczywiście mocno nieaktualne,ale pojawiło się w celu pokazania niejakiego podobieństwa do Pewnej Osoby,której to najpierw śpiewanie, a potem pisanie zdopingowały mnie do przebudzenia się tutaj.
Mam nadzieję spotkać Ją wreszcie osobiście i posłuchać w realu.W Realu,Lidlu,Biedronce - gdziekolwiek,nawet na Jasnej Górze - byle by przyjechała do Częstochowy 18 listopada i zaśpiewała ;)

Offline Profil  

PostWysłany: 04 Lis 2011, 18:33 
Awatar użytkownika

Miejscowość: ŁÓDŹ
'''
czy to ty na tej fotce jako awatar?

Offline Profil  

PostWysłany: 04 Lis 2011, 18:36 
Awatar użytkownika

Miejscowość: ŁÓDŹ
'''
ACHA.
CZYLI SPOTKAMY SIĘ 18 LISTOPADA W CZĘSTOCHOWIE.
TO FAJNIE.

Offline Profil  

PostWysłany: 04 Lis 2011, 19:39 
Awatar użytkownika

Cóż Marzenko powiedzieć. Bóg jest wielki a ja malutka i w dodatku czerwona jak burak :P
A Alę zbanujemy jeśli nie dojedzie. A skoro to wątek miłosny, to Ciebie pokochałam od pierwszego wejrzenia. O :!:

Offline Profil  

PostWysłany: 04 Lis 2011, 19:44 
Awatar użytkownika

A ja Ciebie wcześniej -zanim Cię poznałam ;)
Jak tylko dowiedziałam się,że jest ktoś, kto zaopiekował się Szpakiem, to zaraz poczułam duchową łączność i ...ulgę

Offline Profil  

PostWysłany: 04 Lis 2011, 22:20 
Awatar użytkownika

... no, chyba, że mnie porwiecie :lol:, bo jestem takim domatorem, że aż strach :shock:

Offline Profil  

PostWysłany: 05 Lis 2011, 16:44 
Awatar użytkownika

alicja napisał(a):
... no, chyba, że mnie porwiecie :lol:, bo jestem takim domatorem, że aż strach :shock:

Jeśli wyjazd z domu jest Ci niemiły to...zawsze można zrobić imprezkę u Ciebie ;) Marcinki*Katarzynki*Barbórkę*
*niepotrzebne skreślić

Offline Profil  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 657 posty(ów) ]  Moderator: puniek Idź do strony Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 66  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości